Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétmagos processzorokkal szerelt új Power Mac G5 modellek

Laptop

Kétmagos processzorokkal szerelt új Power Mac G5 modellek

Akár két darab kétmagos processzor is kerülhet a PCI Express busszal és munkaállomás-szintű grafikus kártyával felszerelt új Power Mac G5 modellbe.

Az Apple bemutatta professzionális munkaállomás sorozatának legújabb darabjait, köztük a Power Mac G5 Quad modellt, amely négymagos számítási teljesítményt kínál két, egyenként 2,5 GHz órajelű, kétmagos Power PC G5 processzorának köszönhetően. Minden új Power Mac G5 modell kétmagos processzort, új PCI Express buszrendszert és nagyobb teljesítményű grafikus kártyákat kínál – köztük az NVIDIA Quadro FX 4500 kártyát, mely munkaállomás szintű grafikus teljesítményt kínál a Mac platform számára.


A két, egyenként 2,5 GHz órajelű, kétmagos Power PC G5 processzorának köszönhetően az új Power Mac G5 Quad modell átütő teljesítmény-előnyt kínál a kreatív professzionális felhasználók számára:
-a Final Cut Pro 5 szoftver akár 60 %-kal gyorsabban tömörít SD videó anyagokat,
-az Adobe Photoshop 43 %-kal gyorsabban hajt végre egy 45 gyakran használt szűrőből összeállított műveletsort,
-az Adobe After Effects 69 %-kal gyorsabban számít ki videó-effekteket,
-a LightWave 3D 59 %-kal gyorsabban szerkeszt meg háromdimenziós animációkat,
-a Bioinformatics Benchmark System (BBS v3) pedig 39 %-kal gyorsabban végez két génsorozat összehasonlításával – az előző széria 2,7 GHz-es, kétprocesszoros Power Mac G5 változatához képest.

A Power Mac G5 termékcsalád iparág-vezető PCI Express támogatást kínál 4 bővíthellyel a nagy teljesítményű videó és audió eszközök számára. Az új modellek akár 16 GB 533 MHz-es DDR2 SDRAM tárat tartalmazhatnak és már két Gigabit Ethernet kapuval rendelkeznek, mely ideális megoldást jelent az Xsan rendszerek felhasználói számára is. A piacvezető csatlakozási lehetőségeket egy FireWire 800, két FireWire 400, négy USB 2.0, két USB 1.1 port, digitális hang be- és kimenetek, valamint AirPort Extreme és Bluetooth 2.0+ illesztő biztosítja. Az Apple az új Power Mac G5 modellekhez már az új Mighty Mouse egeret mellékeli, mely négy programozható gombot és újszeru pörgetőgolyót is kínál, amellyel minden irányba, akár átlósan is lehet a dokumentumokat áttekinteni.

Alapkiépítésben az új modellek az NVIDIA GeForce 6600 LE grafikus kártyát tartalmazzák 128 MB dedikált memóriával, vagy a GeForce 6660 kártyát 256 MB memóriával; mindkettő támogatja a 30 colos Apple Cinema HD Display képernyőt is. A fentiek mellett viszont választható a 256 MB memóriával felfegyverzett NVIDIA GeForce 7800 GT, vagy az 512 MB-os Quadro FX 4500 kártya is, mely utóbbi akár két 30 colos Cinema HD Display meghajtására is képes és 3D szemüveg számára is kínál csatlakozót.

A legújabb 2,0 és 2,3 GHz-es, kétmagos PowerPC G5 processzorra épülő Power Mac G5 modellek már kaphatók, a Power Mac G5 Quad változat már elrendelhető a magyarországi viszonteladóknál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés