Connect with us

Többmilliárd forint kutatás-fejlesztésre!

Laptop

Többmilliárd forint kutatás-fejlesztésre!

A GVOP K+F, innováció prioritás pályázati eredményeiről.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Kutatás-fejlesztés, innováció prioritás keretében, a kis és középvállalkozások számára 2005-ben kiírt pályázatok elbírálásra kerültek. Egyed Géza, a GVOP Irányító Hatóság vezetője, a GKM helyettes államtitkára összesen 5,6 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá ezen az Európai Unió által is kiemelt fontosságú területen.

Az elbírált pályázati kiírások a piaci igényeken alapuló, ott értékesíthető termékek, megoldások és a hozzá kapcsolódó fejlesztések támogatását tűzte ki célul, melynek szükségességét a jelentős érdeklődés is tükrözte. A 2005-ben beérkezett több száz pályázat közel kétharmada részesült kedvező elbírálásban.

A kutatás-fejlesztési tevékenység Magyarország versenyképességének fokozása szempontjából mind rövid, mind hosszútávon különösen fontos terület. A további fejlődést nagy mértékben meghatározza, hogy a K+F tevékenység a támogatási forrásoknak köszönhetően minél szélesebb körben tegye lehetővé a magas tudásszintet igénylő high-tech iparágak hazai megtelepedését, az innovációt és a humánerőforrás fejlesztését.
A GVOP-3.3.1. „Induló technológia és tudás-intenzív mikrovállalkozások innovációs feladatainak támogatása” címmel meghirdetett pályázati kiírás 3 éves keretében rendelkezésre álló közel 3,3 milliárd forint, a 2004-2005 évi nyertes pályázatok kihirdetésével teljes mértékben lekötésre került. Ebből a nyertes pályázatok ez évi támogatása elérte a 2,4 milliárd forintot.

A GVOP-3.3.2. „Új kutatói munkahelyek létrehozásához kötődő vállalati kutatási infrastruktúra fejlesztése” témakörben idén közel 800 millió forint támogatáshoz jutnak a nyertesek, így a szintén három évre rendelkezésre álló közel 1,4 milliárd forint támogatási összeg is lekötésre került.

A GVOP-3.3.3. „Vállalati innováció támogatása (KKV)” pályázati kiírás keretében a rendelkezésre álló három éves keret 3,5 milliárd forint. Ebből 2005-ben több mint 2,4 milliárd forint a nyertes pályázatok támogatása, így a keret 83,5%-át már lekötötték.

A pályázati nyertesek listája megtekinthető a GKM és a KPI honlapján.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom