Connect with us

technokrata

Népszerű az Internet, mint juttatás

Laptop

Népszerű az Internet, mint juttatás

Már több mint 10.000 flotta ügyfél a T-Online Magyarországnál.

2003. január elseje óta a cégek otthoni Internet-hozzáféréssel is támogathatják dolgozóikat. A T-Online Magyarország 2003-ban kezdte meg a flottaszolgáltatás értékesítését, azóta folyamatosan bővül az ügyfélköre. Tavaly több mint duplájára nőtt a szolgáltatást igénybe vevők száma, napjainkra már több mint 400 cég építette be béren kívüli juttatási rendszerébe a munkatársak otthoni Internet-kapcsolatát. A vállalat erre az évre is hasonló növekedést tervez, ehhez tanácsadással, személyes, helyszíni jelenléttel jelentkezik a jövőbeli ügyfeleknél, hogy segíthessen a béren kívüli juttatási formák közül választani.

A flottaszolgáltatás népszerűségének hátterében egyrészt pénzügyi szempontok állnak, hiszen adómentes juttatás formájában a munkavállaló többletet tud adni az alkalmazottainak. A juttatási forma kiemelt előnye, hogy adó- és járulékmentesen adható, szemben például az étkezési hozzájárulással vagy az üdülési csekkel, amelyek esetében jogszabály állapítja meg az adó- és járulékmentesen adható összeg felső határát. Vagyis ez egy praktikus fizetésemelési lehetőség, mivel a munkaadó kevesebb bérköltség mellett növelheti a dolgozó jövedelmét.

Másrészt a flottaszolgáltatás gyors terjedése az otthoni Internet-használat népszerűbbé válásának is köszönhető: felmérések szerint egyre több munkavállaló szeretne szélessávú hozzáférést. Az előfizetéshez azonban sokszor hiányzik a kellő elhatározás, mert még hiányzik az internetes tapasztalat, és sokan félnek az újdonságtól. Ráadásul azt sem tudja mindenki, melyik szolgáltatást és miért érdemes választani.

A T-Online Magyarország a flottaszolgáltatással megadja a „kezdő lökést” az Internet-használatához valamint az Internet élményéhez. A vállalat határozott célja a hazai Internet-kultúra terjesztése és elmélyítése, ezért külön sikerként éli meg, hogy a flottaügyfelek 80 százalékának korábban nem volt Internet-hozzáférése.

A vállalat 2004 decemberében vezette be az Internet-utalványt. Az utalvány legfontosabb előnye más Internethez kapcsolódó juttatási formához képest az, hogy csupán minimális adminisztrációt igényel a humán erőforrás osztályon: az utalvány megvásárlását követően a cégnek nem kell többé minden alkalmazottja esetében külön szerződést kötnie az Internet-szolgáltatóval, nem kell minden hónapban számlákat ellenőriznie, könyvelnie és kifizetnie, és ha az alkalmazott esetleg távozik a cégtől, a szerződés felbontása miatt kötbér sem terheli.

Az otthoni Internet-hozzáférés nemcsak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget nyújt a munkavállalónak és családjának, hanem hasznos tevékenység, és munka szempontjából is fontos. Ma már egyre több cég biztosít távmunka lehetőséget, így az Internet segítségével mozgáskorlátozottak foglakoztatása is egyszerűsödik. Ők ezzel a juttatással nemcsak munkaeszközhöz jutnak, hanem az életminőségük is javul.

A számok önmagukért beszélnek: amennyiben a vállalatok Internetet adnak természetbeni juttatásként, több mint 50 százalékos költségmegtakarítást érhetnek el a munkabérben történő kifizetéshez képest: vagyis 100 százalékkal magasabb nettó támogatást adhatnak dolgozóiknak ugyanakkora bérköltség mellett.


A fenti példaszámítás tájékoztató jellegű, tartalmukért a T-Online Magyarország Rt. nem vállal felelősséget. A kedvezményekkel kapcsolatos pontos információkért konzultáljon cége jogi- és adószakértőjével!Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp