Connect with us

technokrata

2 GB-os villámgyors SD memóriakártya

Laptop

2 GB-os villámgyors SD memóriakártya

Miután a Panasonic 2005 augusztusában különféle alkalmazások számára kifejlesztett új modellekkel egészítette ki SD memóriakártyái kínálatát, most a termékcsalád újabb bővítését jelenti be.

A nagy adatátviteli sebességű HIGH SPEED kártyák ˝kék sorozata˝, amelyet többek között a belépő szintű digitális fényképezőgépek, audio lejátszók, PDA-k és MPEG4 videofelvétel számára alakítottak ki, most új 2 GB-os zászlóshajóval bővül. A Panasonic az 1 GB-os határt augusztusban érte el. 2005 októberére tervezett bevezetésével a ˝kék sorozat˝ tárolókapacitás tekintetében egyenértékű lesz az arany PRO HIGH SPEED sorozattal. Továbbá az akár 5 MB/másodperc adatátviteli sebesség elérésére képes 1 GB-os SD kártya válik a Panasonic miniSD család csúcsmodelljévé.

Az új 2 GB-os memóriakártya bevezetésével az árérzékeny vásárlók 128 MB-tól 2 GB-ig válogathatnak a Panasonic HIGH SPEED kártyái közül. A 2 GB-os modell a 2005 augusztusában bevezetett 1 GB-os kártyával azonos, vagyis akár 5 MB/másodperces adatátviteli teljesítményre képes. Ez a cserélhető memória ezért ideális a belépő szintű digitális fényképezőgépek, audio lejátszók, PDA-k és MPEG4 videofelvétel számára.

A beépített nagy felbontású fényképezőgép funkcióval rendelkező mobiltelefonok gyors elterjedése, valamint a digitális audiolejátszóval felszerelt mobiltelefonok számának várhatóan gyors növekedése fokozódó keresletet jelent a nagy tárolókapacitású miniSD kártyák iránt. Ebből kifolyólag az 512 MB-os miniSD kártya után a Panasonic 2005 késő őszén bemutat egy akár 5 MB/másodperc adatátviteli sebességre is képes, 1 GB-os modellt. A Panasonic miniSD termékskála így a 64 MB-tól 1 GB-ig terjedő memóriakapacitást fedi le. A modell ajánlott fogyasztói ára még nem ismert.

Az olyan különösen nagy teljesítmény-igényű feladatokra, mint például a digitális high-end fényképezőgépekkel végzett sorozatfelvétel készítés és a kamkorderekkel készített MPEG2 felvételek, a Panasonic az arany PRO HIGH SPEED sorozatot javasolja. Itt a Panasonic augusztus óta már kínál egy vonzó 2 GB-os memóriakártyát. Az akár 20 MB/másodperc kimagasló adatátviteli sebességével lehetővé teszi a felhasználók számára az adatok gyors és gondtalan mentését, amikor adatokat visznek át egy PC-re.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle