Connect with us

technokrata

Ingyenessé vált az Opera

Laptop

Ingyenessé vált az Opera

A norvég böngésző végleg ingyenes lett, immár reklámcsíkokat sem kell megjeleníteni a fizetés elkerülése végett.

Nemrég írtunk a norvég szoftverfejlesztő azon akciójáról, melynek keretei között ingyenesen lehetett regisztrálni az amúgy fizetős szoftverre. Az Opera 10. születésnapjának alkalmából hirdette meg az egy napos akciót, amely időszak alatt rengetegen regisztráltak. A skandináv browser ugyanis két változatban érhető el: az adware típusú kiadás ingyenesen letölthető, azonban reklámcsíkot tartalmaz; ettől csak a 30 dollárba kerülő verzió megvásárlásával lehet megszabadulni (legálisan).

Igaz volt ez egészen a hét közepéig, amikor a vállalat nem kis meglepetésre bejelentette, hogy a továbbiakban ingyenes (és bannermentes) lesz a szoftver. A legújabb, 8.5-ös, még kedden kiadott ingyenes verziójából a vállalat maga távolította el a reklámcsíkot. A lépés következtében szeretnék felgyorsítani a böngésző elterjedését, nyilatkoztak a cégnél. A döntés nyomán a felhasználók tömegei előtt nyílt meg a gyors, biztonságos, funkciógazdag webezés lehetősége, mondta Jon von Tetzchner, az Opera Software vezérigazgatója.

Mindazonáltal a fizetős változat továbbra is megmarad. Ez utóbbi előnye, hogy e-mailes terméktámogatás jár hozzá egy kerek esztendőn át.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle