Connect with us

Szolgáltató önkormányzat Csepelen

Laptop

Szolgáltató önkormányzat Csepelen

Szolgáltató önkormányzatot fejleszt a HUMANsoft Kft. Csepelen.

A HUMANsoft Kft. nyerte el Budapest-Csepel Önkormányzatának kis- és középvállalkozói célcsoportra fókuszált, közel 142 millió forintos információs infrastruktúrafejlesztési projektjét. Az egyedülálló együttműködés pénzügyi hátteréhez az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) GVOP programjának a 2004. év elején kiírt, az önkormányzati adatvagyon másodlagos hasznosítása (GVOP 4.3.2.) elnevezésű pályázatán jutott hozzá.

„A HUMANsoft Kft. elismerésének tekintjük a cég nyertes pályázatát. Bízunk benne, hogy az együttműködés eredményeként és önkormányzatunk új, korszerű információszolgáltatási formájának használatával az ügyfelekben megerősödik a „hatósági” szemléletet felváltó „szolgáltató önkormányzat” képe.” – mondta Tóth Mihály, Budapest-Csepel Önkormányzatának polgármestere.

A projekt legfontosabb célja, hogy az önkormányzat információinak feldolgozásával, és elérhetővé tételével javítsa a területén működő kis- és középvállalkozások (KKV-k) versenyképességét.

A HUMANsoft Kft. és az önkormányzat között – a GVOP 4.3.2. projektek nyertesei közül elsőként – október 4-én aláírt kivitelezői szerződés szerint, a projekt részletes szakmai tartalma egy három hónapos adatvagyon-felmérési és rendszertervezési fázist követően, 2005. december végére válik véglegessé. A projekt tervezett befejezése: 2006. szeptember 15. A közbeszerzést és a szakmai minőségbiztosítást is magába foglaló projekt bruttó értéke 150 millió forint, amelyet a GVOP Irányító Hatósága 131,25 millió, a BM EU Önerő Alap 11,25 millió forinttal támogat, így az önkormányzat effektív önrésze 7,5 millió forint.

A projekt az e-önkormányzati koncepció és az e-szolgáltató önkormányzat kialakítása felé történő első lépésnek fogható fel. A megvalósítás első szakaszában az adatvagyon minden elemére kiterjedő felmérés és adatvagyon térkép készül el. Az önkormányzat szakértőit bevonva meghatározásra kerülnek azok az adatvagyon elemek melyek az önkormányzati adatvagyon másodlagos hasznosításában részt vehetnek és kijelölésre kerülnek azok az adatvagyon elemek, melyeknek jelen projekt keretében publikálásra kerülnek.
Az adatvagyon másodlagos hasznosítása során a Plumtree Co. portál technológiáját fogjuk alkalmazni.

A felhasznált portál technológia korszerű technikai hátteret biztosít az adatvagyon elemek hatékony összegyűjtésére, menedzsmentjére és ellenőrzött, WEB felületen történő publikálására. A megoldásunk további előnye, hogy egy olyan integrált informatikai megoldás kerül telepítésre, mely segíti az önkormányzat, a polgármesteri hivatal, valamint a köztestületek munkájának hatékonyabbá tételét, a testületi tagok munkájához szükséges információkat és alkalmazásokat könnyen elérhetővé teszi, felületet biztosít a csoportmunka szolgáltatásainak elérésére.

A portál alapú megoldás előnye, hogy az önkormányzati ügyek intézésénél, az interakciókat távolról, elektronikus formában is elérhetővé teszi a KKV-k és civil szervezetek számára. Ennek egyik meghatározó feltétele, hogy az önkormányzati folyamatok, ügymenetek minél nagyobb mértékben elektronizáltak legyenek.

A portál rendszer olyan komplex integrált megoldást nyújt, amely a későbbiekben megkönnyíti az egyablakos ügyintézés megvalósítását.

A projekt keretében leszállításra és az önkormányzat jelenlegi informatikai rendszerébe integrálásra kerül a portál rendszer működéséhez szükséges hardver és alapszoftver, valamint a védett hozzáférést biztosító tűzfal megoldás.

Alexy Norbert, a HUMANsoft Kft. üzletágvezetője szerint a projekt közvetlen hatása már 2006 elejétől érezhető lesz Budapest-Csepel Önkormányzatánál, hiszen 2006 elejétől megkezdődnek a belső oktatások. Áprilisban elkezdődik az intranet rendszer kialakítása, valamint a belső elektronikus levelezés és csoportmunka általánossá tétele, amelynek elindításával megteszik az első lépéseket a „papírszegény” hivatal kialakítása felé. Az előzetes tervek szerint 2006 szeptemberében indul el a 18 szolgáltatás (adatcsoport) KKV ügyfeleknek, a lakosságot és civil szervezeteket érintő fejlesztések eredményei pedig 2006 végére lesznek érezhetőek. A megvalósítás és a projekt társadalmasítása során a megvalósító felek számítanak a támogatók – ipari partnerek, civil szervezetek, oktatási és művelődési intézmények – együttműködésére is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő