Connect with us

technokrata

VideoBook – nyelvtanulás a ˝Ne tanulj!˝ szlogen jegyében

Laptop

VideoBook – nyelvtanulás a ˝Ne tanulj!˝ szlogen jegyében

A multimédiás CD a felhasználónak saját PC-jén biztosítja a gyakorlati nyelvtanuláshoz szükséges idegennyelvi környezetet.

A kiadvány – a hazai földön elérhető nyelvtanulási lehetőségekkel szemben – virtuálisan ˝külföldre˝ küldi a felhasználót, aki így saját PC-je előtt ülve kerülhet a gyakorlati nyelvtanuláshoz elismerten nagy hatékonyságú idegennyelvi környezetbe. A VideoBook tehát nem tanító program, segítségével mégis hatékonyan lehet tanulni úgy, mint az idegennyelvi környezetben élő/dolgozó emberek.

A multimédiás (tan)anyag alapja érdekes, idegennyelvű írott szöveg (Meghökkentő mesék), kiegészítve videóval, amelyen anyanyelvű színész/tanár az írott szöveggel szinkronban beszél, miközben jól látható a szeme, a szája. A felolvasás bárhol megállítható, és mondatonként újrajátszható. A kép, a hang, a szöveg külön-külön kikapcsolható.

Az igazi szenzáció azonban az, hogy az írott szövegben bármely szóra klikkelve, megjeleníthetjük a következő lehetőségek bármelyikét:
– szófaj, kiejtés, előfordulási gyakoriság
– angol nyelvű szómagyarázat
– magyar szófordítás, mondatforditas
– szótár (egy- vagy kétnyelvű)
Mindez egyénre szabva állandó jelleggel beállítható – nyelvtudási szinttől függően. Az anyag így bármely szinten használható, hiszen nem tanítani akar, hanem szórakoztatni, egyetlen célja a történet megértetése.

A teljesen magyar fejlesztésű VideoBook, az általa virtuálisan megvalósított oktatási módszerrel egyedülálló, nemcsak itthon, de külföldön is. Rendkívüli sikerét előrevetíti az a tény, hogy miközben a gyakorlati nyelvtudásra folyamatosan növekvő igény mutatkozik, anyagi és/vagy időbeni okokból kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ezt külföldön szerezzék meg.

A VideoBookról bővebb információ a kiadvány webhelyén, a www.videobook.net címen található.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle