Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nikon D200: 10 megapixeles tükörreflexes fényképezőgép

Laptop

Nikon D200: 10 megapixeles tükörreflexes fényképezőgép

A nagy teljesítményű és pontosságú, sokrétű szolgáltatásokat kínáló Nikon D200 új kategóriát teremt a belépő szintű és a professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgépek között.

A D200 a Nikon D2-es sorozatú professzionális fényképezőgépeinek tekintélyt parancsoló megjelenését és kitűnő működését ötvözi a valamennyi Nikon digitális tükörreflexes gépre jellemző könnyű használhatósággal és fantasztikus képminőséggel.


A D200 a Nikon újonnan kifejlesztett technológiai megoldásait elegyíti a D2x-tól örökölt, fejlett funkciókkal. Ennek eredményeképpen a tökéletes fényképezés élményét kínálja; képalkotási teljesítménye kivételes és sokoldalú, sebessége révén pedig azonnal reagál a fotós akaratára. A kiváló jellemzők és a kitűnő minőségű alkatrészek gyönyörű képeket eredményeznek. A D200 tökéletes választás a szenvedélyes, odaadó amatőr fotósok, a különféle üzleti felhasználók – például rendőrök, fogorvosok és múzeumok -, valamint azon profi és félprofi fotósok számára, akik második gépet keresnek a D2x vagy D2Hs készülékük mellé, illetve szeretnék kihasználni a Nikon Rendszer páratlan lehetőségeit.

Tekintélyt parancsoló megjelenés
A D200 könnyű, mégis tartós és robusztus magnéziumötvözet vázát speciális zárórendszer védi a nedvességtől és a portól, így a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is jól használható. Az integrált két lamellás zárszerkezetet, amely tökéletesített tükör-kiegyensúlyozó mechanikát tartalmaz, több mint 100.000 expozícióval tesztelték. Az újratervezett gumi szemkagyló jóvoltából a gép formája még ergonomikusabb.

Kitűnő működés
A D200 a híres Nikon D2x fényképezőgéptől örökölte működési rendszerét. Több mint 40, jól szervezett egyéni beállítási lehetőséget kínál, ennél fogva maximálisan a felhasználó igényeihez és szokásaihoz igazítható. A nagy méretű, fényes kereső kitűnő, 0,94 x-es nagyítást, és mindkét irányban 95 százalékos képlefedést kínál, ami kivételesen pontos és részletes ellenőrzési lehetőséget biztosít.

A 6,35 centiméteres, nagy felbontású kijelző minden irányból rendkívül széles, 170 fokos megtekintési szöget nyújt. A D200 400 százalékosra nagyítja a visszajátszott képeket, így a fotós ellenőrizheti az elkészült felvételek apró részleteit is. A D200 felső kijelzője a legnagyobb a piacon. Számtalan adatot jelenít meg, például a felvételi módot, az akkumulátor töltöttségét, kártyainformációt, az illesztőrács állapotát, a záridőt, a rekeszértéket és a még készíthető képek számát. Új színkódolt menü segíti a könnyű átláthatóságot, a navigálást értelemszerű kulcsszavak gyorsítják.

Az újonnan kifejlesztett, nagy teljesítményű EN-EL3e újratölthető lítium-ion akkumulátor egy feltöltésével a D200 legfeljebb 1.800 kép készítésére képes. A töltés 2,5 órát vesz igénybe. Az akkumulátor töltöttségi állapotát a menüből elérhető, valós idejű töltöttségjelző mutatja. A külön beszerezhető MB-D200 elemtartó markolat még hosszabb ideig biztosítja a szükséges energiát. A készülék a mindenhol beszerezhető AA-méretű elemekkel (6 db) vagy két EN-EL3e akkumulátorral működik.

A tökéletes fényképezés élménye
A D200 ideális eszköz a váratlan, elillanó pillanatok megörökítésére. 0,15 másodperces indítási ideje páratlan az iparágban, késleltetési ideje csupán 50 ms, a kereső elsötétedési ideje pedig mindössze 105 ms. A D200 rendkívül gyors, 5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes, legfeljebb 37 JPEG (Fine) vagy 22 NEF (RAW) képig. Az új fejlesztésű, rugalmas MultiCAM 1000 automatikus élességállítási rendszer a Nikon D2 sorozattól örökölt 11 mezős módban, valamint a nagyobb méretű mozgó témák megörökítésére alkalmas 7 széles-mezős módban egyaránt használható.

Szintén a D2X-től örökölt jellemző a 3D Színes Mátrixmérés II, amely a Nikon 1.005 képpontos RGB, színes mátrixmérés érzékelője számára kifejlesztett, új technológia segítségével optimalizált expozíciót biztosít. A rendszer minden felvételnél hét paramétert értékel – közte a fényerőt, a színt, a kontrasztot, a kiválasztott fókuszmezőt és a tárgytávolságot -, majd az eredményt a 30 ezer valódi felvétel adatait tartalmazó adatbázissal összevetve azonnal meghatározza a pontos végső beállításokat.

Professzionális eredmény
A D200 egyik alapvető jellemzője az újonnan kifejlesztett 10,2 megapixeles Nikon DX-formátumú CCD-képérzékelő, amely fantasztikus élességet és színhűséget produkál 3.872×2.592 képpontos felbontásban. Az eredmény kiválóan alkalmas nagyítások és kreatív vágások készítésére. A rendkívül érzékeny új érzékelő az ISO 100-1600 tartományban működik, Hi-1 beállítás esetén pedig ISO 3200 értéket ér el.

A gyors képfeldolgozás a Nikon D2x-től származik, és finom színárnyalatokat, valamint sima átmeneteket biztosít. Az új optikai aluláteresztő szűrő segít megelőzni a moiré-effektust, a színszóródást és -eltolódást, és még szebb színeket eredményez. A felvételek telítettsége és csúcsfényei a LCD-monitoron megjeleníthető RGB-hisztogrammal hatékonyan szabályozhatók.

A D200 ezen felül új képoptimalizálási módokkal is segíti a fotóst abban, hogy a szándékának leginkább megfelelő képet készíthesse el. Lehetőség van a képélesség, a tónus és kontraszt, a színek, valamint a telítettség és az árnyalatok módosítására a Softer (Lágy), Normal (Normál), Vivid (Élénk), More vivid (Élénkebb), Portrait (Portré) és Black and White (Fekete-fehér) beállítások valamelyikének kiválasztásával.

Páratlan lehetőségek
A többi Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgéphez hasonlóan a Nikon D200 is kompatibilis a Nikon Teljes Megvilágítási Rendszerével. Ez azt jelenti, hogy a gép több mint 50 kiváló minőségű AF Nikkor objektívvel használható, ideértve a híres DX Nikkor objektíveket és a nem CPU objektíveket is. Elérhető a Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszer valamennyi kreatív funkciója is, hiszen a beépített i-TTL vaku a Fejlett Vezeték Nélküli Megvilágítási Rendszer vakuvezérlőjeként is használható. A D200 X-csatlakozóján keresztül stúdiómegvilágítási rendszer csatlakoztatható a készülékhez. A fényképezőgép támogatja a GPS-eszközöket is, így a felvételadatok között földrajzi információ is rögzíthető. Mód nyílik a vezeték nélküli fényképezésre és képátvitelre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés