Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic Toughbook – bírja a kiképzést

Laptop

Panasonic Toughbook – bírja a kiképzést

A gyártó legutolsó, úgynevezett rugged notebook kategóriába tartozó hordozható számítógépe extrém környezeti hatások esetén is működőképes marad.

Az ipari, katonai, katasztrófa-elhárítási célú felhasználás területén az angol terminológiában rugged notebooknak hívott eszközök különös előnyt élveznek, a hagyományos társaikhoz képest magasabb áraik ellenére is. Ennek a családnak az egyik legújabb képviselőjét mutatta be nemrég a Panasonic: a Toughbook CF-51 úgy felel meg a fizikai ellenállóság igényének, hogy közben teljesítményére sem lehet panasz.

A magnézium ötvözetből készült ház egyrészt a súlycsökkentés jegyében, másrészt a fizikai behatásokkal szembeni védelem tekintetében jelent előrelépést a hagyományos noteszgépekhez képest. A gyártó garantálja, hogy egy 30 centiméterről való esést is kibír a készülék, ami nem tűnik soknak, de ha ugyanerről a magasságról egy hétköznapi hordozható számítógépet ejtenénk le, annak elektronikus alkatrészeiben, adattároló egységében bizonyára súlyos károk keletkeznének.

Kijelzője 15 colos képátlóval rendelkezik, melyen szokatlanul nagy, 1600×1200 pixeles felbontás megjelenítésére képes – igaz, ez nem játékok futtatására vagy DVD-filmek nézésére terveztetett. Processzor gyanánt egy 2 GHz-es Pentium M lapkát találunk a Toughbookban, mely mellé 512 MB-nyi SDRAM társul. Winchesterének kapacitása 80 GB, ám ami ennél érdekesebb, hogy speciális kialakítást kapott, aminek köszönhetően a mechanikus behatásokkal, vibrációkkal szemben sokkalta ellenállóbb, mint más notebookwinchesterek. Természetesen optikai meghajtóval (DVD/CD-RW) is ellátták.

Mivel Centrino alapokra épül a noteszgép, nem meglepő, hogy vezetékmentes internetezési lehetőséggel is ellátták: a Wi-Fi elérést biztosító modul a 802.11 szabvány a, b és g változatait egyaránt támogatja. Ezt egy gigabites Ethernet csatoló egészíti ki, azonban a Bluetooth-kapcsolatokat nem tudja kezelni. Két type II-es PC Card slottal és szintén két USB porttal rendelkezik. Az Egyesült Királyságban 1551 fontért lehet megvásárolni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés