Connect with us

technokrata

Véget értek a légi harcok a BNV felett

Laptop

Véget értek a légi harcok a BNV felett

Két hétvégén keresztül tartott minden idők legnagyobb virtuális légi ütközete Budapesten.

A Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) virtuális égboltját közel 190 nevező hasította két kategóriában. A vetélkedés az Intel legújabb technológiáinak támogatásával valósult meg. Az idei évben 2005. szeptember 17. és 25. között a BNV-n megrendezett III. Magyar Repülőszimulátor Bajnokság (JETfly Légiharc Kupa) keretében két egyéni kategóriában (1v1) zajlottak a küzdelmek. Nevezni lehetett a MiG-29-es kategóriában (lökhajtásos vadászgép, LockOn játék szimulátor program), illetve a Messerschmitt Bf-109-es kategóriában (propelleres II. világháborús vadászgép, IL2:FB játék szimulátor program).

A vetélkedéshez szükséges technikai hátteret, szervereket és munkaállomásokat az Asbis Magyarország, az Intel hivatalos magyarországi disztribútora biztosította. A szerverek az Intel legújabb architektúráján, míg a számítógépek az Intel Hyper-Threading technológiás Intel Pentium 4-es processzorain alapultak.

Látványos és színvonalas mérkőzések jellemezték a verseny mind a négy napját. A verseny mindent eldöntő ütközeteit a több száz érdeklődővel együtt a helyszínen szurkolta végig a kecskeméti és a szolnoki repülőbázis vezérkara, és több MiG-29-es és Mi-24-es pilótája is. A végeredmény tekintetében mindkét kategóriában meglepetések születtek: a tavalyi győztesek egyik kategóriában sem jutottak be a legjobb négy közé, az aktív vadászpilóták pedig a tavalyi év gyengébb szereplése után újra megmutatták, hogy ügyesen bánnak a számítógép botkormányával is, ugyanis Molnár Tibor százados, a kecskeméti MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis vadászpilótája negyedik helyezést ért el a versenyen.

A III. JETfly Légi Harc Kupa végeredménye:

Il-2 kategória (Me-109)

1. Kovács „Vogel” Gábor (V.4 Dongó Század)
2. Szabó „Chewy” Imre (VO101 Puma Vadászosztály)
3. Petrik „Hetti” Péter (V.4 Dongó Század)
4. Sebestyén „Yosser” Márk (VO101 Puma Vadászosztály)

Lock On kategória (MiG-29)

1. Görög „Putyin” Péter (VMH 59. Szentgyörgyi Dezső Virtuális Repülőbázis)
2. Rohr „Reaper” Balázs (VMH 59. Szentgyörgyi Dezső Virtuális Repülőbázis)
3. Tóth „Lefty” Levente (VMH 59. Szentgyörgyi Dezső Virtuális Repülőbázis)
4. Molnár „MoTi” Tibor százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis)

A legjobb aktív vadászpilóta

Molnár „MoTi” Tibor százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis), aki a Lock On kategóriában (MiG-29) negyedik helyezést ért el.

A két kategóriagyőztes jövő év őszéig, tehát a következő JETfly Légi Harc Kupáig viselheti a „legjobb virtuális vadászpilóta” címet. Teljesítményüket az Intel, mint az esemény támogatója egy-egy Centrino Mobil Technológián alapuló hordozható számítógéppel jutalmazta.

A repülőszimulátorok szerelmeseinek jó hír, hogy a virtuális légi harcok 2005. november 23. és 26. között folytatódnak. Ekkor rendezik meg ugyanis Budapesten az I. Európai Repülőszimulátor Bajnokságot, a „FORTIS Dogfight Cup”-ot, melynek helyszíne a C+D Haditechnikai Kiállítás (Hungexpo) „B” pavilonja lesz. A verseny érdekessége, hogy nemzetközi, kétfős csapatok, ún. gép-párok küzdelme lesz majd látható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle