Connect with us

Canon újdonságok minden mennyiségben

Laptop

Canon újdonságok minden mennyiségben

A Canon tegnapi sajtórendezvényén nem csak elméleti síkon, hanem a gyakorlatban is meg lehetett ismerkedni a legújabb termékekkel és technológiákkal.

A visegrádi sajtótájékoztatón a Canon nemrégiben bejelentett digitális fényképezőgépei és fotónyomtatói voltak a középpontban, de elhangzott némi információ a vállalat egyelőre még fejlesztési stádiumban lévő új technológiáiról is.


A sajtó képviselőinek körében kétségkívül az EOS 5D típusjelzésű professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgép örvendett a legnagyobb népszerűségnek. A mindössze 810 grammos tömegű gépbe egy második generációs 35,8×23,9 milliméter méretű CMOS szenzort építettek. Bekapcsolási ideje mindössze 0,2 másodperc, sorozatfelvételnél akár 60 nagyfelbontású JPEG formátumú felvétel rögzítésére is képes 3 kép/másodperces sebességgel. A képérzékelő nem kevesebb mint 12,8 millió képponttal büszkélkedhet, tehát a felbontásra semmilyen panaszunk sem lehet. Az EOS 5D-ben egyébként ugyanaz a szupergyors DIGIC II processzor található, mint a Canon EOS-1D széria tagjaiban. A gép strapabíró, ám könnyű magnézium ötvözet vázzal rendelkezik, támogatja az új képstílusok funkciót, 2,5 colos képátlójú, nagyfelbontású LCD került rá, 9 pontos autofókuszát pedig 6 láthatatlan AF-pont segíti a pontosabb működésben.

Ugyancsak komoly érdeklődésre tartott számot a kompakt kategória egyik legnagyobb felbontású digitális fényképezőgépe, a Canon PowerShot S80. A fényképezőgép gazdag felszereltsége 28-100 mm-es f/2,8-5,3 (3,6-szoros) nagylátószögű UA technológiás optikai zoom objektívet, valamint ugyanazt a DIGIC II processzort tartalmazza, amely a Canon professzionális tükörreflexes fényképezőgépeiben is megtalálható. Emellett egy 2,5 colos kijelző egészíti ki a gép felszereltségét. Az elegáns megjelenésű, modern váz teszi teljessé a fényképezőgép kompakt megjelenését, amely lényegesen kisebb, mint elődje, a PowerShot S70.


A rendezvényen kipróbálható volt továbbá a Canon Digital IXUS i, mely elsősorban miniatűr mivoltáról, illetve relatíve nagy felbontásáról ismerszik meg. A Digital IXUS i fényképezőgépek között elsőként a Digital IXUS i zoom rendelkezik 2,4-szeres (f/3.2 – f/5.4) optikai zoommal, a nagyon magas törésmutatójú aszférikus lencsetag pedig kis mérete mellett pontosabb képeket eredményez. A digitális zoomal kombinálva az 5 megapixeles felbontású Digital IXUS i zoom összesen 10-szeres zoomátfogásra képes.


A tesztfotókat a Canon nemrégiben bejelentett, PIXMA iP4200 típusjelű fotónyomtatójával lehetett kinyomtatni, természetesen akár közvetlen módon, személyi számítógép használata nélkül. A Canon PIXMA iP4200-as modellje árkategóriájában az első olyan személyi fotónyomtató, amely 9.600×2.400 dpi felbontással képes 1 pikoliteres cseppek elhelyezésére. Amint az elhangzott, az 1 pikoliter olyan kis mennyiség, hogy egy ekkora festékcsepp önmagában nem is látszik meg egy fehér lapon.

Végül, de nem utolsó sorban elhangzott néhány szó a Canon legújabb technológiai fejlesztéseiről is. Ezek szerint a vállalat a jövő évben meg fog jelenni a televíziós készülékek piacán, még pedig a Toshibával karöltve. A Canon azt ígéri, hogy az úgynevezett SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) technológiájú készülékek forradalmasítani fogják a piacot, lévén, hogy több tekintetben (kontrasztarány, képminőség, fogyasztás) is felülmúlják a jelenlegi plazma és LCD televíziókat. Ezenkívül tudni lehet, hogy a Canon jövőre minden korábbinál nagyobb figyelmet szentel majd az OLED technológiának, ami szépen lassan egyre több készüléken megjelenik majd.

Megmosolyogtató érdekesség a cég ˝mosoly detektáló˝ technológiája. Ennek lényege nem más, mint, hogy a jövő digitális fényképezőgépei már automatikusan érzékelni fogják, hogy a fotóalany mikor mosolyog, és az adott pillanatban maguktól exponálnak majd. Ez persze egyelőre még a távoli jövő…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő