Connect with us

technokrata

Jelentős új szereplő az ERP piacon: SSA vállaltirányítás – Magyarországon az S&T-vel

Laptop

Jelentős új szereplő az ERP piacon: SSA vállaltirányítás – Magyarországon az S&T-vel

Az SSA ERP LN, a világ egyik vezető vállalatirányítási rendszerének legújabb verzióját az S&T vezeti be a magyar piacra. Az S&T és SSA Global cégek regionális együttműködése mostantól a hazai piacon is érezteti hatását.

Új tevékenységgel bővítette palettáját az S&T Magyarország Kft. – megalakult az SSA üzleti megoldások divízió. Az SSA ERP megoldása (melynek része a korábban Baan-ként ismert szoftver) a világ negyedik legelterjedtebb vállalatirányítási rendszere, elsősorban az ipari szektorban, a közép- és nagyvállalatok körében népszerű. Az S&T a Közép-Kelet Európai térségben az SSA stratégiai partnereként vesz részt az SSA rendszerek megvalósításában.

Az SSA magyarországi piaci pozíciója, illetve a korábbi Baan alkalmazás hazai sikere messze elmaradt a világ sok országában tapasztaltaktól. Míg itthon tucatnyi installáció működik, addig a sokkal kisebb Szlovéniában is több mint negyven. Világszerte az SSA rendszereket a negyedik helyre sorolják az ERP megoldások piacán, és a világ legnagyobb vállalatirányítási rendszer installációja is az SSA nevéhez kötődik.

„Célunk, hogy Magyarországon is sikerre vigyük az SSA vállalatirányítási megoldást, valós alternatívát kínálva az elterjedt rendszerekkel szemben” – mondta Bitter Tibor az S&T Magyarország SSA divíziójának vezetője. „Sok cég tevékenysége a termelésre épül – az ő kiszolgálásuk csak bonyolultan valósul meg a konkurens rendszerekben. Az elmúlt évek intenzív marketingje érezteti a hatását – a cégek elhiszik, hogy csak nehézkes testreszabással kap-hatnak az igényeiknek megfelelő megoldást. Pedig az SSA ERP LN kifejezetten a termelő vállalatok igényeihez igazított alkalmazás, mely iparági specifikumokkal, kiterjedt megoldáspalettával segíti a gyors és költséghatékony bevezetést.”

Egyértelmű, hogy néhány hét alatt nem lehet behozni több éves lemaradást, de az SSA divízió nagy lendülettel indult el a hazai piac meghódítására. Már folyik a 6.1-es verzió lokalizálása, hogy decemberben teljes funkcionalitású, magyar és a magyar számviteli szabályozásoknak megfelelő megoldás álljon az ügyfelek rendelkezésére. Az S&T úgy látja, hogy az elmúlt évek radikális ERP-boomja mellett is van potenciál a hazai piacban, a jövő évre már komoly projektekkel számol több piaci szegmensben.

Az S&T az új szoftververzió értékesítésére kizárólagos jogokkal rendelkezik Magyarországon, ezért elsősorban az új bevezetések megvalósítására koncentrál a jelenlegi SSA Global ügyfélkapcsolatok ápolása mellett.

„Az SSA ERP megoldásainak olyan pozitívumai, előnyös funkciói vannak, amelyeket célszerű számításba venni egy közép- vagy nagyvállalati beruházáskor” – mondta Simon István az S&T ügyvezetője. Az S&T Magyarországon mindezidáig a hálózati, biztonsági és adattárolási rendszerek szakértője volt, a korábbi 33 fős gárdához a nyár folyamán további hét fő csatlakozott, így mára teljes létszámmal felállt az SSA-divízió. Ebben tapasztalt konzulensek, rendszermérnökök és frissen végzett lelkes ifjak egyaránt helyet kaptak, de a magyar csapat számíthat a közeli országok tudására és tartós támogatására az S&T regionális vezető szerepvállalásának köszönhetően.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle