Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD Opteron processzoros új pengeszerver

Laptop

AMD Opteron processzoros új pengeszerver

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta Dinamikus Adatközpont rendszere legújabb fejlesztését, az AMD Opteron processzoros PRIMERGY BX630 pengeszerverekre épülő PRIMERGY Advanced Blade Ecosystem megoldást.

Ez az ágazatvezető szerverarchitektúra lehetővé teszi, hogy két darab pengeszerver egymáshoz csatlakozva egyetlen négyprocesszoros, fizikai pengeszerverként működhessen. A megoldás a piacon elsőként teszi lehetővé, hogy a vertikális és a horizontális kapacitásbővítő (scaleup and scale-out) technológiák egy architektúrán belül működjenek. Ezáltal a teljes szerverkapacitás hasznosíthatóvá válik, az IT szakemberek pedig rugalmasabb adatközpont megoldáshoz jutnak.

Egyre több felhasználó futtatja alkalmazásait két- és négyprocesszoros ipari szabványos szervereken. A PRIMERGY Advanced Blade Ecosystem segítségével a vállalatok kétprocesszoros szervereiket igény szerint összekapcsolva illetve szétválasztva, további hardvereszközök beszerzése nélkül alakíthatják ki a működésük szempontjából ideális IT-környezetet. Egyedülálló teljesítményrugalmassága révén a PRIMERGY BX630 jól használható nagy terhelésű terminálszerverként, webszerverként vagy kommunikációs szerverként.

Csúcsterhelés idején az ügyfelek négyprocesszoros szervert hozhatnak létre két darab kétprocesszoros rendszerből oly módon, hogy az AMD Opteron lapkák HyperTransport csatlakozásán keresztül összekapcsolják egymással a gépeket. Az aktuális igényekhez igazodva, új hardvererőforrás vásárlása nélkül tudnak átállni a kétprocesszorosról négyprocesszoros szerverekre és vissza. A 2+2 konfiguráció teljesítménye megfelel a natív négyprocesszoros rendszerének. A kétmagos Opteron 8xx processzorokkal ez a blade-koncepció valójában 8 fizikai processzormagot biztosít egy négyprocesszoros pengeszerveren belül. A megoldás jól használható az egyidejű horizontális és vertikális kapacitásbővítéshez, ezáltal javítja a meglévő hardverek hatékonyságát és kihasználtságát, továbbá nagyfokú rugalmassághoz juttatja a felhasználókat.

A Fujitsu Siemens Computers AMD Opteron processzoros, 1U magas PRIMERGY RX220 rendszerét is bemutatta. Ez a modell a vállalat kimondottan nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz szánt, rackre optimalizált szervereinek körét gazdagítja. A szerverek nagy hőkibocsátása miatt a vállalatoknak mind komolyabb hőszabályozási nehézségekkel kell megbirkózniuk. Különösen a nagyméretű adatközpontokban jelenti ez az egyik legégetőbb problémát.

Az új PRIMERGY blade és RX220 környezetben működő modellek Opteron processzorainak kiváló energiagazdálkodása az energiaköltségek mellett a hőkibocsátást és a hőszabályozási gondokat is csökkentik. Az új rendszer növeli a teljesítményt, a szerver sűrűséget ezáltal csökkenti a szerverfarmok méretét illetve több szerver használatát teszi lehetővé változatlan helyigénnyel.

Az új PRIMERGY modellek a AMD Opteron lapkák közvetlen csatlakozású architektúrájának (HyperTransport) köszönhetik kimagasló rendszerteljesítményüket. Mivel ennél a megoldásnál az I/O és a memória közvetlenül csatlakozik a CPU-hoz, ritkábban jelentkeznek problémák és szűk keresztmetszetek a rendszerarchitektúrában. Ez pedig optimális memóriateljesítményt, kiegyensúlyozott áteresztőképességet, bővíthető I/O-t és lineárisabb szimmetrikus, többprocesszoros feldolgozást biztosít.

Az AMD és a Fujitsu Siemens Computers által közösen kidolgozott, nagy teljesítményű platform az AMD technológia kétmagos feldolgozási képességeit kamatoztatva elégíti ki a szerverkörnyezet speciális igényeit. A közvetlen csatlakozású architektúrán alapuló kétmagos AMD Opteron processzor biztosítja azt a számítástechnikai kapacitást, amellyel támogatható az e piaci szegmensre jellemző, egyre nagyobb számú alkalmazás. Ráadásul az AMD64 technológia védi az ügyfelek szoftverberuházásait, hiszen az üzleti igények változásával zökkenőmentes átállást tesz lehetővé a 32-ről a 64 bites illetve az egymagosról a kétmagos megoldásra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés