Connect with us

Hirdetés

technokrata

Színes kijelzős Logitech távirányító

Laptop

Színes kijelzős Logitech távirányító

A Logitech bemutatta Harmony 895 univerzális távvezérlőjét, a Logitech díjnyertes Harmony termékcsaládjának első tagját, ami egyszerre használ rádiófrekvenciás (RF) és infravörös (IR) jeleket komplex házimozi rendszereink irányításához.

A Logitech Harmony 895 távirányítónál nem szükséges, hogy közvetlen rálátásunk legyen az irányítani kívánt eszközre: a távkapcsoló a másik szobában lévő készülékeknek is parancsolni tud, akár zárt ajtókon át.


A Harmony 895 távirányító időt spórol a saját építésű audiovizuális rendszerek telepítőinek, ügyfeleiknek pedig egy felülmúlhatatlan tudású távirányítót kínál. A távirányító egy moduláris rendszer részeként működik, amely tetszőleges számú Harmony RF bázisállomást tartalmazhat, jellemzően szobánként egyet. A Harmony 895 rádiófrekvenciás parancsokat küld a 90 méteren belül bárhol elhelyezhető bázisállomásnak, amik ezeket a parancsokat infravörös jelekként továbbítják az adott szobában lévő eszközök felé. Egy házimozi-telepítő olyan rendszert is kiépíthet, ahol több távirányítóval és bázisállomással az egész lakás szórakoztató elektronikai arzenálja felügyelhető. A Harmony 895 távirányítóval és a külön kapható Harmony USB vezeték nélküli vevőállomás PC-re csatlakoztatásával a számítógépen lévő fényképeket, videókat és zenéket is vezérelni lehet. A Harmony 895 távirányító támogatja a Z-Wave vezeték nélküli szabványt, amit világítási-, fűtési-, légkondicionáló- és biztonsági rendszerekben alkalmaznak. A távirányító kezdetben a Z-Wave szabályozású világítási rendszereket tudja majd irányítani, később pedig más automatizálási rendszereket is támogatni fog.

Időtakarékos beállítás, kevesebb ügyfélprobléma
A díjnyertes Harmony termékcsalád egyik legfontosabb jellemzője az egyszerű internetes üzembe helyezés. A Logitech internetes adatbázisában több, mint 2.500 gyártó 80.000 eszközének vezérlőkódjai szerepelnek. Ezt az adatbázist naponta frissítik az újonnan megjelent berendezések kódjaival. A telepítés során egy készülék vagy komponens azonosítószámát begépelve az internetes felületen, a Harmony telepítő-varázsló kikeresi és letölti a hozzá tartozó infrakódokat. A Harmony 895 távirányító a számítógéphez csatlakoztatható, így a letöltött kódok könnyen és gyorsan átmásolódnak rá. A beprogramozott távirányító automatikusan továbbküldi a vezérlőkódokat a Harmony RF bázisállomásoknak az egész házban. Az internetes üzembe helyezés megkönnyíti a telepítők dolgát akkor is, ha ügyfelük új készüléket vásárol. Ha az ügyfél változtatni akar rendszere összeállításán, vagy bármilyen gondja van, a telepítők távolról is hozzáférhetnek az ügyfél interneten tárolt beállításaihoz, és megváltoztathatják azokat. Az ügyfélnek ezután már csak be kell jelentkeznie az internetes rendszerbe, és a frissítések automatikusan letöltődnek távirányítójára.

A Logitech Smart State technológia
A Harmony 895 távirányító a szabadalmazott Smart State Technology révén tevékenység alapú vezérlést biztosít, ami azt jelenti, hogy a távirányító nyomon tudja követni a felügyelt eszközök pillanatnyi állapotát. A Harmony 895 felhasználói egyetlen gombnyomással választhatnak a hálószobai tévénézés vagy éppen a konyhai zenehallgatás között. A távirányító egy új tevékenység kiválasztásakor az összes ahhoz szükséges készüléket megfelelő állapotba hozza, a többit pedig kikapcsolja.

Modern házimozi rendszerekhez tervezve
A korábbi Harmony távirányítóktól megszokott és igencsak népszerű formaterv megmaradt. Az új Harmony 895 LCD kijelzőjén szöveggel ellátott színes ikonok segítenek a szórakoztató elektronikai vagy éppen háztartási eszközök vezérlésében. A háttérvilágításnak köszönhetően sötétben is könnyen használható. Az elsődleges vezérlőgombok – például a lejátszás, leállítás, a felvétel és a számbillentyűk – különböző méretük, alakjuk és helyük miatt érintésükről is könnyen felismerhetők. A távirányító újratölthető lithium-ion akkumulátorokról működik, amiket nem kell cserélgetni. A használaton kívüli távirányítót a töltőállomásra helyezve az mindig üzemkész marad.

Ár és elérhetőség
A Teletext gombokkal kiegészített Harmony 895 távirányító Európában november elejétől lesz kapható. Jár majd hozzá egy elegáns töltőállomás és a Harmony RF-IR átalakító bázisállomás. Javasolt fogyasztói ára 80.000 forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés