Connect with us

Megérkeztek az Intel többmagos szerver platformjai

Laptop

Megérkeztek az Intel többmagos szerver platformjai

Az Intel bejelentette, hogy megérkeztek első, kétmagos hyper-threading technológiával ellátott Intel Xeon processzorai a belépő szintű két processzoros szerverekhez.

Az új processzorok segítenek növelni a teljesítményt és gyorsabb reagálást tesznek lehetővé a többszálú szerverek számára.

Az új, ikermagos Intel Xeon processzorok a ma használt kétprocesszoros, 64-bites szerverek teljesítményét várhatóan akár 50 százalékkal is javíthatják. Következő év elején az Intel egy új, ˝Bensley˝ kódnévvel ellátott, kiegyensúlyozott szerver platformmal áll elő, amely egy ˝Dempsey˝ névre keresztelt kétmagos Intel Xeon processzort, egy ˝Blackford˝ kódnevű lapkakészletet és olyan integrált technológiákat foglal magába, amelyek javítják a szerverek kezelhetőségét, informatikai produktivitását és teljesítményét az adat központban.

Az új kétmagos Intel Xeon processzorokon alapuló prémium szerver platformok már mától kaphatóak. A ˝Paxville˝ kódnevű kétmagos Intel Xeon processzorok 7000-es sorozata többprocesszoros szerverekhez várhatóan 60 napon belül elérhető lesz. A következő hónapokban az említett két platformra épülő szerverek és munkaállomások világszerte piacra kerülnek olyan gyártóktól, mint az ASUSTek, Dell, Egenera, Fujitsu Siemens, Gateway, HP, HCL Infosystems Ltd, IBM, Kraftway, Lang chao, Lenovo, Maxdata, NEC, Samsung, Supermicro, Unisys és a Winpro infotech.

A többmagos processzorok megjelenésével egyidőben az Intel egy sor technológiát fog a szilíciumba integrálni, ilyen például a hyper-threading technológia, a virtualizáció, a biztonság és a menedzsment technológia. A kétmagos technológia, az egy magot két logikai magként működtető Intel Hyper-Threading technológiával (HT) együtt jelentősen megnöveli az adott idő alatt a processzor által elvégezhető munkát az egymagos processzorhoz képest. A HT-technológiával egy kétmagos processzor négy programszálat futtathat egyidőben. Minden további szál hozzáadásával javul a szerver összteljesítménye.

Az új kétmagos Intel Xeon processzor 800 MHz-es rendszerbusszal és magonként 2 MB-os másodszintű gyorsítótárral 2,8 GHz-es sebességen fut és az Intel E7520 lapkakészletet használja majd. A rendszerbuszon zajló forgalom csökken és mindenkét mag gyorsabban férhet az adatokhoz, annak köszönhetően, hogy saját gyorsítótárral rendelkezik. További szolgáltatások/tulajdonságok például az EM64T(64 bites technológia), az Execute Disable Bit, Hyper-Treading és az energiatakarékos (Demand Based Switching) technológia. Ezen a processzoron alapuló szervergépek kiválóan működnek webszerverként, infrastruktúra-szerverként és e-mail szerverként is.

A többprocesszoros szerverekben használható kétmagos Intel Xeon processzor 7000-es sorozata várhatóan különböző sebességgel, akár 3 GHz-en is fut majd, illetve egy új lapkakészlettel, az Intel E8501-tel működik együtt, valamint a támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt és a már létező Intel E8500 lapkakészletet. A platform magában foglal egy kettős, független rendszerbuszt, DDR2-es memóriát, PCI Expresst, RAID memóriát és I/O technológiát. Előzetes teszteredmények a korábbi generációkhoz képest akár 60 százalékos teljesítménynövekedést jeleztek. Ezek a szerver platformok elsősorban középrétegű vállalati alkalmazásokat célozzák meg, mint például adatbázisok, pénzügyi szolgáltatások, vagy ellátási lánc menedzsment.

Az Intel még három szerver platformot kíván bevezetni, ezzel teljessé téve kezdő kétmagos szerver és munkaállomás portfolióját. Az idei év egy későbbi szakaszában az Intel piacra dobja kétmagos Intel Itanium processzorait. 2006 első felében a vállalat tervei szerint útnak indítja kétmagos Intel Xeon processzor platformját, és elérhetővé teszi kétmagos Intel Xeon processzorait, melyeket alacsony energia felhasználású rendszerekhez terveztek. Ezen rendszerek mindegyikét jelenleg tesztelésre szállítják az ügyfeleknek.

A 2,8 GHz-es kétmagos Intel Xeon processzor 1.000 darabos megrendelés esetén 1.043 dolláros áron kapható. A kétmagos szerver processzorok árait a következő 60 napban jelentik be.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom