Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezeték nélküli vs. kábeles iroda

Laptop

Vezeték nélküli vs. kábeles iroda

A hiedelmekkel ellentétben a vezeték nélküli iroda nem a nagyvállalatok kiváltsága, hanem a kisvállalatok dinamikus növekedését támogató, a hagyományos megoldásoknál költséghatékonyabb technológia – derül ki a felmérésekből és a piaci szereplők értékesítési adataiból.

Európa vezető szerepet tölt be a világon a vezeték nélküli hozzáférések terén – derül ki az IDC, a vezető informatikai piackutató és tanácsadó cég felméréséből. Az IDC kutatása szerint a WI-FI hálózatok elterjedésének köszönhetően a mobil PC-eladások is rohamosan fognak növekedni a kontinensen. A felmérés szerint a mobil megoldások legjobban az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban fognak tovább terjedni: a 2004-es évhez képest idén 34 százalékos növekedés várható. Közép- és Kelet-Európában valószínűleg még meredekebben nőnek majd az eladási adatok: az IDC előrejelzése szerint a CEMA (Közép-Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiós notebook-piacon éves szinten 62 százalékos növekedés várható 2005-ben.

„A vezeték nélküli hálózatok a hazai kis- és középvállalatok körében is egyre népszerűbbek. [..] hiszen azok az irodák, ahol vezeték nélküli hálózatot üzemeltetnek, kimutathatóan termelékenyebbek.” – nyilatkozta Golubeff Róbert, az Intel délkelet-európai viszonteladói igazgatója.

Az Intel felmérésben vizsgálta a mobil irodával kapcsolatos vállalati tapasztalatokat. Dolgozói arról számoltak be, hogy az Intel Centrino alapú noteszgépek használatával megváltoztak munkavégzési szokásaik, és átlagosan heti 2,5 munkaórát takarítottak meg. A vezeték nélküli csatlakozást lehetővé tevő notebookokat ugyanis olyan helyeken is használni kezdték, ahol ez korábban nem volt megoldható vagy nem volt jellemző: például repülőtereken, hotelekben, kávézókban, nyilvános parkokban. A megbeszélések alatt többen használták a noteszgépeket, így sok értékes munkaórát takarítottak meg, és ezzel a hatékonyság is növekedett.

„Hatékonyabban működnek azok az európai cégek, amelyek vezeték nélküli szolgáltatásokat és a hordozható notebookokat használnak. Hazánkban is egyre több kis- és középvállalat vált vezeték nélküli technológiára, amit az Albacomp Activa Mobil Intel Centrino mobil technológiával ellátott noteszgépek eladási adatai is alátámasztanak. 2005 első negyedévében például 44 %-kal növeltük notebook eladásainkat 2004 hasonló időszakához képest” – mondta Szajkó György, az Albacomp műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az új irodába költözéskor a jelenleg 13 munkatárssal rendelkező Morpho Communications is vezeték nélküli hálózatra váltott: „Cégünk dinamikusan fejlődik, ezért nem csak egyre több ügyfelünk, de egyre több munkatársunk is van. Ez a fejlődés elengedhetetlenné tette, hogy olyan irodai környezetet alakítsunk ki, amely rugalmasan képes alkalmazkodni a cég növekedéséhez.” – mondta el Jekler Rudolf, a Morpho Communications ügyvezető igazgatója – „A rugalmasság azonban nem csak a rendszer bővítésében mutatkozik meg, hanem ügyfeleink kiszolgálásában is, hiszen munkatársaink távoli hozzáféréssel akár külső helyszínekről is elérhetik adataikat – akár egy adott rendezvény helyszínéről is kiküldhetnek sajtóközleményt. A vezeték nélküli internetkapcsolat segítségével bármilyen helyzetben gyorsabban tudnak reagálni az ügyfelek kéréseire, és ez nyilvánvalóan növeli ügyfeleink megelégedettségét. Mindez pedig nem más, mint a cég hosszú távú nyereségességének egyik záloga.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés