Connect with us

Sikerrel zárult az Adobe RoadShow

Laptop

Sikerrel zárult az Adobe RoadShow

A népes közönség neves hazai és külföldi előadók bemutatóit hallgathatta meg, amelyek a kreatív szoftverekről és hardverekről adtak közre számos érdekességet, újdonságot.

A meghívott vendégek számára még a Hungexpo pavilonjai közül kimagasodó, lezárt konferenciaterem is éppen hogy csak elégségesnek bizonyult – zsúfolásig megtelt a helyiség, annyira sokakat (több mint négyszáz résztvevőt!) érdekelt az esemény. Elsőként Alan Rosenfeld lépett a közönség elé: az angol Adobe szakember látványos, lendületes, ugyanakkor humort sem nélkülöző előadást tartott a Creative Suite 2 programcsomag egyes elemeiről, azok forradalmian új funkcióiról, amelyekkel sokkal egyszerűbben és gyorsabban dolgozhatunk.

Az előadássorozat Pi Tóth István előadásával folytatódott, aki a Creative Suite 2 magyar változatának specialitásairól beszélt, kiemelve a lokalizált változat előnyeit és hátrányait. A nemzetközi változatról a honosítottra átállók figyelmébe ajánlott egy hamarosan megjelenő ´szótárt´ is, amelyben az angol elnevezések magyar megfelelői találhatóak majd meg, és fordítva. Tőle Oláh Gergely vette át a szót, aki az Apple legújabb Tiger operációs rendszerét ismertette igen figyelemfelkeltően és nagy részletességgel. Ezt követően az egybegyűltek a Wacom digitális rajzolótábláról – mint az egeret felváltó egyik lehetséges megoldásról – hallhattak. Egedi Gergely és Szabó György megmutatta, mennyire könnyű a számítógép használata és a kreatív munka egy tollal és egy érintésérzékeny táblával. Akik fellelkesültek az elhangzottakon, azok az előtérben felállított Apple és Wacom pultnál közelebbi ismeretséget is köthettek az operációs rendszerrel és a digitális táblával.

A délután második felében Kulcsár Arthur a Video Collection programcsomag elemeivel és a Premiere Pro szoftverrel való videoszerkesztés fortélyairól mesélt, de szóba került még az utómunkálatok kapcsán az After Effects, illetve az Encore DVD is. A vizuális munkákhoz a gyakorlatban hangtámogatás is kapcsolódhat, ezért az Audition hangszerkesztő alkalmazás következett a sorban. Befejezésként Veszprémi Gábor beszélt egy mindinkább ismertté és fontossá váló technológiáról: a PDF dokumentumkezelésről. Ennek is egy speciális ágáról ejtett szót, a dokumentumszerver alkalmazásokról, amelyek alkalmasak dokumentumok és űrlapok hiba nélküli előállítására, nyilvántartására, és munkafolyamatokba való beillesztésére nagy tételben. A szakmai nap sorsolással zárult: a szerencsés nyertesek egy-egy magyar nyelvű Creative Suite 2 csomagnak, egy Wacom digitális táblának és egy Total Training videós oktatócsomagnak lehettek büszke tulajdonosai.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom