Connect with us

technokrata

Canon PIXMA MP800: fotólabor a maximumon

Laptop

Canon PIXMA MP800: fotólabor a maximumon

A Canon bejelentette az MP800 modellt, a PIXMA termékcsalád csúcskategóriás multifunkciós fotócentrumát.

A legmagasabb igények kielégítésére tervezett készülék számítógép nélküli nyomtatást kínál gyakorlatilag bármilyen forrásból. Egyetlen egységben kínálja a PictBridge, az IrDA (infravörös csatolás) és az opcionális Bluetooth csatlakozást, a memóriakártya-olvasót valamint egy filmadapter egységet. Utóbbi révén közvetlenül készíthetők fotónagyítások 35 milliméteres filmről és diáról is.


Az MP800-as FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófejében lényegesen több színes fúvóka működik, mint más gyártók hasonló, csúcs-kategóriás modelljei közül bármelyikben, ezért is lehet képes 36 másodperc alatt 10×15 centiméteres laboratóriumi minőségű fotónyomatokat előállításra.

Az MP800-as a következő szolgáltatásokat kínálja:
-Fotólabor minőségű, szegélymentes 10×15 centiméteres fotók közel 36 másodperc alatt
-9.600×2.400 dpi felbontású, 1 pikoliteres cseppméretű, 5 tintapatronnal történő fotónyomtatás
-Kiterjedt csatlakoztathatóság a memóriakártya-olvasó, az PictBridge, az IrDA és az opcionális BlueTooth révén, utóbbival kompatibilis mobiltelefonokról és tenyérgépekről is nyomtathatunk
-Nagyméretű, 8,9 centiméter képátlójú színes LCD a képek kiválasztásához, szerkesztéséhez és kivágásához
-Film-adapter 35 milliméteres alapanyagok beolvasásához
-2.400×4.800 dpi felbontású síkágyas lapolvasó
-Nagysebességű dokumentum-másolás: 30 monokróm illetve 24 színes lap percenként
-DVD/CD nyomtatás, automatikus duplex-egység, két papíradagoló

A hosszú élettartamú, fakulás-álló nyomatok elérése érdekében az MP800 az új ChromaLife 100 rendszerrel dolgozik. Canon médiák alkalmazásával olyan nyomatok előállítására képes, melyek albumban tárolva akár 100 évig megőrzik színeiket. A keretezés nélküli, fedetlen nyomatok 10 éven át képesek ellenállni a levegő fakító hatásának, ha Photo Paper Pro-ra (PR-101) készültek .

Egyszerűen a leggyorsabb
A szupergyors MP800-as ugyanazt a FINE nyomtatóművet foglalja magában, mint a prémium-kategóriás iP5200-as fotónyomtató. Mikroszkopikus méretű, 1 pikoliteres cseppeket állít elő, több mint 3500 darab 9 mikrométer átmérőjű egyedi mikrofúvókából (Micro Nozzles). Ezzel rövidebb idő alatt is több tintát képes nagy pontossággal a papírra juttatni, és gyakorlatilag szemcsementes, fotólabor-minőségű szegélymentes nyomatokat állít elő akár A4-es méretben – ráadásul páratlan sebességgel. A nagy sebességű USB 2.0 kapu felszámolja az adatátviteli torlódásokat, így a nyomtatómű maximális kapacitással dolgozhat.

Közvetlen nyomtatás, számítógép nélkül is
A számítógép nélküli, közvetlen fotónyomtatást elősegítendő az MP800 nagyméretű, 8,9 centiméter képátlójú színes kijelzőjét használhatjuk
-Képek és elrendezések előzetes megtekintéséhez
-Közvetlen DVD/CD nyomtatáshoz
-Képek vágásakor előnézethez.

Az MP800-at számos képjavító eljárással is felruházták, így a fotók feljavítása elvégezhető a számítógép nélkül is. A vörösszem-korrekció (Red-eye correction) automatikusan felismeri és kijavítja a villanófény visszaverődése okozta vörös szemeket, az arc-derítő (Face brightener) eljárás pedig megkülönbözteti és kivilágosítja az éppen árnyékban tartózkodók arcát. A gyengébb minőségű – például mobiltelefonnal készült – képeket a fotójavító (Image Optimiser) funkció hozza rendbe, kisimítva a pixeles kontúrokat és mérsékelve az erős JPEG tömörítés okozta blokkosodást. Az MP800 kezelőpaneljén egy új, PHOTO/FILM jelű nyomógombot helyeztek el, ami kifejezetten a fotó-utánnyomás céljára szolgál. Ezzel a gombbal fotókról és 35 milliméteres filmekről készíthetünk számítógép használata nélkül is reprodukciókat, egyedi nagyításokat. Ilyenkor is alkalmazhatók a képszerkesztő funkciók, mint például a színhelyreállítás (Fade Correction), az arc kivilágosítása (Face Brightener) de akár ˝újravághatjuk˝ az utánnyomandó képet, de DVD/CD címkére is kinyomtathatjuk azokat. A vezeték nélküli nyomtatás is lehetséges Bluetooth kompatibilis mobiltelefonokról és tenyérgépekről az új, kisméretű, opcionális BU-20 Bluetooth adapter révén, amely a nyomtató PictBridge portjához illeszthető.

Kibővített médiakezelés
Az MP800 a Canon kibővített médiakezelő rendszerét kínálja: két papírtálcával (ami lehetővé teszi, hogy egyidőben normál papírt és fotómédiát töltsünk a papíradagoló tálcákba), automatikus duplex egységgel és integrált CD/DVD nyomtatással rendelkezik.

Tökéletes másolatok
Azon felül, hogy az MP800 kielégíti a kiváló minőségű másolókkal szemben támasztott sebességbeli elvárásokat, automatikus expozíciós (AE) másolásra is képes. Ennek során a dokumentum előolvasásával biztosítja az optimális minőséget szöveg, fotók és hátterek esetén is. A ˝4 az 1-re˝ funkció alkalmazásával négy eredeti dokumentum másolható egyetlen oldalra, egy új funkció pedig azt is lehetővé teszi az MP800 felhasználóinak, hogy a képeket közvetlenül DVD vagy CD címkefelületére másolják.

Hatékony tintafelhasználás
Az MP800 egyenként cserélhető tintakazettái biztosítják, hogy csak az éppen kifogyott színeket kelljen kiváltani. Olyan LED-eket tartalmaznak, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle