Connect with us

Hirdetés

technokrata

Együttműködési megállapodás az IHM és a MISZ között

Laptop

Együttműködési megállapodás az IHM és a MISZ között

A Magyar Innovációs Szövetséggel való együttműködés a tervezésben különösen nagy jelentőségű.

2005. október 13-án Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és dr. Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elnöke együttműködési megállapodást írt alá. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Magyar Innovációs Szövetség bevonásával készíti a 2007 – 2013 tervezési időszakra vonatkozó modernizáció operatív programját. A felek a megállapodás alapján az információs társadalom kiépítésével, azon belül a technológiai modernizáció és a gazdaság szempontjából fontos innovációk terjedésével kapcsolatosan kívánnak együttműködni.

A modernizáció kulcsfontosságú feltétele Magyarország jövőbeli jólétének és tartós fejlődésének. A jelenleg kialakítás alatt álló Információs Társadalom Kiteljesítése Operatív Program célja a hazai tudástársadalom infrastrukturális és humánfeltételeinek megteremtése, a 21. század közszolgáltatásainak kiépítése, a kutatás-fejlesztés és innováció legígéretesebb területeinek szolgálatba állítása a tudás megtermelése céljából, valamint a hazai innovatív, technológiaintenzív iparágak felkarolása.

A minisztérium e célból korábban már egyesítette erőit több hazai államigazgatási intézménnyel (Belügyminisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Környezetvédelmi Minisztérium, Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium), köztestületekkel (például: Magyar Tudományos Akadémia), valamint a tervezési folyamatba való bekapcsolódásra kérte fel az Informatikai Vállalkozások Szövetségét, az Informatikai Érdekegyeztető Fórumot és a Magyar Tartalomipari Szövetséget.

A Magyar Innovációs Szövetséggel való együttműködés a tervezésben különösen nagy jelentőségű, hiszen az innovációs folyamat során kerülnek a tudástársadalom által létrehozott humán értékek és technológiai újítások a gazdaság vérkeringésébe.

A tervezési folyamatban a Magyar Innovációs Szövetség feladata, hogy segítséget nyújtson az innováció hazai folyamatát befolyásoló erősségek és gyengeségek, lehetőségek és veszélyek feltérképezésében, a lehetséges stratégiák megfogalmazásában, az állami szerepvállalás, a központi intézkedések megalapozásában, valamint programok megvalósításának gyakorlat-orientált segítésében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés