Connect with us

technokrata

2005. évi Ericsson-díj átadás – immár hetedik alkalommal

Laptop

2005. évi Ericsson-díj átadás – immár hetedik alkalommal

2005. október 28-án – idén immár hetedik alkalommal – osztották ki a középiskolai matematika- és fizikatanárok munkájának elismerésére alapított Ericsson-díjakat.

Az Ericsson Magyarország Kft. Kutatási-fejlesztési Igazgatósága 1999-ben díjat alapított azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a magyar természettudományos alapképzés hagyományosan magas színvonalának fenntartásához, illetve emeléséhez. Azok a tanárok részesülhetnek az elismerésben, akiknek tanítványai kiemelkedő teljesítményt értek el valamely jelentős tanulmányi versenyen, vagy akik a legtöbbet tették annak érdekében, hogy tanítványaikkal megismertessék, sőt megszerettessék ezeket a tantárgyakat.

A díjalapítók tisztában vannak vele, hogy a középiskolai matematika- és fizikaoktatásnak jelentős szerepe van abban, hogy a magyar műszaki és természettudományos diplomával rendelkezők tudása világviszonylatban is kiemelkedő. Ennek a szellemi kapacitásnak köszönhető, hogy egyre több hazai és külföldi befektető folytat Magyarországon kutatási és fejlesztési tevékenységet, így kapcsolva be hazánkat a különböző távközlési és egyéb csúcstechnológiák fejlesztésének nemzetközi vérkeringésébe.

Az Ericsson célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerést nyújtson azoknak a matematika és fizika tanároknak, akik kiemelkedő eredményt értek el tárgyuk oktatásában. Ehhez két kategóriában oszt ki díjakat.

1. „Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért” díj

  Négy matematika- és 4 fizikatanár részére egyenként 200.000 Ft-tal járó díj, melyet olyan tanárok kaphatnak, akik tanítványaikkal az adott tanévben aktívan bekapcsolódtak a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok pontversenyeibe (korábban iskolájából egyáltalán nem vagy csak csekély eredménnyel versenyeztek a tanulók), vagy több éve elismerten a legtöbbet teszik a tantárgyuk iránti érdeklődés felkeltéséért és megszerettetéséért.

  Az „Ericsson a fizika népszerűsítéséért” díjban 2005-ben

   • Lang Ágota, a soproni Széchenyi István Gimnázium tanára,
   • Kaszás Dezső, a tamási Béri Balogh Ádám Gimnázium tanára,
   • Dudás Zoltánné, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára és
   • Csiszár Imre, a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumának tanára kapta.

  Az „Ericsson a matematika népszerűsítéséért” díjban 2005-ben

   • Freller Miklós, a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanára,
   • Konfár László, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kara Gyakorló Általános Iskolájának tanára,
   • Kovács István, a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumának tanára és
   • Pákh György, a budapesti II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola tanára kapta.

2. „Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” díj

  Két matematika- és 2 fizikatanár részére egyenként 200 000 Ft-tal járó díj, amelyet olyan tanárok kaphatnak, akiknek tanítványai a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok versenyein, vagy a Varga Tamás, Arany Dániel matematikaversenyek, matematika vagy fizika OKTV, Öveges József, Mikola Sándor, Fényes Imre, Szilárd Leó fizikaversenyek, a Nemzetközi Matematika vagy Fizika Diákolimpiák, a Kürschák József matematikai tanulóversenyek, vagy az Eötvös Loránd fizikaversenyek valamelyikén az 1996-97-es tanévtől kezdődően 1-3. díjat nyertek.

  Az „Ericsson a fizika tehetségeinek gondozásáért” 2005. évi díjazottjai:

   • Dvorák Cecília, a budapesti Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára és
   • Pécsi István a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium tanára kapta.

  Az “Ericsson a matematika tehetségeinek gondozásáért” 2005. évi díjazottjai:

   • Táborné Vincze Márta, a budapesti Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára és
   • Csordás Mihály, a kecskeméti Kodály Zoltán Általános Iskola tanára kapta.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp