Connect with us

Hirdetés

technokrata

Többmilliárd forint kutatás-fejlesztésre!

Laptop

Többmilliárd forint kutatás-fejlesztésre!

A GVOP K+F, innováció prioritás pályázati eredményeiről.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Kutatás-fejlesztés, innováció prioritás keretében, a kis és középvállalkozások számára 2005-ben kiírt pályázatok elbírálásra kerültek. Egyed Géza, a GVOP Irányító Hatóság vezetője, a GKM helyettes államtitkára összesen 5,6 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá ezen az Európai Unió által is kiemelt fontosságú területen.

Az elbírált pályázati kiírások a piaci igényeken alapuló, ott értékesíthető termékek, megoldások és a hozzá kapcsolódó fejlesztések támogatását tűzte ki célul, melynek szükségességét a jelentős érdeklődés is tükrözte. A 2005-ben beérkezett több száz pályázat közel kétharmada részesült kedvező elbírálásban.

A kutatás-fejlesztési tevékenység Magyarország versenyképességének fokozása szempontjából mind rövid, mind hosszútávon különösen fontos terület. A további fejlődést nagy mértékben meghatározza, hogy a K+F tevékenység a támogatási forrásoknak köszönhetően minél szélesebb körben tegye lehetővé a magas tudásszintet igénylő high-tech iparágak hazai megtelepedését, az innovációt és a humánerőforrás fejlesztését.
A GVOP-3.3.1. „Induló technológia és tudás-intenzív mikrovállalkozások innovációs feladatainak támogatása” címmel meghirdetett pályázati kiírás 3 éves keretében rendelkezésre álló közel 3,3 milliárd forint, a 2004-2005 évi nyertes pályázatok kihirdetésével teljes mértékben lekötésre került. Ebből a nyertes pályázatok ez évi támogatása elérte a 2,4 milliárd forintot.

A GVOP-3.3.2. „Új kutatói munkahelyek létrehozásához kötődő vállalati kutatási infrastruktúra fejlesztése” témakörben idén közel 800 millió forint támogatáshoz jutnak a nyertesek, így a szintén három évre rendelkezésre álló közel 1,4 milliárd forint támogatási összeg is lekötésre került.

A GVOP-3.3.3. „Vállalati innováció támogatása (KKV)” pályázati kiírás keretében a rendelkezésre álló három éves keret 3,5 milliárd forint. Ebből 2005-ben több mint 2,4 milliárd forint a nyertes pályázatok támogatása, így a keret 83,5%-át már lekötötték.

A pályázati nyertesek listája megtekinthető a GKM és a KPI honlapján.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés