Connect with us

technokrata

50 GB egyetlen lemezen – jövő tavasztól

Laptop

50 GB egyetlen lemezen – jövő tavasztól

A Panasonic egy- és kétrétegű Blu-ray lemezek (BD), valamint az összes írható DVD- és CD-formátum írására és olvasására képes optikai meghajtókat kíván bevezetni a piacra.

A maguk nemében abszolút újdonságot képviselő meghajtók 2006 tavaszától kerülnek a személyi számítógépek gyártóihoz az új, tok nélküli (˝csupasz˝) BD-kkel együtt, melyek tárkapacitása 25 és 50 GB között mozog.

Októberben a Panasonic mintapéldányokat bocsát ki a félmagasságú (41,3 milliméteres) asztali PC-s változatból, melynek tömeggyártását 2006 januárjában kívánja megkezdeni. Az asztali PC-khez használt meghajtó egyben BD-, Super-Multi DVD- és CD-meghajtóként is szolgál, és kétszeres sebességgel képes BD-ket írni.

Ezekhez a keskeny profilú meghajtókhoz a Panasonic tartós és megbízható, tok nélküli lemezt fejlesztett ki, mely a szintén új felületkezelési technológiának köszönhetően sokkal jobban ellenáll a karcolásnak, kopásnak és pornak. A Panasonic 2006 tavaszától kezdődően a következő BD-formátumok tömeggyártását tervezi: egyrétegű 25 GB-os, valamint egyoldalas, dupla rétegű, 50 GB-os BD-RE (újraírható), illetve BD-R (írható) lemez, mindegyik kétszeres sebességgel.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp