Connect with us

Hirdetés

technokrata

Befektetéssel gyorsítja növekedését a Sense/Net

Laptop

Befektetéssel gyorsítja növekedését a Sense/Net

Tőkét vont be a Sense/Net Kft., a hazai vállalati portál piac egyik meghatározó szereplője. Az amerikai tulajdonú kockázati tőke alap, a Primus Capital Partners LLC kisebbségi részesedést szerzett a cégben. A tizedik születésnapját ünneplő Sense/Net a most bevont tőkét Internet, intranet és extranet portál szoftvertermékének fejlesztésére, illetve szervezetépítésre használja fel.

A vállalati portál piac egyre növekszik, a cégek egyre inkább egy rendszerben képzelik el külső és belső kommunikációjukat, informatikai rendszereik integrált elérését. A Sense/Net 2000-ben megjelent vállalati portál jövőképét a hazai és nemzetközi trendek, és az IDC 2004-es portálpiaci előrejelzése is megerősíti. Az integrált Internet, intranet és extranet portál egyre népszerűbb a hazai vállalatok körében, amelyet a Sense/Net növekvő ügyfélköre is igazol.

Kiss Sándor, a Sense/Net ügyvezetője szerint a “dotcom” korszak sokszor átgondolatlan technológiai és üzleti próbálkozásai után az IT piac stabilizálódott és csak a valós igényeket kiszolgáló vállalatok maradnak versenyben. „A vállalati portál piacon elvárás, hogy naprakész, releváns és rugalmas megoldásokkal az ügyfelek igényei előtt járjunk. Ezt eddig saját erőből sikerült megtennünk. A kereslet alakulása viszont olyan lehetőségeket mutat, amikor a külső tőke igazán fellendítheti az üzletet.” – tette hozzá.

A most bevont tőkét a Sense/Net a vállalati portálok piacán elért pozíciójának megerősítésére fogja fordítani. A tervekben szervezetépítés, azon belül pedig elsősorban a K+F és az ügyfélkapcsolatok területének erősítése, illetve a Sense/Net Portal Engine új generációjának fejlesztése szerepel. A társaság vezetésében a befektetés nem okoz változást.

„A megfontolt növekedés hívei vagyunk, ezért már a befektetés előtt is hosszútávú terveink határozták meg tevékenységünket. Olyan befektetőt választottunk, aki támogatja növekedésünk eddigi stratégiáját. A Befektetés lehetővé teszi, hogy megrendeléseink folyamatos kiszolgálásával egy időben felgyorsítsuk a cég fejlesztési tevékenységét és a Sense/Net-től elvárt minőségben folyamatosan fejlesszük vállalati portal technológiánkat, a Sense/Net Portal Engine-t. A teljes befektetést több fázisban vonjuk be és használjuk fel.” – mondta Bíró Tamás a Sense/Net marketingigazgatója.

„A Sense/Net a hazai piacon már nyolc éve nyereséges, rendkívül dinamikusan növekedő vállalat, amely egy sikeres termékkel és jelentős ügyfélkörrel rendelkezik a közigazgatási és a magánszektorban is. A Sense/Net Portal Engine nemzetközi viszonylatban is versenyképes technológia, amely egy rugalmas szolgáltatási modell részeként kerül értékesítésre. Nagyon örülünk, hogy céljaink találkoztak.” – mondta Bruckner Zoltán a befektető Primus Capital Partners LLC tanácsadója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés