Connect with us

technokrata

65 nanométeres Panasonic technológia

Laptop

65 nanométeres Panasonic technológia

A Matsushita bejelentette, hogy október végétől a cég megkezdi a japán Toyama megyében található uozui gyáregységben készült, 65 nanométeres technológiát alkalmazó, tömeggyártású rendszer-LSI-k szállítását.

Az egész világon tapasztalható igény miatt a szállítás megkezdését a tervezettnél két hónappal előbbre hozták. Ezzel a cég a digitális szórakoztatóelektronikai termékekben használható, 65 nanométeres technológiát alkalmazó rendszer-LSI-k első szállítója a világon.

˝Az otthoni felhasználású digitális elektronikai termékek piacát eddig vezető 0,13 mikronos feldolgozási technológiánk után ebben a gyáregységben kifejlesztettük a nano méretű félvezető technológiát, hogy felgyorsítsuk az egész világot átfogó hálózati társadalom megvalósulását˝ – mondta Dr. Susumu Koike, a Matsushita rangidős műszaki ügyvezető igazgatója és a Semiconductor Company elnöke.

˝Új gyáregységünk a nagyméretű, 300 mm átmérőjű laptechnológiát alkalmazza, melynél a 65 nanométeres feldolgozás tervezettnél korábbi bevezetésével felgyorsítottuk a gyártás ütemét, nagyobb termelékenységet értünk el és olyan kifinomult mintázó technológiákat, amelyek a mai bonyolult felhasználói elektronikai termékekhez szükségesek. Cégünk belső műszaki tapasztalatának egyesítésével most öt fő termékkategóriára összpontosítunk: a DVD-kre, a digitális televíziókra, a mobilkommunikációs berendezésekre, az SD memóriakártyákra és az ilyet alkalmazó eszközökre, valamint a CCD (Charge Coupled Device) képérzékelőkre˝.

A cég az első szakaszban havi 6.500 lapka gyártását tervezi, melyek alapját a nikkelszilicid, a felbontásjavító technológia és a stabil teljesítményt biztosító réz csatlakozófelület képezi. A 65 nanométeres technológia alacsony energiafogyasztást és nagy sebességű feldolgozást, valamint nagy tranzisztorsűrűséget tesz lehetővé, és az alkalmazásával gyártott rendszer-LSI-k elsőként a DVD-termékekben kerülnek felhasználásra. Így az adott termékek mérete csökkenthető, és jellemzői is nagy mértékben fejleszthetők.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp