Connect with us

technokrata

17 colos LCD, 100 GB HDD, DVD-író – a Toshiba új notebookja

Laptop

17 colos LCD, 100 GB HDD, DVD-író – a Toshiba új notebookja

Csúcskategóriás noteszgépet jelentett be a gyártó, amely mindennel el van látva, ami megfelelő asztali számítógép-pótlékká teheti.

A Toshiba Satellite család újabb taggal gyarapodott: az M65-S809 típus valóságos monstrum egy hagyományos notebookhoz képest. A 3,3 kilogrammos tömeggel bíró hordozható számítógépet kifejezetten az úgynevezett desknote kategóriába sorolta be a gyártó, azaz olyan noteszgépnek szánja, amelyet a felhasználók az asztali PC-jük leváltása végett vesz meg.

Ezért kapott ilyen nagy, 17 colos képátlóval bíró kijelzőt, amelyen 1440×900 pixeles felbontás megjelenítésére képes. Ez alá az Intel GMA 900 chipkészlete dolgozik, amely 8-128 MB-nyi memóriát képes saját használatra lefoglalni a központ operatív tárból. Talán ide elfért volna egy jobb grafikus vezérlő, mert így komolyabb játékra már igencsak alkalmatlan lesz az eszköz. Az 533 MHz-es FSB-vel bíró DDR2 SDRAM memóriája egyébként alapkiépítettség esetén 512 MB kapacitással rendelkezik, de ez egészen 2 GB-ig bővíthető.

Maga az eszköz Centrino alapokon nyugszik, így nem meglepő, hogy a Pentium M család 740-es processzora dolgozik a noteszgépben. Az 1,73 GHz-es órajellel és 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral rendlelkező processzort közvetetten a 100 GB-os EIDE winchester látja el adatokkal, amelyben percenként 5400-at forduló lemezek kaptak helyet. Az adattárolást a DVD Supermulti meghajtó teszi teljessé, amely az optikai korongok 11 típusát támogatja.

Wi-Fi képes eszközzel állunk szemben, ez a 802.11b/g szabvány támogatását jelenti. Emellett 10/100 Mbps-os Ethernet csatolót és 56 Kbps-os integrált modemet is tartalmaz a Satellite család ezen modellje. Három darab 2.0-s USB és egy FireWire csatlakozóval látták el, illetve képes egy Type II-es PCMCIA kártya befogadására is. 5-az-1-ben memóriakártya-olvasója pedig elég nagyfokú rugalmasságot biztosít, ami az egyéb hordozható eszközökben található adattárolók leolvasását illeti.

4300 mAh-s, lítium-ionos akkumulátoráról körülbelül 4 és háromnegyed óráig üzemképes, de az ilyen eszközök esetében többnyire úgyis folyamatos tápcsatlakozásról érkezik az energiaellátás. Az új noteszgép induló ára 1500 dollár az Egyesült Államokban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák