Connect with us

Laptop

Firefox 1.0.7

Megjelent a legújabb Tűzróka, mely fontos biztonsági javításokat tartalmaz; a letöltése erősen ajánlott.

A Mozilla mindhárom platformra kiadta legújabb böngészőjét. Az 1.0.7-es verzió magyar nyelvű változata már letölthető (de természetesen az angol is rendelkezésre áll). Funkcionalitását tekintve nem bővült az alkalmazás, viszont több, kritikus fontosságú hiba javítása is helyet kapott a szoftverben. Amint arról mi is beszámoltunk korábban, egy, a hónap elején felfedezett, puffertúlcsorduláson alapuló biztonsági rés révén a támadó titkosan, az érintett felhasználó tudomása nélkül ártalmas szoftvert futtathat(ott) a célpont számítógépen. Mint kiderült, egy hete már terjedésnek indult az Internet „sötétebb” részein a Firefox hiba kihasználásának módja – az IT-biztonsággal foglalkozó kutatók közül többen is ráakadtak ennek a nyomára.

Ezt, és más egyéb hibákat iktat ki az új verzió, amelyhez még a héten csatlakozni fog a Mozilla Suite 1.7.12 is. Chris Beard, az alapítvány Mozilla termékekért felelős vezetője szerdán úgy nyilatkozott, hogy erősen ajánlott az új változatok beszerzése és telepítése. Igaz, a cég egyelőre nem kapott arról értesítést, hogy bárki ellen is megpróbálták volna kihasználni a most kijavított hibák valamelyikét.

Sajnos még mindig nincs jobb módszer a patch-ek alkalmazásba vételére, mint a teljes szoftver letöltése és (újra)telepítése. Ez azonban változni fog, ahogy arról már korábban is hírt adtunk; az 1.5-ös, várhatóan egy-két hónapon belül érkező változat immár „intelligens” patch-kelező eljárással fog bírni, ami révén anélkül lehet majd frissíteni az alkalmazást, hogy ahhoz le kellene a komplett új változatot tölteni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom