Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Firefox 1.0.7

Megjelent a legújabb Tűzróka, mely fontos biztonsági javításokat tartalmaz; a letöltése erősen ajánlott.

A Mozilla mindhárom platformra kiadta legújabb böngészőjét. Az 1.0.7-es verzió magyar nyelvű változata már letölthető (de természetesen az angol is rendelkezésre áll). Funkcionalitását tekintve nem bővült az alkalmazás, viszont több, kritikus fontosságú hiba javítása is helyet kapott a szoftverben. Amint arról mi is beszámoltunk korábban, egy, a hónap elején felfedezett, puffertúlcsorduláson alapuló biztonsági rés révén a támadó titkosan, az érintett felhasználó tudomása nélkül ártalmas szoftvert futtathat(ott) a célpont számítógépen. Mint kiderült, egy hete már terjedésnek indult az Internet „sötétebb” részein a Firefox hiba kihasználásának módja – az IT-biztonsággal foglalkozó kutatók közül többen is ráakadtak ennek a nyomára.

Ezt, és más egyéb hibákat iktat ki az új verzió, amelyhez még a héten csatlakozni fog a Mozilla Suite 1.7.12 is. Chris Beard, az alapítvány Mozilla termékekért felelős vezetője szerdán úgy nyilatkozott, hogy erősen ajánlott az új változatok beszerzése és telepítése. Igaz, a cég egyelőre nem kapott arról értesítést, hogy bárki ellen is megpróbálták volna kihasználni a most kijavított hibák valamelyikét.

Sajnos még mindig nincs jobb módszer a patch-ek alkalmazásba vételére, mint a teljes szoftver letöltése és (újra)telepítése. Ez azonban változni fog, ahogy arról már korábban is hírt adtunk; az 1.5-ös, várhatóan egy-két hónapon belül érkező változat immár „intelligens” patch-kelező eljárással fog bírni, ami révén anélkül lehet majd frissíteni az alkalmazást, hogy ahhoz le kellene a komplett új változatot tölteni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés