Connect with us

technokrata

A magyar IKT-szektor kis- és középvállalatainak USA-beli és ázsiai külpiaci jelenlétének támogatása

Laptop

A magyar IKT-szektor kis- és középvállalatainak USA-beli és ázsiai külpiaci jelenlétének támogatása

Pályázatot nyújthat be valamennyi, 2003. január 1-je előtt bejegyzett, magyarországi székhelyű, a devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő kis- és középvállalkozás, amely megfelel a Kkvtv. 3. §-ában foglalt feltételeknek.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az informatikai, távközlés-fejlesztési és frekvenciagazdálkodási célelőirányzat felhasználásának és kezelésének szabályairól szóló, több ízben módosított 11/2001. (IV.24.) MeHVM rendelet 4. §-ának f) pontja alapján pályázatot hirdet az informatika és hírközlés fejlesztés, illetve a hírközlési és informatikai szolgáltatások területén működő magyarországi székhelyű kis- és középvállalkozások USA-beli és ázsiai piacra jutásának és külpiaci jelenlétének támogatására a 2005. évre e célra az informatikai, távközlés-fejlesztési és frekvenciagazdálkodási célelőirányzat terhére lekötött 50 millió forint keretösszeg erejéig a sikeres pályázók által elnyerhető támogatásokra.

A pályázat célja az USA-ban és Ázsiában megrendezésre kerülő olyan infokommunikációs technológiákat (IKT) bemutató szakmai eseményeken való magyar részvétel elősegítése, ahol a támogatott cégeknek lehetőségük nyílik egy-egy termékük vagy tevékenységük megismertetésére.

A pályázat keretében az alábbiak támogathatók:

  • jelentősebb nemzetközi rendezvényekre, szakmai fórumokra való első alkalommal történő kiutazás támogatása az EK Rendelet 5. cikk b) pontja alapján;

  • a kiállításokon első alkalommal történő részvétel (pl. nevezési, standdíj) költségeinek támogatása az EK Rendelet 5. cikkének b) pontja alapján;
  • más cégekkel közös vagy egyéni megjelenés elősegítése a rendezvényeken;
  • a rendezvény keretében történő bemutatkozást elősegítő marketinganyagok (-csomagok) elkészítésének költségeihez való részleges vagy teljes hozzájárulás;
  • részleges vagy teljes hozzájárulás a termékek lokalizációs költségéhez;
  • a rendezvényen üzleti tárgyalások szakértői, tolmácsolási költségeinek támogatása.

Időszakonként visszatérően megrendezésre kerülő kiállításon vagy vásáron csak az első részvétel támogatható. A költségeknek minden esetben közvetlenül a rendezvényhez kell kapcsolódniuk. A támogatás általános termékismertetők, arculattervezés stb. költségeire nem számolható el!

A részletes pályázati feltételeket, kitöltendő adatlapokat és egyéb követelményeket a Pályázati Útmutató tartalmazza. A Pályázati Adatlapok, Nyilatkozatok és az Útmutató 2005. szeptember 17-től letölthető az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapjáról, továbbá térítésmentesen beszerezhető az Informatikai és Hírközlési Minisztérium ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rottenbiller u. 32.) munkanapokon, hétfőtől – csütörtökig 9.00-17.00 és pénteken 9.00 – 16.00 óra között és a regionális irodákban munkanapokon 8.00-16.00 óra között.

A pályázattal kapcsolatosan a (06) 1 461-3901 telefonszámon tájékozódhatnak az érdeklődők munkanapokon, hétfőtől-csütörtökig 8.00 – 18.00 és pénteken 8.00 – 17.00 óra között.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle