Connect with us

technokrata

Oracle Application Server 10g 3.

Laptop

Oracle Application Server 10g 3.

Az Oracle előzetes bejelentést tett az Oracle Application Server 10g 3. változatának megjelenéséről.

A termék jelentős fejlesztéseket tartalmaz majd a cég átfogó és integrált vállalati szolgáltatásorientált architektúrájú (SOA) köztesszoftver-platformjában. Az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád egyik fő elemeként számon tartott Oracle Application Server 10g 3. változata lehetővé teszi a szervezeteknek, hogy szolgáltatásorientált alkalmazásaikat számítóhálós architektúrán fejlesszék ki és állítsák rendszerbe, informatikai szolgáltatásaikat a vállalati üzleti folyamatokba integrálják, illetve a szolgáltatásokat, az alkalmazásokat és az adatokat heterogén környezetben is biztonságossá tegyék és egységesen felügyeljék.

Átfogó szolgáltatásorientált platform
Az Oracle Application Server 10g 3. változata például új kezelhetőségi funkciókkal bővíti majd az Oracle JDeveloper és az Oracle Application Developer Framework (ADF) fejlesztőrendszert, átfogó, nagyobb teljesítményű és könnyen használható „code factoring” alapú optimalizálást nyújt, támogatja a Java 5.0-t és a J2EE 1.4-et, valamint tartalmazni fog egy vizuális, deklaratív JavaServer Faces (JSF) és Struts alapú fejlesztői környezetet a grafikus felhasználói felület kialakítását szolgáló komponensek kiterjedt könyvtárával. Ezek a fejlesztőeszközök támogatják még az Enterprise Java Beans (EJB) 3.0 specifikációt is.

Az új változat az Oracle Containers for J2EE esetében számos, eddig nem látott szolgáltatást vezet be, mint például a J2EE 1.4 előírásainak való megfelelést, a piac legátfogóbb EJB 3.0-s implementációját, illetve a webszolgáltatások továbbfejlesztett támogatását a WS-I előírásainak való megfeleléssel és számos webszolgáltatási szabvány támogatásával. Emellett bővített és könnyebben felügyelhető JMS-funkciókat, valamint új JAAS, Java2 és WS-SEC alapú biztonsági lehetőségeket nyújt.

Fokozott biztonság
Az Oracle Application Server 10g 3. változata számos biztonsági javítást tartalmaz, mint például a SAML 1.0 és 2.0, illetve a hasonló elterjedt szabványok támogatását, fejlettebb egyszeri bejelentkezéses (SSO) lehetőségeket, valamint a webszolgáltatások és a SOA-k biztonságos felügyeletére szolgáló egyéb eszközöket. Az Oracle közös identitáskezelő és hitelesítési megoldása, az Oracle COREid Federation, számos új funkciót kínál, köztük a több üzleti partnerre kiterjedő zökkenőmentes egypontos bejelentkezést (SSO) és közös identitáskezelést egy olyan többprotokollos átjáróval, amely támogatja az olyan fontos ipari szabványokat, mint a Liberty, a WS-Federation és a SAML 2.0.

Az Oracle Web Services Manager a webszolgáltatások biztonságossá tételét és felügyeletét olyan működési szabályok bevezetésével oldja meg, amelyek a Java vagy .NET programnyelven írt új vagy meglévő alkalmazások és webszolgáltatások fölötti rétegbe integrálhatók. Az új változat további szabálykezelési, valamint részletesebb működésfigyelési és adatelemzési lehetőségeket kínál, és előreláthatólag megkapja majd a FIPS-140 tanúsítványt, a termék biztonsági képességeit tanúsító független szakmai igazolást.

Az Oracle Application Server 10g 3. változata az előzetes elképzelések szerint a cég 2006-os pénzügyi évének végén (azaz május körül) lesz kapható az általános kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle