Connect with us

technokrata

Bármely automatából feltölthető a Vodafone-kártya

Laptop

Bármely automatából feltölthető a Vodafone-kártya

Folytatódik az IQSYS-Vodafone együttműködés.

Újabb ATM hálózatokkal kötött szerződést az egyik hazai mobil távközlési szolgáltató, a Vodafone. Az új szerződések eredményeképpen napjainkra a cég kártyás feltöltő szolgáltatása több ezer helyről érhető el országszerte. A rendszert, mely az ATM automaták, és egyéb elektronikus feltöltő helyek információit kezeli, az IQSYS Informatikai Rt. helyezte üzembe.

Az OTP ezernél több ATM-jén túl már lehetőség van a K&H, a Takarékszövetkezet, a Volksbank, az Euronet, a Budapest Bank, a Citibank, a Raiffeisen, az ING Bank, és az Erste Bank közel 2.000 ATM automatájának használatára is, ami az összes bankjegykiadó automata körülbelül 94%-ának használatát teszi lehetővé országszerte.

„Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ügyfeleink az ország szinte bármely pontján, ahol ATM automatát találnak, feltölthetik prepaid rendszerű SIM kártyájukat.” – nyilatkozta a fejlesztésről Killin György, a Vodafone Magyarország Rt. illetékese.

A fentiek mellett lehetőség van feltöltésre a Shell, MOL, ÖMV, ESSO, és JET üzemanyag kutaknál, a Hungarotabak és Lapker eladóhelyeken, a Vodafone boltjaiban, és természetesen az Interneten is, a www.ppo.hu címen. A beérkező feltöltési kérelmek mindegyike azon a rendszeren fut át, melyet a legutóbbi beruházás kapcsán, az IQSYS-szel együttműködve valósítottunk meg.

„A rendszer működése és összeállítása vázlatosan a következő: egy aktív és egy passzív, redundáns szerverpár látja el a beérkező kérelmek forgalmát. A két szerverhez különböző alrendszerek csatlakoznak, melyek egy-egy részfeladatot látnak el.” – avat be Medve Zsolt, az IQSYS illetékes szakértője.

„Elsőként az ATM „megkérdezi” a mobilszolgáltatót, hogy a kívánt telefonszámhoz tartozó SIM kártya feltölthető-e (nincs letiltva, bevonva, stb.). Pozitív választ követően a számlavezető bankhoz „fordul”, hogy a számla terhére elvégezhető-e a művelet. Ha innen is megerősítést nyer, akkor ezt visszaküldi a szervernek, amelyen keresztül megtörténik a feltöltés, és a kártyatulajdonos erről SMS értesítést kap. Mindez persze gyorsabban, mint ahogy én ezt most elmondtam” – teszi hozzá a szakértő –, az egész művelet, ha minden rendben van, akkor csak néhány másodpercet vesz igénybe.

A néhány tízmilliós konkrét beruházás mellett a Vodafone Magyarország Rt.-vel további közös projektjeink is vannak, elsősorban rendszerintegrációs feladatokat végzünk számukra. Így például részt vettünk annak a rendszernek az üzembe állításában is, amely a különböző szolgáltatások (Internet-hozzáférés, stb.) ki és bekapcsolására vonatkozó elektronikus kérelmek teljesítését végezte.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák