Connect with us

technokrata

Színes kijelzős Logitech távirányító

Laptop

Színes kijelzős Logitech távirányító

A Logitech bemutatta Harmony 895 univerzális távvezérlőjét, a Logitech díjnyertes Harmony termékcsaládjának első tagját, ami egyszerre használ rádiófrekvenciás (RF) és infravörös (IR) jeleket komplex házimozi rendszereink irányításához.

A Logitech Harmony 895 távirányítónál nem szükséges, hogy közvetlen rálátásunk legyen az irányítani kívánt eszközre: a távkapcsoló a másik szobában lévő készülékeknek is parancsolni tud, akár zárt ajtókon át.


A Harmony 895 távirányító időt spórol a saját építésű audiovizuális rendszerek telepítőinek, ügyfeleiknek pedig egy felülmúlhatatlan tudású távirányítót kínál. A távirányító egy moduláris rendszer részeként működik, amely tetszőleges számú Harmony RF bázisállomást tartalmazhat, jellemzően szobánként egyet. A Harmony 895 rádiófrekvenciás parancsokat küld a 90 méteren belül bárhol elhelyezhető bázisállomásnak, amik ezeket a parancsokat infravörös jelekként továbbítják az adott szobában lévő eszközök felé. Egy házimozi-telepítő olyan rendszert is kiépíthet, ahol több távirányítóval és bázisállomással az egész lakás szórakoztató elektronikai arzenálja felügyelhető. A Harmony 895 távirányítóval és a külön kapható Harmony USB vezeték nélküli vevőállomás PC-re csatlakoztatásával a számítógépen lévő fényképeket, videókat és zenéket is vezérelni lehet. A Harmony 895 távirányító támogatja a Z-Wave vezeték nélküli szabványt, amit világítási-, fűtési-, légkondicionáló- és biztonsági rendszerekben alkalmaznak. A távirányító kezdetben a Z-Wave szabályozású világítási rendszereket tudja majd irányítani, később pedig más automatizálási rendszereket is támogatni fog.

Időtakarékos beállítás, kevesebb ügyfélprobléma
A díjnyertes Harmony termékcsalád egyik legfontosabb jellemzője az egyszerű internetes üzembe helyezés. A Logitech internetes adatbázisában több, mint 2.500 gyártó 80.000 eszközének vezérlőkódjai szerepelnek. Ezt az adatbázist naponta frissítik az újonnan megjelent berendezések kódjaival. A telepítés során egy készülék vagy komponens azonosítószámát begépelve az internetes felületen, a Harmony telepítő-varázsló kikeresi és letölti a hozzá tartozó infrakódokat. A Harmony 895 távirányító a számítógéphez csatlakoztatható, így a letöltött kódok könnyen és gyorsan átmásolódnak rá. A beprogramozott távirányító automatikusan továbbküldi a vezérlőkódokat a Harmony RF bázisállomásoknak az egész házban. Az internetes üzembe helyezés megkönnyíti a telepítők dolgát akkor is, ha ügyfelük új készüléket vásárol. Ha az ügyfél változtatni akar rendszere összeállításán, vagy bármilyen gondja van, a telepítők távolról is hozzáférhetnek az ügyfél interneten tárolt beállításaihoz, és megváltoztathatják azokat. Az ügyfélnek ezután már csak be kell jelentkeznie az internetes rendszerbe, és a frissítések automatikusan letöltődnek távirányítójára.

A Logitech Smart State technológia
A Harmony 895 távirányító a szabadalmazott Smart State Technology révén tevékenység alapú vezérlést biztosít, ami azt jelenti, hogy a távirányító nyomon tudja követni a felügyelt eszközök pillanatnyi állapotát. A Harmony 895 felhasználói egyetlen gombnyomással választhatnak a hálószobai tévénézés vagy éppen a konyhai zenehallgatás között. A távirányító egy új tevékenység kiválasztásakor az összes ahhoz szükséges készüléket megfelelő állapotba hozza, a többit pedig kikapcsolja.

Modern házimozi rendszerekhez tervezve
A korábbi Harmony távirányítóktól megszokott és igencsak népszerű formaterv megmaradt. Az új Harmony 895 LCD kijelzőjén szöveggel ellátott színes ikonok segítenek a szórakoztató elektronikai vagy éppen háztartási eszközök vezérlésében. A háttérvilágításnak köszönhetően sötétben is könnyen használható. Az elsődleges vezérlőgombok – például a lejátszás, leállítás, a felvétel és a számbillentyűk – különböző méretük, alakjuk és helyük miatt érintésükről is könnyen felismerhetők. A távirányító újratölthető lithium-ion akkumulátorokról működik, amiket nem kell cserélgetni. A használaton kívüli távirányítót a töltőállomásra helyezve az mindig üzemkész marad.

Ár és elérhetőség
A Teletext gombokkal kiegészített Harmony 895 távirányító Európában november elejétől lesz kapható. Jár majd hozzá egy elegáns töltőállomás és a Harmony RF-IR átalakító bázisállomás. Javasolt fogyasztói ára 80.000 forint.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle