Connect with us

Telefonszámlák alapján mérik a telekommunikációs piacot

Laptop

Telefonszámlák alapján mérik a telekommunikációs piacot

Egyedülálló piacvizsgálati módszert vezet be a TNS Hungary.

A TNS Hungary még az idén szeretné bevezetni az úgynevezett T/Audit-ra keresztelt forradalmian új, piacvizsgálati módszerét. A T/Audit a telekommunikációs piaccal kapcsolatban ad pontos információkat. A piacvizsgálati újítás lényege, hogy telefonszámlák alapján dolgozzák fel az adatokat, amivel pontosan meghatározható, hogy egy–egy háztartás vagy üzleti felhasználó mennyit költött telekommunikációs szolgáltatásokra, illetve mikor és mire cserélt telefon vagy Internet-szolgáltatót.

A TNS Hungary legfőbb célja, hogy kutatási megközelítéseinek folyamatos fejlesztésével minél pontosabb piaci információkon alapuló vizsgálatokat, méréseket végezzen. A T/Audit rendszer – amely egy nemzetközi módszer adaptálása – tényleges adatokon nyugvó piacrészesedési vizsgálat.

A lakossági, valamint az üzleti szférában – a telefonszámlák értékelése alapján – folytatott elemzés választ ad arra, hogy a háztartások és az üzleti felhasználók mennyit költöttek el telekommunikációs szolgáltatásokra (mobil telefon, vezetékes telefon, Internet). A tényleges költés meghatározás alapján, pontos piaci méreteket lehet meghatározni, aminek ismerete elengedhetetlen a szolgáltatók számára. A T/Audit másik fontos eredménye az elvándorlás, azaz a szolgáltató cserék rögzítése, illetve adott esetben ennek miértjének megválaszolása.

A piackutató cégek, a módszereiket tekintve, eddig különböző időpontokban, különböző háztartások és üzleti felhasználók megkérdezésével becsülték a hazai telekommunikációs piacot. Ezzel szemben a T/Audit panel rendszere ugyanazoktól a háztartásoktól, illetve vállalkozásoktól folyamatosan gyűjti be a telefonszámlákat. A számlák kielemzése után pontosan megállapítható, hogy egy-egy felhasználó mire és mennyit költött, és ha szolgáltatót cserélt, akkor azt mikor és melyikre cserélte.

Duránszkai Gábor a TNS Hungary ügyvezető igazgatója a következőket tette hozzá: „A külföldi tapasztalatok alapján elmondható, hogy nagy az érdeklődés a különböző telekommunikációs szegmensekből a T/Audit-ra. Csehországban és Szlovákiában, ahol már bevezetésre került ez a rendszer, szinte az összes jelentős szolgáltató felhasználja a vizsgálat eredményeit. A kutatás feltételeit a CAPI –számítógéppel támogatott kérdezés- rendszerünk hazai bevezetése teremtette meg, amely a legkorszerűbb adatfelvételi technológia hátteret nyújtja a vizsgálathoz. Itthon első körben arra törekszünk, hogy a hazai telekommunikációs szereplők elfogadják a módszer hatékonyságát, hitelességét. Várakozásaink szerint a T/Audit eredményeivel, a pontosabb adatok birtokában, a szolgáltatók sokkal kifinomultabb marketing kutatásokkal dolgozhatnak és hatékonyabb tervezéssel mérhetik fel saját piacuk nagyságát és értékelhetik az itt lévő fogyasztók szokásait.”

A TNS tervei szerint az új rendszer a közeljövőben regionális adatbázissá fejlődik és Csehország, valamint Szlovákia és Magyarország után Lengyelország is becsatlakozik a T/Audit rendszerébe.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő