Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kompakt Logitech webkamera 1,3 megapixeles érzékelővel

Laptop

Kompakt Logitech webkamera 1,3 megapixeles érzékelővel

A Logitech bemutatta legújabb fejlesztésű QuickCam webkameráját.

A webkamera mindössze 6 centiméter magas, 2 centiméter széles és 1 centiméter mély. Ebben a pici és karcsú dobozban egy valódi 1,3 megapixeles érzékelő kapott helyet, ami jó minőségű mozgó- és állóképeket produkál. A QuickCam for Notebooks Pro büszkélkedhet még a Logitech RightLight technológiával is, ami a legkülönfélébb megvilágítások mellett is kiváló videóképet biztosít; a Logitech RightSound technológiával, ami beépített visszhangszűrő szolgáltatást nyújt; valamint a Logitech Video Effects szoftverrel, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók videóhívásaik közben saját arcképüket rajzfilmfigurákra cseréljék, vagy rajzolt kiegészítőkkel díszítsék ki.


A Logitech laptop gépekhez készült webkamera termékcsaládjának zászlóshajóját, a QuickCam for Notebooks Pro webkamerát az egyre növekvő számú laptop PC-k felhasználóinak szánja. A Logitech a legapróbb részletekig mindenre odafigyelt, hogy a laptop tulajdonosok különleges igényeit kielégítse. A sikkes formaterv remekül mutat akár a nappaliban, akár egy tárgyalóteremben vagy egy hotelszobában használják. A kamera elülső oldalát polírozott alumínium borítja, ami szépen kiemeli az objektív körüli és az oldalsó fekete részeket. Újszerű rugós csipeszével akár egy kézzel is könnyedén rögzíthető a laptop képernyője szélén. A webkamera előre-hátra elfordítható, így látótere bármilyen magasságú témához hozzáigazítható. Ez a kialakítás lehetővé teszi azt is, hogy az objektív kevéssel a monitor teteje fölé kerüljön, így életszerűbb szemkontaktust teremtve a videóhívások közben. Utaztatás közben a webkamerát egy fekete, félig merev védőtok őrzi, aminek könnyű helyet találni a laptop táskájában vagy akár egy aktatáskában is.

A Logitech QuickCam for Notebooks Pro webkamera igen nagy, 78 fokos látószögű objektívet kapott, amivel akár az egész család is belefér a képbe beszélhetés közben. A webkamera alapból 1,3 megapixeles felbontású állóképeket tud rögzíteni, ami szoftveres javítással 4 megapixelig növelhető. A QuickCam for Notebooks Pro kihasználja a Hi-Speed USB szabvány gyorsabb adatátviteli lehetőségeit.

A Logitech RightLight technológia
A Logitech RightLight technológia a hardver- és firmver megoldások olyan egyedi kombinációja, ami egy webkamera képminőségét számos különböző megvilágítási helyzetben javítani tudja. Különösen igaz ez gyengén megvilágított helyszínekre. A Logitech RightLight technológia főbb összetevői: egy fejlett érzékelő-lapka, a hozzá tartozó kifinomult vezérlőprogram és minőségi lencsék. Ezek együttes munkája nagyobb fényérzékenységet és természetesebb bőrszíneket eredményez, ugyanakkor pedig minimálisra csökkenti a képek torzulását.

A Logitech RightSound technológia
Beépített mikrofonjával, kényelmes fülhallgatójával és a Logitech RightSound technológiával felszerelkezve a QuickCam for Notebooks Pro webkamera tulajdonosának maximális hangminőséget biztosít, és több különböző felhasználási módot is kínál. Korábban egy webkamerás élő videóhíváshoz az embernek fejhallgatót kellett viselnie, mert a számítógép hangszórójához túl közel kerülő mikrofon visszhangot vagy gerjedést keltett volna. A webkamera szoftvermeghajtójába integrált Logitech RightSound technológia azonban olyan korszerű algoritmusokat is tartalmaz, amik megakadályozzák a visszhang kialakulását, így akár fejhallgató nélkül is kommunikálhatunk. Egy videóhívás ezáltal olyan lesz, mintha beszélgető-partnerünkkel ugyanabban a szobában lennénk. Privát beszélgetésekhez pedig ezentúl is használhatjuk a tartozék fülhallgatót.

A Logitech Video Effects szoftver
A Logitech Video Effects szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját arcképük helyett egy olyan háromdimenziós rajzfilmfigura képében vegyenek részt a videó-beszélgetéseken, ami pontosan utánozza tulajdonosa mozgását és arcjátékát. A szoftver arra is használható, hogy a felhasználók saját képmásukhoz rajzolt kiegészítőket adjanak, például egy napszemüveget. A Logitech Video Effects szoftver együttműködik az összes népszerű webkamera-alkalmazással, beleértve az MSN Messenger Video Conversation, az AOL Instant Messenger (AIM) és a Yahoo! Messenger programokat is.

Ár és elérhetőség
A Logitech QuickCam for Notebooks Pro webkamera ettől a hónaptól kezdve lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában. Javasolt fogyasztói ára 34.000 forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés