Connect with us

Hirdetés

technokrata

VideoBook – nyelvtanulás a ˝Ne tanulj!˝ szlogen jegyében

Laptop

VideoBook – nyelvtanulás a ˝Ne tanulj!˝ szlogen jegyében

A multimédiás CD a felhasználónak saját PC-jén biztosítja a gyakorlati nyelvtanuláshoz szükséges idegennyelvi környezetet.

A kiadvány – a hazai földön elérhető nyelvtanulási lehetőségekkel szemben – virtuálisan ˝külföldre˝ küldi a felhasználót, aki így saját PC-je előtt ülve kerülhet a gyakorlati nyelvtanuláshoz elismerten nagy hatékonyságú idegennyelvi környezetbe. A VideoBook tehát nem tanító program, segítségével mégis hatékonyan lehet tanulni úgy, mint az idegennyelvi környezetben élő/dolgozó emberek.

A multimédiás (tan)anyag alapja érdekes, idegennyelvű írott szöveg (Meghökkentő mesék), kiegészítve videóval, amelyen anyanyelvű színész/tanár az írott szöveggel szinkronban beszél, miközben jól látható a szeme, a szája. A felolvasás bárhol megállítható, és mondatonként újrajátszható. A kép, a hang, a szöveg külön-külön kikapcsolható.

Az igazi szenzáció azonban az, hogy az írott szövegben bármely szóra klikkelve, megjeleníthetjük a következő lehetőségek bármelyikét:
– szófaj, kiejtés, előfordulási gyakoriság
– angol nyelvű szómagyarázat
– magyar szófordítás, mondatforditas
– szótár (egy- vagy kétnyelvű)
Mindez egyénre szabva állandó jelleggel beállítható – nyelvtudási szinttől függően. Az anyag így bármely szinten használható, hiszen nem tanítani akar, hanem szórakoztatni, egyetlen célja a történet megértetése.

A teljesen magyar fejlesztésű VideoBook, az általa virtuálisan megvalósított oktatási módszerrel egyedülálló, nemcsak itthon, de külföldön is. Rendkívüli sikerét előrevetíti az a tény, hogy miközben a gyakorlati nyelvtudásra folyamatosan növekvő igény mutatkozik, anyagi és/vagy időbeni okokból kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ezt külföldön szerezzék meg.

A VideoBookról bővebb információ a kiadvány webhelyén, a www.videobook.net címen található.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés