Connect with us

technokrata

CrossFire képes ECS alaplap újdonságok

Laptop

CrossFire képes ECS alaplap újdonságok

Az Elitegroup Computer Systems (ECS) bejelentette, hogy a boltokban már kaphatók a PA1 Extreme és KA1 Extreme típusjelű, ATI CrossFire technológiát támogató alaplapjai.

A játékőrültek számára teljesen átépített PA1 Extreme és KA1 Extreme alaplapok a legújabb ATI Radeon XPress 200 CrossFire chipkészletre épülnek mind az AMD, mind az Intel esetében. Támogatják az ATI CrossFire technológiát, miközben páratlan grafikai élményt nyújtanak. A CrossFire segítségével a két videókártya teljesítménye összeadódik, így érve el utolérhetetlen megjelenést és sebességet a nagy felbontású 3D-s játékoknál.


Az ECS ELITEGROUP a fejlesztés során a kártyákat egy izgalmas új tulajdonsággal ruházta fel: skálázható D.G.E-vel, amely megnövelt, felpörgetett 3D-s grafikai teljesítményt biztosít és két, egymástól független grafikus kártyához való csatlakozás esetén akár négy eszközön (D.G.E.) is támogatja az egyidejű képi megjelenítést. A skálázható D.G.E. azzal a további előnnyel rendelkezik az ECS ELITEGROUP-nál már korábban bevezetett D.G.E. technológiával szemben, hogy az ATI CrossFireTM technológiát is támogatja, lehetővé téve, hogy két, egymással összekapcsolt PCI Express-alapú grafikus kártya tandembe kapcsolva hatékonyan működjön együtt a grafikai teljesítmény fokozása érdekében. A technológia – azért, hogy semmiben se korlátozza a felhasználók konfigurációs lehetőségeit – bármilyen PCI Express grafikus kártya önmagában való használatára is módot nyújt, ha a kettős kártya-összeállításra nincs szükség.

A KA1 Extreme támogatja a Socket 939-es Athlon 64 FX/Athlon 64 CPU-kat és a 2.000 MT/s sebességű rendszerbuszt. Az AMD64 technológiára alapozva az AMD Athlon 64 processzorcsalád páratlan multimédiás teljesítménnyel és nagy címezhető memóriával rendelkezik. A játékok hihetetlenül valósághű megjelenésének megteremtése érdekében nemcsak fantasztikus képi és hanghatásokat hoz létre, hanem az adattárolási, biztonsági és általános rendszerteljesítménye is páratlan. A legújabb technológiák felhasználásával kifejlesztett KA1 Extreme nagyobb adatfeldolgozási sebességet, tárkapacitást és adatátviteli sebességet kínál.

Emellett a továbbfejlesztett kétmagos és 64 bites technológia felhasználása javítja a számítási képességeket, amelynek eredménye a rövidebb válaszidő és a nagyobb többszálas áteresztőképesség. Az eSATA és a Port Multiplier a meghajtók költséghatékony és tágabb határok közötti skálázhatóságát teszi lehetővé az adattároló rendszerek számára. A SATAII és az NCQ megduplázza az adatátviteli sebességet – ami akár a 3,0 Gb/s-ot is elérheti – és lehetőséget nyújt az adatok gyors visszakeresésére. Mindezek mellett a kártyán egy egyedülálló I.O.C. (Instant Overclocking Controller) került elhelyezésre, amely intelligens módon észleli a rendszer terhelését és megnöveli a frekvenciát az általános teljesítmény fokozása érdekében.

A PA1 Extreme, azaz a másik ECS ELITEGROUP ATI CrossFire kompatibilis alaplap, támogatja az LGA775-csatlakozós Pentium 4 és Pentium D CPU-kat, valamint az 1.066 MHz-es FSB-t. A fent említett kivételes képességek mellett a PA1 Extreme kialakításánál fogva a DDR2 667 memória-architektúrát és a nagyteljesítményű RAID-et is támogatja.

A PA1 Extreme és a KA1 Extreme október végétől lesz kapható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák