Connect with us

Gigantikus kijelzővel szerelt Olympus fényképezőgép

Laptop

Gigantikus kijelzővel szerelt Olympus fényképezőgép

Az Olympus SP-700 felhasználóit nem csak a 6 millió pixel és a kiváló eredményt garantáló fotografikus funkciók széles skálája kápráztatja el, de kihasználhatják az eddigi legnagyobb kijelzőt, ami a felvételkészítést és megosztást minden korábbinál egyszerűbbé teszi.


Az óriási, 7,6 centiméteres (3 col) átmérőjű, 230.000 pixeles, rendkívül éles képet biztosító ˝Napfény˝ LCD-n a képek jelentősen kényelmesebben, és egyszerűbben foghatóak be és jeleníthetőek meg, mint bármikor korábban. A nagyméretű képernyőnek köszönhetően ez a 3x-os optikai zoom átfogással rendelkező modell ˝Album˝, valamint ˝Összehasonlítás˝ és ˝Felvétel˝ funkciókkal is büszkélkedhet. Ez utóbbi lehetőséget nyújt az egyidejű felvételkészítésre és lejátszásra – így a fotósok élvezhetik azt a luxust, hogy ˝szemmel tarthatják˝ az előzőleg készített felvételeket. A különleges ˝Útmutató˝ funkció egyszerű kezelést biztosít – még a kezdő felhasználók számára is. Az SP-700 vékony vonalvezetésű, fém gépvázzal rendelkezik, kék és ezüst színekben kapható.

Az SP-700 felhasználói többet láthatnak. A készülék kijelzője az egyik legnagyobb a piacon, melyen nagy, 7,6 centiméteres méretben jeleníthető meg bármilyen téma, és biztosan magához vonzza a tekinteteket. A nagyfelbontású, 230.000 pixeles kijelző a rendkívüli képélesség szempontjából is kitűnő. A nagyméretű LCD-n a képek természetesen megjeleníthetőek egyenként vagy dia nézetben is.

A kompozíciókat életre keltő SP-700 6.0 millió pixeles minőségben rögzíti a felvételeket. A TruePic TURBO processzor az optimális eredményen kívül rövid válaszidőt és indítási időt is garantál, és a használatával készített fotók élethű színei és vibrálása még a legbuzgóbb felhasználókat is meggyőzik. Az 1:3.3-4.0 precíziós 3x-os zoom objektív rugalmas felvétel-készítési lehetőséget biztosít 38-114 mm-es gyújtótávolság tartományban (35mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva).

A fotósok kihasználhatják az expozíció-vezérlési üzemmódok nyújtotta kényelmet, és szakszerűen komponálhatják meg a képeket. Az automatikus üzemmód mellett még 24 program áll rendelkezésre, melyek a leggyakoribb felvételi körülményeknek megfelelően használhatóak. Legyen az portré, éjszakai fotózás, tengerparti nyaralás vagy síelés, a felhasználó biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő, előre beprogramozott üzemmódot. Még víz alatt is fényképezhetünk – az opcionálisan megvásárolható PT-031 búvártok használatával. Makró és Szuper makró üzemmódban mindössze 3cm távolságról is meggyőző közeli felvételek készíthetőek. A képek tónuseloszlási görbéjének ábrázolására szolgál a ˝Hisztogram˝ funkció, mely lejátszó és felvételi üzemmódban is megjeleníthető. Az elégtelen megvilágítás okozta kellemetlenségek elkerülése érdekében, a beépített vaku többféle villantási üzemmódja minden esetben megfelelő megvilágítást biztosít.

Az Olympus SP-700 a filmfelvételek készítésétől sem riad vissza. A filmfelvétel funkcióval VGA minőségű videofelvételek készíthetőek 30 fps sebességgel.

A fényképezőgépen elérhető különböző szerkesztő funkciók lehetőséget biztosítanak a felvételek utólagos finombeállítására. A vörösszem-korrekción kívül a felhasználó beállíthatja a fényerőt és a telítettséget, továbbá fekete-fehér vagy szépia árnyalatú képekké konvertálhatja a fotókat – mindezt számítógép használata nélkül. Ezen felül a speciális kreatív funkciók, mint például a ˝˝Felvétel˝ és ˝Kiválasztás˝, ˝Cím˝ és ˝Naptár˝ beszúrása, Két fotó egyben és ˝Panoráma˝ (Olympus xD-Picture Card memóriakártyával) funkciók érdekes effektusok hozzáadását teszik lehetővé. A rendelkezésre álló LCD képterület teljesen kihasználható az SP-700 ˝Összehasonlítás˝ és ˝Felvétel˝ funkciójának alkalmazása esetén. Ebben az üzemmódban a képernyő egy részén megjeleníthetőek korábbi felvételek, miközben új képek is megkomponálhatóak rajta. Ez a funkció szabadságot biztosít a fotós számára, és lehetővé teszi az elkészített felvételek egyidejű megjelenítését, így összehasonlíthatóak, a témák szükség esetén újrafotózhatóak.


A funkciók széles skálája ellenére a fényképezőgép hihetetlenül felhasználóbarát. Abban az esetben is, ha a fotós bizonytalan a menüopciókat vagy az üzemmódokat illetően, mindig kéznél van az ˝Útmutató˝ funkció, mely segítségére lesz a szükséges információk megjelenítésével. A PictBridge kompatibilitásnak köszönhetően mi sem egyszerűbb a nyomtatásnál. Ez a szabvány lehetővé teszi a kiváló minőségű fotók direkt nyomtatását otthoni környezetben – számítógép használata nélkül – olyan kompatibilis nyomtatókkal, mint például az ultra nagysebességű Olympus P-11.

Külső megjelenés tekintetében az SP-700 klasszikusan elegáns. Az ezüst és kék színben kapható fém gépváz tartós, és a vonalvezetésének köszönhetően, könnyen becsúsztatható bármilyen zsebbe.

Az Olympus SP-700 2005. év végén jelenik meg a piacon.

Az Olympus SP-700 főbb műszaki adatai:
-Extra méretű, 7,6 centiméteres, 230.000 pixeles LCD
-6 millió pixel
-Precíziós 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 38-114 mm)
-Automatikus üzemmód, plusz 24 expozíció-vezérlési program (köztük Portré, Vízpart, Hó, Éjszakai és Víz alatti üzemmódok) segíti a problémamentes felvételkészítést
-Filmfelvétel és hangrögzítés (VGA minőségben, 30 fps sebességgel)
-Kreatív funkciók, például ˝Diavetítés˝, ˝Összehasonlítás˝ és ˝Felvétel˝, ˝Felvétel˝ és ˝Kiválasztás˝, ˝Hisztogram˝ felvételi és lejátszó üzemmódban.
-˝Útmutató˝ funkció segíti a kezelést. A különböző menüopciók és expozíció-vezérlési programok leírását jeleníti meg.
-Képszerkesztő funkciók a fényképezőgépen, például vörösszem effektus korrigálása, fényerő, telítettség, kivágás, fekete-fehér és szépia – számítógép nélkül
-11 MB belső memória plusz xD-Picture Card memóriakártya nyílás
-Szuper makró felvétel 3 centiméterről
-TruePic TURBO processzor
-PictBridge támogatás.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő