Connect with us

technokrata

Sun Solaris – 3 millió regisztrált felhasználó

Laptop

Sun Solaris – 3 millió regisztrált felhasználó

A Sun Microsystems közlése szerint a Solaris 10 operációs rendszer töretlen ütemben hódít – a regisztrált felhasználók száma már átlépte a hárommilliós lélektani határt.

Az idei, január 31-i, megjelenése óta, a Solaris 10 operációs rendszerhez eddig 3.065.092 regisztrált licencet bocsátottak ki. Az ügyfelek és a partnerek, a továbbra is ingyen letölthető, szoftverhez hetente mintegy 80 ezer licencet igényelnek, ami igazolja a Sun nyílt forráskódra alapozott stratégiáját és azt a jelentős kutatási-fejlesztési beruházást, mellyel a világ legfejlettebb operációs rendszerét kívánták létrehozni.

A Solaris 10 kevesebb mint egy év alatt negyvenhat teljesítményteszten ért el világrekordot, és a független szoftverfejlesztők eddig több mint ezerötszáz alkalmazást készítettek hozzá. Az ügyfelek számára is nagy előnyt jelent ez a gyártófüggetlen megoldás: a piacon jelenleg a Solaris 10 támogatja a platformok legszélesebb körét (jelenleg szám szerint 534-et), így egyaránt futtatható többek között a Dell, a Fujitsu, az IBM és a HP különböző, SPARC, AMD Opteron és Intel Xeon processzoros rendszerein.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák