Connect with us

AMD Opteron processzoros új pengeszerver

Laptop

AMD Opteron processzoros új pengeszerver

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta Dinamikus Adatközpont rendszere legújabb fejlesztését, az AMD Opteron processzoros PRIMERGY BX630 pengeszerverekre épülő PRIMERGY Advanced Blade Ecosystem megoldást.

Ez az ágazatvezető szerverarchitektúra lehetővé teszi, hogy két darab pengeszerver egymáshoz csatlakozva egyetlen négyprocesszoros, fizikai pengeszerverként működhessen. A megoldás a piacon elsőként teszi lehetővé, hogy a vertikális és a horizontális kapacitásbővítő (scaleup and scale-out) technológiák egy architektúrán belül működjenek. Ezáltal a teljes szerverkapacitás hasznosíthatóvá válik, az IT szakemberek pedig rugalmasabb adatközpont megoldáshoz jutnak.

Egyre több felhasználó futtatja alkalmazásait két- és négyprocesszoros ipari szabványos szervereken. A PRIMERGY Advanced Blade Ecosystem segítségével a vállalatok kétprocesszoros szervereiket igény szerint összekapcsolva illetve szétválasztva, további hardvereszközök beszerzése nélkül alakíthatják ki a működésük szempontjából ideális IT-környezetet. Egyedülálló teljesítményrugalmassága révén a PRIMERGY BX630 jól használható nagy terhelésű terminálszerverként, webszerverként vagy kommunikációs szerverként.

Csúcsterhelés idején az ügyfelek négyprocesszoros szervert hozhatnak létre két darab kétprocesszoros rendszerből oly módon, hogy az AMD Opteron lapkák HyperTransport csatlakozásán keresztül összekapcsolják egymással a gépeket. Az aktuális igényekhez igazodva, új hardvererőforrás vásárlása nélkül tudnak átállni a kétprocesszorosról négyprocesszoros szerverekre és vissza. A 2+2 konfiguráció teljesítménye megfelel a natív négyprocesszoros rendszerének. A kétmagos Opteron 8xx processzorokkal ez a blade-koncepció valójában 8 fizikai processzormagot biztosít egy négyprocesszoros pengeszerveren belül. A megoldás jól használható az egyidejű horizontális és vertikális kapacitásbővítéshez, ezáltal javítja a meglévő hardverek hatékonyságát és kihasználtságát, továbbá nagyfokú rugalmassághoz juttatja a felhasználókat.

A Fujitsu Siemens Computers AMD Opteron processzoros, 1U magas PRIMERGY RX220 rendszerét is bemutatta. Ez a modell a vállalat kimondottan nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz szánt, rackre optimalizált szervereinek körét gazdagítja. A szerverek nagy hőkibocsátása miatt a vállalatoknak mind komolyabb hőszabályozási nehézségekkel kell megbirkózniuk. Különösen a nagyméretű adatközpontokban jelenti ez az egyik legégetőbb problémát.

Az új PRIMERGY blade és RX220 környezetben működő modellek Opteron processzorainak kiváló energiagazdálkodása az energiaköltségek mellett a hőkibocsátást és a hőszabályozási gondokat is csökkentik. Az új rendszer növeli a teljesítményt, a szerver sűrűséget ezáltal csökkenti a szerverfarmok méretét illetve több szerver használatát teszi lehetővé változatlan helyigénnyel.

Az új PRIMERGY modellek a AMD Opteron lapkák közvetlen csatlakozású architektúrájának (HyperTransport) köszönhetik kimagasló rendszerteljesítményüket. Mivel ennél a megoldásnál az I/O és a memória közvetlenül csatlakozik a CPU-hoz, ritkábban jelentkeznek problémák és szűk keresztmetszetek a rendszerarchitektúrában. Ez pedig optimális memóriateljesítményt, kiegyensúlyozott áteresztőképességet, bővíthető I/O-t és lineárisabb szimmetrikus, többprocesszoros feldolgozást biztosít.

Az AMD és a Fujitsu Siemens Computers által közösen kidolgozott, nagy teljesítményű platform az AMD technológia kétmagos feldolgozási képességeit kamatoztatva elégíti ki a szerverkörnyezet speciális igényeit. A közvetlen csatlakozású architektúrán alapuló kétmagos AMD Opteron processzor biztosítja azt a számítástechnikai kapacitást, amellyel támogatható az e piaci szegmensre jellemző, egyre nagyobb számú alkalmazás. Ráadásul az AMD64 technológia védi az ügyfelek szoftverberuházásait, hiszen az üzleti igények változásával zökkenőmentes átállást tesz lehetővé a 32-ről a 64 bites illetve az egymagosról a kétmagos megoldásra.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő