Connect with us

technokrata

Olympus E-500 digitális tükörreflexes fényképezőgép: pormentes fotózás

Laptop

Olympus E-500 digitális tükörreflexes fényképezőgép: pormentes fotózás

Az Olympus E-500 modell, az Olympus E-Rendszer digitális tükörreflexes fényképezőgépe ambiciózus amatőr és a profi fotósoknak készült.

Ez a fényképezőgép teljesen megbízható – akár szélsőséges és poros környezetben is. Az Olympus egyedülálló, Supersonic Wave Filtere biztosítja a fotók védelmét a levegőben szálló szennyező anyagok ellen, míg a prémium Full Frame Transfer CCD 8 millió pixeles minőségben rögzíti a képet. A kifejezetten digitális tükörreflexes fotózáshoz tervezett, közel telecentrikus optikának köszönhetően a képek pontossága és fényereje rendkívül egységes, a sarkoktól a szélekig. A kezelőszervek elhelyezkedése ergonomikus, a professzionális használhatóságot pedig tovább fokozza a nagy felbontású, 6,4 centiméteres /2.5 colos átmérőjű HyperCrystal LCD, amelynek segítségével az eredmény nagy formátumban jeleníthető meg, közvetlenül a fényképezőgépen. Mindemellett az Olympus E-500 két memóriakártya nyílással rendelkezik – így a CompactFlash és xD-Picture Card memóriakártyákkal is kompatibilis. Ez a meglepően kompakt és könnyű modell ideális társ, utazások alkalmával, valamint riportfotósok számára.


Ahogy a digitális fotózás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és szinte mindenki számára elérhetővé válik, egyre több fotós igényli azt a minőséget és rugalmasságot, amit csak a tükörreflexes fényképezőgépek cserélhető objektívjeikkel, külső vakukkal és egyéb tartozékokkal képesek nyújtani. Az Olympus E-500 modellel a kreatív digitális tükörreflexes fotózás mindenki számára elérhető.

Megbízhatóság
A lelkes fotósok számára a képminőség a legfontosabb, és az Olympus E-500 fényképezőgéppel bármilyen helyzetben tökéletes fotók készíthetőek. A Supersonic Wave Filter pormentesítő szűrő megoldja az objektívcsere során a váz belsejébe jutó, és a CCD felületére tapadó por problémáját – aminek a megelőzése eddig gyakorlatilag lehetetlen volt. Mivel egyetlen porszem több száz pixelt is eltakarhat a CCD felületén, még a legapróbbak is tönkretehetik a fotókat. A szabadalmazott technológia bárhol és bármikor problémamentes objektívcserét tesz lehetővé, így a felhasználók élvezhetik a pormentes képek ragyogását. Az Olympus által kifejlesztett Supersonic Wave Filter ultrahang által keltett rezgésekkel távolítja el a port és egyéb apró szemcséket, amelyek egy speciális tapadó membrán felületén gyűlnek össze. A fényképezőgép minden bekapcsolás alkalmával aktiválja ezt a funkciót, de a filter manuálisan is bekapcsolható. Ez az ötletes megoldás megkíméli a felhasználókat a poros szenzorok tisztításához szükséges idő- és költségráfordítástól.

Kiváló képminőség
A 8 millió pixeles Olympus E-500 mindig gondoskodik a részletek megörökítéséről. Mindemellett, ez a modell a hagyományos Interline Transfer CCD (soros vonali érzékelő) helyett Full Frame Transfer CCD-t (FFT CCD, teljes képátvitelű CCD) alkalmaz. A CCD érzékelőknek ez a típusa nagyobb pixelterülettel rendelkezik, mivel nincs dedikált átviteli csatorna, az erre a célra használt fotódióda helyett. Ennek eredményeképpen az FFT CCD több elektront képes felfogni, így magasabb jel-zaj arány és nagyobb dinamikus tartomány érhető el. Ráadásul a készülék egy speciális zajszűrővel rendelkezik, amely a magasabb ISO érték esetén is minimalizálja a zajt. Az eredmény nagyobb expozíciós tartomány, részletesebb és kevésbé zajos képek. A fényképezőgép speciális zajszűrő funkciója minimálisra csökkenti a magas ISO érzékenység esetén keletkező zajt.

Nagyfokú mobilitás
A penta típusú Olympus E-500 autentikus, professzionális külsővel rendelkezik, és klasszikus tükörreflexes érzést nyújt. Kis méretével az egyik legkompaktabb digitális tükörreflexes fényképezőgép a piacon. Az aktív felhasználók örömmel fogadhatnak egy olyan fényképezőgépet, ami bárhová elvihető és bárhol használható – a vidéki kirándulásoktól a tevékeny városnézésig. A többrétegű tükröződésmentesítő bevonat biztosítja a tiszta és élénk képet a keresőben – erős napsütésben is. A professzionális felhasználók értékelni fogják a kis súlyt, ami az Olympus E-500 modellt ideális tartalék fényképezőgéppé teszi, amely különösen hasznos fotós-újságíró feladatok teljesítése során. A professzionális stílus és a kezelőszervek rendkívül felhasználóbarát elrendezése szinte azonnal intuitív kezelést tesz lehetővé.

A fotósok 21 előre beállított, a leggyakoribb felvételi körülményeknek megfelelő program közül választhatnak, közöttük a ˝gyermekek akcióban˝ programot. Az analóg fotózásból ismert színszűrők hozzáadásával fekete-fehér képek készítésére is lehetőség van. Mindemellett a manuális, P/A/S/M üzemmódok segítik a korlátlan alkotókészség és a felhasználó egyéniségének kibontakozását. Az új, 49 mezős AE szenzor új fejlesztésű, kiértékelő algoritmus használatával pontos expozíciós értékeket biztosít az ESP fényméréshez, továbbá rendelkezik hagyományos középre súlyozott átlagoló és szpot fénymérő üzemmódokkal is. Mindemellett a csúcsfény és árnyék alapú szpot fénymérés elképesztő expozíció-vezérlést tesz lehetővé. Az Olympus E-500 professzionális, testreszabható AE rögzítés funkcióval is rendelkezik. Természetes fény hiányában a beépített felnyíló vakuval a téma mindig megvilágítható.

A TruePic TURBO képfeldolgozó processzor nem csak a képek átütően élethű színeit, felbontását és kontrasztját biztosítja, hanem fel is gyorsítja az Olympus E-500-ast. 2,5 fps sebességű sorozatfelvétel is minden képadat formátumban készíthető. HQ (1/8) és SQ JPEG formátumban a nagysebességű adattároló eszköz, például SanDisk SDCFX (Extreme III) kapacitásáig készíthetőek sorozatképek. Mindemellett két memóriakártya nyílás áll a felhasználók rendelkezésére – CompactFlash és xD-Picture Card – amelyek hozzájárulnak a modell praktikusságához, és extra adatbiztonságot garantálnak.

A kezelhetőséget tovább fokozza a 215 ezer pixeles, 2,5 colos átmérőjű HyperCrystal LCD képernyő, melyen a képek kényelmesen jeleníthetőek meg nagy formátumban közvetlenül a fényképezőgépen, akár ragyogó napsütésben és 160 fokos szögben is becsillanás nélkül. A képek egyszerű ellenőrzését teszi lehetővé a maximum 14x-es nagyítás. A képernyőt kettéosztja a könnyen olvasható ellenőrző panel, ami érthető, részletes információkat jelenít meg a fényképezőgép beállításaira vonatkozóan.

Sokoldalúság
A tükörreflexes fényképezőgépek egyik legnagyobb előnye természetesen a fotózási lehetőségek bővítése speciális tartozékok használatával. Az Olympus E-500 az Olympus E-Rendszer termékekből, köztük a dedikált digitális objektívekből profitál. A jelenleg rendelkezésre álló objektívek gyújtótávolsága 7 és 300 mm közötti (35 mm-es megfelelője 14-600 mm). Az egyedi, nagylátószögű perspektívától a nagy rekesznyílású ultra telefotózásig az Olympus minden helyzetre kínál megoldást. Különböző külső vakuk is rendelkezésre állnak. A normál vakukon kívül a körvaku és az ikervaku speciális alkalmazásra készült.

Mivel a fényképezőgép a Négyharmad szabványra épül, más gyártók tartozékaival is kompatibilis. Az Olympus és a Kodak közös fejlesztése három – mechanikai, optikai és kommunikációs – szinten szabványosítja a digitális képalkotást a váz, a szenzor és az objektívek teljesítményének maximalizálása érdekében. Egyre több gyártó csatlakozik a Négyharmad konzorciumhoz.

A nyolcmillió pixeles Olympus E-500 digitális tükörreflexes fényképezőgép a klasszikus forma, lenyűgöző teljesítmény és csábító ár kombinációja, ami az ambiciózus hobbifotósok és profi felhasználók számára egyaránt biztosítja a digitális tükörreflexes fotózás nyújtotta kiváló minőséget és alkotási szabadságot. A Supersonic Wave Filter pormentesítő szűrőnek köszönhetően a szenzorra tapadó por okozta káros hatásokkal már nem kell számolni. A fényképezőgép rendkívül könnyű és kompakt, kezelése kiemelkedően ergonomikus. A teljesen kreatív kifejezéshez és szenzációs eredmények eléréséhez felszerelt Olympus E-500 négy különböző készletben kerül forgalomba 2005. október végén.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák