Connect with us

technokrata

Ingyenes adatbáziskezelő az Oracle-től

Laptop

Ingyenes adatbáziskezelő az Oracle-től

Oracle Database 10g Express Edition (Oracle Database XE) néven az Oracle bejelentette adatbázisszoftverének ingyenes, belépő szintű változatát. Az Oracle Database XE bétaverziója már letölthető.

Az Oracle Database 10g új kiadása ingyenes, belépő szintű adatbázis-kezelőt kínál az alkalmazásfejlesztőknek, adatbázis-adminisztrátoroknak (DBA-k) és diákoknak saját alkalmazásaik fejlesztéséhez és telepítéséhez. Emellett a független szoftverszállítók (ISV-k) és a hardvergyártók is ingyenesen forgalmazhatják alkalmazásaikkal és termékeikkel, illetve beágyazhatják azokba.

Az Oracle Database XE az Oracle Database 10g 2. változatának programkódjára épül, így száz százalékban kompatibilis az Oracle adatbázis-termékcsaládjának összes tagjával, köztük az Oracle Standard Edition One, Oracle Standard Edition és Oracle Enterprise Edition kiadással. Tehát kicsiben lehet kezdeni, és az igények növekedésével frissíteni lehet az Oracle Database 10g-re úgy, hogy az alkalmazások átírás nélkül átköltöztethetők a más kiadású Oracle adatbázis-kezelőkre.

Az Oracle Database XE ugyanazt a jól ismert SQL és PL/SQL programozási felületet biztosítja, mint az Oracle Database 10g többi verziója, de emellett a különböző fejlesztői csoportok igényeinek megfelelően más programnyelvek széles körét is támogatja. Például teljes körű fejlesztési és üzemeltetési támogatást nyújt a Java, .NET, PHP és Windows környezetben dolgozó fejlesztőknek. Emellett az Oracle Database XE révén a fejlesztők teljes mértékben kihasználhatják az Oracle HTML DB funkcióit a webes alkalmazások gyors fejlesztéséhez és rendszerbe állításához.

Az Oracle Database XE a 32 bites Linux és Windows operációs rendszereken használható, és bármely támogatott hardverplatformra telepíthető. Az Oracle ingyenes, belépő szintű adatbáziskezelője:
• legfeljebb egy egymagos vagy kétmagos processzort használ;
• egy gigabájt alatti memóriát kezel;
• gépenként csak egy példányban használható; valamint
• összesen 4 GB felhasználói adatot tárolhat.

Külső cégek saját termékeikkel együtt forgalmazhatják az Oracle Database XE-t, vagy beágyazhatják azokba, feltéve, hogy betartják a fenti használati korlátozásokat. A Novell és a Red Hat több csatornán keresztül is kínálja felhasználóinak az Oracle Database XE-t.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák