Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel legújabb processzorai

Laptop

Az Intel legújabb processzorai

Az Intel bejelentette, hogy a 2006 elejére tervezett időpont helyett már most megkezdte a négy- vagy többprocesszoros szerverekbe szánt kétmagos, Hyper-Threading technológiát támogató processzorainak szállítását.

A processzorok mindezidáig példa nélkül álló teljesítményre képesek és optimálisak olyan többszálas alkalmazások számára, mint például az adatbázisok, ellátási lánc menedzsment és pénzügyi szolgáltatás szoftverek.

Az új processzorok adják a TPC-C teljesítményrekordot felállító négyprocesszoros rendszer alapját is. A TPC-C egy átfogó számítógépes környezet kiépítését segíti, ahol a felhasználók adatbázis-műveleteket hajtanak végre és ahol mérik a szerver által elvégezhető teljes üzleti műveletek számát.

A korábban ˝Paxville MP˝ kódnéven ismert kétmagos Intel Xeon 7000-es sorozat mától elérhető, 3 GHz-es sebességgel és 667 MHz-es kettős, független rendszerbusszal. Az új processzorok beleillenek a már működő, Intel E8500 lapkakészletre épülő platformokba, amelyeket kétmagosra terveztek és idén indították el a szállításukat. 2006 elején az Intel a lapkakészlet és a processzor új változatát tervezi piacra dobni, amelyek 800 MHz-es kettős, független rendszerbuszt fognak támogatni.

A mától elérhető platform DDR2 memóriát, PCI Express-t, fejlett megbízhatósági funkciókat és az Intel Virtualizációs Technológiájának hardveres támogatását tartalmazza. Az új technológia célja, hogy a processzoron belül nyújtson hardveres támogatást a virtualizált szerver alkalmazásoknak, növelve azok megbízhatóságát, robosztusságát és hatékonyságát. Az Intel az iparággal együttműködve dolgozik azon, hogy ezt a képességet egy BIOS-frissítésen keresztül 2006 elején bevezesse.

A kétmagos Intel Xeon 7000-es sorozatú processzorok a tervek szerint mától a világ számos rendszerintegrátorától elérhetőek, éspedig: Dell, Egenera, Fujitsu Siemens, Gateway, HP, HCL Infosystems Ltd, IBM, Kraftway, Lang chao, Lenovo, Maxdata, NEC, Samsung, Supermicro, Unisys és Wipro Infotech.

Az előre mutató terveket illetően az Intel további részleteket hozott nyilvánosságra az Intel Xeon MP processzoron alapuló platformok jövőjéről. Az Intel 2006 második felében tervezi piacra dobni négy-vagy többmagos szerverek számára kifejlesztett ˝Tulsa˝ kódnevű, 65 nanométeres Intel Xeon MP processzorát, amely 16 MB-os L3 gyorsítótárral rendelkezik. A Tulsa a ma bemutatott kétmagos Intel Xeon 7000-es sorozatú processzorokkal megegyező rendszerekben alkalmazható, és tesztelésre már 2005 végétől szállítják ügyfeleknek.

Októberben az Intel frissítette Xeon MP processzorokra vonatkozó útitervét, hozzáadva egy 2007-ben bevezetni szándékozott, ˝Caneland˝ kódnevű új platformot, amely az Intel következő generációs mikro-architektúráján alapuló ˝Tigerton˝ kódnevű négymagos processzort tartalmazza majd. A Caneland platform nagyobb teljesítményt biztosít majd egy nagysebességű interconnect segítségével, amely egy, minden egyes processzort közvetlenül a lapkakészlethez kapcsoló interfész. Emellett a Caneland platform várhatóan egy új, Fully-Buffered Dual In-Line Memory Module (FB-DIMM) névre hallgató memóriatechnológiát is magában foglal majd, valamint négy memóriacsatlakozást tartalmaz, amelyek a technológia megnövekedett képességeit használják majd ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés