Connect with us

Magyarország legjobb motivációs ötletekkel rendelkező vezetője kerestetik

Laptop

Magyarország legjobb motivációs ötletekkel rendelkező vezetője kerestetik

Arany Evező Díj – Elismerés a legmotiválóbb menedzsernek.

A hazai menedzsment elismerések tekintetében egyedülálló díjat alapított az Invitel Távközlési és Szolgáltató Rt., a Verlag Dashöfer Szakkönyvkiadó, valamint a Hírek Média Kft. Az Arany Evező Díjat, amelynek védnöki szerepét az alapítók felkérése nyomán az Országos Humánpolitikai Egyesületet vállalta el, minden évben annak a cégvezetőnek ítéli oda a komoly szakmai háttérrel rendelkező ötfős zsűri, aki az adott év pályázati kiírása kapcsán a legjobb, ugyanakkor a gyakorlatban is könnyedén és hatásosan alkalmazható motivációs megoldással áll elő. Az alapítók és a zsűri reményei szerint a díj ráirányítja a hazai cégvezetés figyelmét a motiváció fontosságára, ugyanakkor ezen túlmenően ötleteket ad, valamint a legjobb pályázatot benyújtó számára anyagi forrásokat is biztosít motivációs megoldása megvalósításához.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az alkalmazottak sikeres motivációjában a vezető játssza a kulcsszerepet, ő felelős azért, hogy az irányítása alatt dolgozó szervezeti egység a lehető leghatékonyabban és legeredményesebben végezze munkáját. Ez derül ki többek között a Gallup Intézet által a témában végzett óriáskutatásból is. (Nyomtatásban megjelent: Először is, szegd meg az összes szabályt!, Bagolyvár Kiadó, Budapest, 2003) A Gallup szakértői több év leforgása alatt négyszáz cég több mint nyolcvanezer menedzserével készítettek másfél órás interjúkat, majd elemezték azokat. Az eredmények alapján egyértelműen kijelenthető: annak, hogy egy cég magához tudja vonzani – és meg is tudja tartani – a tehetséges alkalmazottakat, a menedzser a kulcsa.

Az Invitel Távközlési és Szolgáltató Rt., a Verlag Dashöfer Szakkönyvkiadó és a Hírek Média Kft. egymással karöltve ennek jegyében indítják útjára 2005-ben az Arany Evező díjat, amelyet évről évre egy vándordíj formájában ítélnek oda Magyarország legjobb motivációs ötletét bemutató cégvezetőjének. Az Arany Evező Díj célja többrétű, a szervezők szeretnék egyrészt megmozgatni a hazai cégvezetőket és felhívni figyelmüket a motiváció fontosságára, másrészt használható, a gyakorlatban bevált ötleteket kívánnak generálni ezen a szakterületen.

„Biztos vagyok abban, hogy az Arany Evező Díj gondolatébresztő szerepet fog betölteni a hazai cégvezetők életében. Véleményem szerint egy gondolkodó vezető számára ugyanis minden szempontból érdekes a díj – legfőképp, akkor, ha maga is részt vesz a versenyben.” – mondta Bóday Pál, az Országos Humánpolitikai Egyesület ügyvezető elnöke, valamint az Arany Evező Díj fővédnöke.

A szervezőbizottság és a zsűri
Dr. Bóday Pál, Országos Humánpolitikai Egyesület – ügyvezető elnök (fővédnök)
Dr. Lindner Sándor, Pénzjegynyomda Rt., humánpolitikai igazgató
Dr. Bábosik Mária, Hay Group Menedzsment Tanácsadók Kft., ügyvezető igazgató
Dr. Jagicza Ágnes, Invitel Rt., jogi és HR vezérigazgató-helyettes
Trentin Tamás, Hírek Kft., ügyvezető igazgató

Pályázati kiírás
Az Arany Evező Díj alapítói minden évben más-más, de a motivációhoz szorosan kapcsolódó feladat megoldására buzdítják a hazai vezetőket. A most elsőként kiírt pályázat keretében olyan, a Karácsony és az évvége kapcsán adható ajándékötleteket vár a szakmai zsűri, amelyek azon túlmenően, hogy ötletesek és hasznosak, maximálisan szolgálják az alkalmazottak motivációs szintjének magas szinten tartását. A díjazás során az elbírálás szempontrendszerében fontos az ötletesség, az egyediség és a kreativitás, ugyanakkor az is, hogy az ajándék hasznos legyen az alkalmazottak számára és motiválja őket további munkavégzésükben. E mellett – függetlenül a pályázó által képviselt cég méretétől, tevékenységétől és piacától – elvárás az is, hogy az ajándék a lehető legtöbb beosztott számára odaadható legyen. Végül, de nem utolsó sorban pedig mind pénzügyi, mind egyéb gyakorlati szempontok alapján valóban megvalósítható ötletet vár az Arany Evező Díjat odaítélő szakmai zsűri.

Az Arany Evező Díj útjára bocsátóinak és a szakmai zsűri tagjainak szándéka szerint a legjobbnak ítélt megoldással előálló vezető nem csak szakmai elismerésben részesül, hanem komoly – 1.000.000 forintos – pénzdíjban is, amelyet akár ötletének megvalósítására is felhasználhat.

A pályázat részletes feltételeiről, valamint a pályázati anyagok beküldésének módjáról és határidejéről az Arany Evező weboldala ad teljes körű felvilágosítást.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom