Connect with us

technokrata

Nagyfelbontású Panasonic házimozi projektor

Laptop

Nagyfelbontású Panasonic házimozi projektor

A jelenetkövető képességgel felruházott dinamikus írisz révén a Panasonicnak sikerült létrehoznia a világ első nagyfelbontású házimozi projektorát, amely 5.500:1 kontrasztaránnyal és 1.100 lumenes fényerővel rendelkezik.

A Panasonic Hollywood vezető színszakértőjével, David Bernsteinnel és más filmes szakemberekkel együttműködve 3 éven át dolgozott a film fővárosában azért, hogy a PT-AE900-as még jobb képminőséget nyújthasson, mint elődei. Az eredmény: kitűnő kép, amely hűen tükrözi a filmrendező szándékait, és valóban méltó örököse a ˝hollywoodi képminőség˝ elismerésnek.


Annak érdekében, hogy a projektor képes legyen megfelelni az egyre növekvő méretű képernyők által támasztott követelményeknek, a fejlesztők több mint 15 módosítást végeztek el az optikai konfigurációban, mely így fényesebb és hatékonyabb lett. A jelenetkövető képesség kifejlesztésével 5.500:1 kontrasztarányt és 1.100 lumenes fényerőt értek el, melynek eredményeként hihetetlen mértékben csökkent a képernyőzaj és a sötét jelenetek részletvesztesége, ennélfogva sokkal mélyebbé és gazdagabbá vált a fekete színek megjelenítése. Ugyancsak javulást értek el a világos jeleneteknél: az éles és gyönyörűen modulált képkivetítés gazdag tónusmegjelenítést és kiváló képminőséget nyújt. Ezt az élmény fokozza a Panasonic exkluzív, új Smooth Screen (˝pixelmentes kép˝) technológiája, amely a pixelek közötti fekete vonalak – az úgynevezett csirkeháló-effektus – hatékony csökkentésével már nagy sikert aratott, és rendkívül egyenletessé és természetessé teszi a képet.

Az optikai jellemzők mellett a Panasonic kifejlesztette az iparág első tanítható távvezérlőjét is, amely lehetővé teszi olyan házimozi-komponensek, mint például a DVD-lejátszó, az erősítő, a szobavilágítás vagy akár a motoros vetítővászon ugyanazon eszközzel történő működtetését. A távvezérlő háttérvilágítású kijelzője folyamatosan mutatja, hogy melyik készüléket kezeli éppen, és a többi készülék távvezérlő-parancsainak betanítását külön útmutatóval teszi egyszerűvé és kényelmessé.

A PT-AE900-as az elődjében (PT-AE700) már megismert és nagy sikert aratott kétszeres optikai zoommal, valamint mechanikus lencsemozgatás funkcióval is rendelkezik, így a készülék igen rugalmasan helyezhető el a vetítési helyszín adottságainak megfelelően. Bárhol felállítható, akár egy dohányzóasztalon, akár a szoba végében lévő könyvespolcra is feltehető, de plafonra is szerelhető.

Az új PT-AE900 október elejétől már kapható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp