Connect with us

technokrata

Canon PIXMA MP500: otthoni fotólabor 1 pikoliteres tintacseppekkel

Laptop

Canon PIXMA MP500: otthoni fotólabor 1 pikoliteres tintacseppekkel

A Canon bejelentette az új PIXMA MP500-es, ˝három az egyben˝ modelljét.

Az 1 pikoliteres cseppmérettel és 9.600×2.400 dpi felbontással dolgozó, FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófejet alkalmazó készüléket a haladó otthoni felhasználóknak szánják.


A méltán híressé vált PIXMA-designt megtestesítő MP500 egy komplett mini-fotólabor szolgáltatásait kínálja otthoni felhasználók számára. A következő lehetőségeket nyújtja:
-Fotólabor minőségű, szegélymentes 10×15 centiméteres fotók mintegy 51 másodperc alatt
-9.600×2.400 dpi felbontású, 1 pikoliteres cseppméretű fotónyomtatás, 5 tintapatronból
-Kiterjedt csatlakoztathatóság a memóriakártya olvasó, a PictBridge, az IrDA és az opcionális BlueTooth révén, utóbbival a kompatibilis mobiltelefonokról is nyomtathatunk
-Nagy, 6,3 centiméter képátlójú színes LCD képkiválasztáshoz, szerkesztéshez és kivágáshoz
-1.200×2.400 dpi felbontású síkágyas lapolvasó
-Nagysebességű dokumentum-másolás: 29 monokróm illetve 19 színes lap percenként
-DVD/CD nyomtatás, automatikus duplex-egység, két papíradagoló

Nyomtatás számítógép nélküli is
A számítógép nélküli, közvetlen fotónyomtatást elősegítendő az MP500 nagyméretű, 6,3 centiméter képátlójú színes LCD-jét használhatjuk
-Képek és elrendezések előzetes megtekintéséhez
-Képek vágásakor előnézethez
Az MP500 képes közvetlen fotónyomtatásra a legelterjedtebb memóriakártyákról , a PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépekről és videokamerákról és a mobiltelefonokról a beépített infravörös (IrDA) kapu, vagy az opcionális Bluetooth adapter révén. Számos képjavító eljárással is felruházták, így a fotók optimalizálásához nem szükséges a számítógépre hagyatkoznunk. A vörösszem-korrekció (Red-eye correction) automatikusan felismeri és kijavítja a villanófény visszaverődése okozta vörös szemeket, az arc-derítő (Face brightener) eljárás pedig megkülönbözteti és kivilágosítja az éppen árnyékban tartózkodók arcát. A gyengébb minőségű – például mobiltelefonnal készült – képeket a fotójavító (Image Optimiser) funkció hozza rendbe, kisimítva a pixeles kontúrokat és mérsékelve az erős JPEG tömörítés okozta blokkosodást. A Bluetooth kompatibilis beépített fényképezőgépekkel rendelkező mobiltelefonokról és tenyérgépekről lehetséges a vezeték-nélküli nyomtatás is: az új, kisméretű, opcionális BU-20 Bluetooth adapter a nyomtató PictBridge portjához csatolható.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében az új multifunkciós eszköz támogatja az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, melyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak.

Tisztább lapolvasás
Az MP500 1.200 dpi felbontású lapbeolvasás lehetőségét is felkínálja. MultiScan funkciója egy menetben akár 10 fotó beolvasását és egyedi állományokba mentését is elvégzi, automatikusan egyenes vonalba igazítva az esetleg ferdén behelyezett képeket. A közvetlenül PDF (Portable Document Format) formátumba történő beolvasás funkció külön telepített konverziós szoftver nélkül is elvégzi az eredeti dokumentumok átalakítását. Az OCR (optikai karakterfelismerés) bevetésével pedig a dokumentum tartalma szöveges formátumban is beágyazásra kerülhet a PDF állományba, megkönnyítve ezzel a későbbi keresést.

Makulátlan másolatok
Azon felül, hogy az MP500 kielégíti a kiváló minőségű másolókkal szemben támasztott sebességbeli elvárásokat, automatikus expozíciós (AE) másolásra is képes. Ennek során a dokumentum előolvasásával biztosítja az optimális minőséget szöveg, fotók és hátterek esetén. A ˝4 az 1-re˝ funkció alkalmazásával négy eredeti dokumentum másolható egyetlen oldalra.

Kibővített médiakezelés
Az MP500 a Canon kibővített médiakezelő rendszerét kínálja: két papírtálcával (ami lehetővé teszi, hogy egyidőben normál papírt és fotómédiát töltsünk a papíradagoló tálcákba), automatikus duplex egységgel és integrált CD/DVD nyomtatással rendelkezik.

Hatékony tintafelhasználás
Az MP500 egyenként cserélhető tintakazettái biztosítják, hogy csak az éppen kifogyott színeket kelljen kiváltani. Olyan LED-eket tartalmaznak, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle