Connect with us

A GVOP pályázati rendszere hatékonyabbá, az ügyfél elégedettebbé válik

Laptop

A GVOP pályázati rendszere hatékonyabbá, az ügyfél elégedettebbé válik

Egyed Géza, a GKM helyettes államtitkára, a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatóság vezetőjének döntése szerint a GVOP pályázati rendszere további egyszerűsítésekkel vált hatékonyabbá.

Csökkent a támogatási szerződésekhez benyújtandó mellékletek száma, egyszerűsödött a kifizetések igénylése, továbbá bevezették a KKV-k körében legnépszerűbb prioritás esetében az egyszerűsített szerződésmódosító adatlapot.

Egyszerűbb szerződéskötési folyamat
A támogatási szerződések megkötésének folyamata 2005. szeptember 19-étől a benyújtandó mellékletek számának csökkenésével hatékonyabbá vált. A jövőben nem szükséges a kedvezményezetteknek a szerződéskötéshez aláírási címpéldányukat ismételten beszerezni és mellékelni, amennyiben azt a szerződés aláírója már korábban csatolta a pályázathoz, és az aláírásra jogosult személye nem változott a szerződés megkötéséig. Ebben az esetben elegendő a kedvezményezettnek egy nyilatkozatot tennie arról, hogy az adatok nem változtak.

Megszűnt és nem szükséges a kedvezményezetteknek banktitok kiadására vonatkozó felhatalmazó nyilatkozatot adni a számlavezető bank részére, továbbá megszűnt a biztosítékadási kötelezettségről szóló melléklet is.

Kifizetési folyamat egyszerűsítése
A támogatott GVOP pályázatok elszámolása esetében változott a kifizetések folyamata. A kifizetési igényléshez egységesen bekért dokumentumoknál egyszerűsítési intézkedéseket vezettek be. A másolatoknak továbbra is minden esetben cégszerűen aláírt példányoknak kell lenniük!

Egyszerűsített szerződésmódosító adatlap
A KKV-k körében legnépszerűbb prioritás esetében – GVOP 2. Kis- és középvállalkozások fejlesztése – 2005. szeptember 19-étől egyszerűsített szerződésmódosítási eljárást vezettek be. A jövőben a Kedvezményezettek megfelelő indoklással az egyszerűsített szerződésmódosító adatlap hiánytalan kitöltésével, cégszerű aláírásával és a Közreműködő szervezet részére történő megküldésével kezdeményezhetik a támogatási szerződés módosítását az alábbi esetekben:

  • a Kedvezményezett adataiban történő változás;

  • meghatározott esetekben a támogatott projekt tárgyának illetve megvalósítási helyszínének megváltozása;
  • a támogatott projekt kezdési illetve megvalósítási határidejének módosítása;
  • bankszámlaszám változás.

Az egyszerűsített szerződésmódosítással kapcsolatos további kérdések megválaszolásában a szerződéskötésért felelős Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht. munkatársai készséggel állnak a pályázók rendelkezésre.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom