Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szupergyors Canon fotónyomtatók – 1 pikoliteres cseppmérettel

Laptop

Szupergyors Canon fotónyomtatók – 1 pikoliteres cseppmérettel

A Canon két új prémium kategóriás modellel bővíti a PIXMA termékcsaládot: az 1 pikoliteres cseppmérettel dolgozó PIXMA iP5200 9.600×2.400 dpi felbontásra képes, az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező PIXMA iP5200R pedig vezetéknélküli adatkapcsolatra is alkalmas.

A korábbi szupergyors PIXMA iP5000 és iP4000R modelleket kiváltó új fotónyomtatók a továbbfejlesztett, több mint 3.500 egyedi vezérlésű fúvókát tartalmazó FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófejeket alkalmazzák. Az új nyomtatófejnek köszönhetően az új modellek alig 36 másodperc alatt készítenek el egy 10×15 centiméteres, fotólabor-minőségű szegélymentes fotót.


A hosszú élettartamú, fakulás-álló nyomatok elérése érdekében a nyomtatók az új ChromaLife 100 kellékanyag rendszerrel dolgoznak. Így az új modellek a Canon médiák alkalmazásával olyan nyomatok előállítására alkalmasak, amelyek albumban tárolva akár 100 éven át megőrzik színeiket. A keretezés nélküli, fedetlen nyomatok 10 éven át képesek ellenállni a levegő fakító hatásának, ha azok Photo Paper Pro-ra (PR-101) készültek .

FINE: a sebesség és minőség garanciája
A Canon szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban használatos FINE elnevezésű eljárása rendkívüli nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé fényképek és dokumentumok esetében. A kivételesen hosszú nyomtatófejek sűrűn elhelyezett fúvókákat tartalmaznak, így rövidebb idő alatt is több tintát képesek a papírra juttatni, A/4-es méretű hordozók esetén is szegélymentes nyomatokat produkál. A színes fej hossza és fúvókáinak száma kétszerese az előző modellekének. A FINE egyúttal gyakorlatilag szemcsézettség nélküli fotólaboratóriumi minőséget produkál, a 9 mikrométeres fúvókákból másodpercenként millió szám kilőtt mikroszkopikus, 1 pikoliteres cseppek rendkívül egyenletes és pontos célba juttatásával. A mindkét modellben alkalmazott nagy sebességű USB 2.0 kapu felszámolja az adatátviteli torlódásokat, hogy a nyomtatómű maximális teljesítménnyel dolgozhasson. Az iP5200R emellett bármilyen vezeték nélküli, Wi-Fi (IEEE802.11g/b) vagy vezetékes Ethernet hálózathoz (10BASE-T/100BASE-TX) is csatlakoztatható.

Kifogástalan nyomatok
A 9.600×1.200 dpi felbontás, az egy pikoliteres cseppméret és az öt különálló tintának köszönhető minőség gyakorlatilag szemcsézettségtől mentes, magasfényű, szegélynélküli, professzionális fotókat eredményez, amely vetekszik a hagyományos ezüst-nitrát előhívással. A ContrastPLUS technológia (olyan rendszer, mely az élesebb kontraszt érdekében magában foglalja a vízfesték alapú fekete tintát is), a FINE-nal együttműködve kivételesen éles, magas kontrasztú eredményt ad. A dokumentumok szövegeit élesítendő továbbfejlesztett, nagy optikai sűrűségű pigment-alapú fekete tintát is alkalmaz a nyomtató.

Hatékony tintafelhasználás
A nyomtatók egyedi, külön cserélhető PGI-5BK és CLI-8 tintakazettái biztosítják, hogy csak az éppen kifogyott színeket kelljen cserélni. Olyan LED-eket tartalmaz, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében a nyomtató támogatja az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan nyomatok előállítására képes, amelyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak4.

Vezetéknélküli nyomtatás
A legkiválóbb otthoni nyomtatást kínáló iP5200R Ethernet-kompatibilis, ráadásul egyidejűleg kapcsolódhat mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli hálózatokhoz. A magas átviteli sebesség érdekében IEEE802.11g/b vezérlőt tartalmaz. Az iP5200R 54 Mbps átviteli sebességre képes vezeték nélkül 50 méteres beltéri hatósugáron belül. Biztonsági lehetőségeket is kínál: kezeli a WPA/WPA2, WEP64/WEP128 bites titkosításokat, MAC azonosító alapján szűri a hozzáférést és jelszavas védelmet alkalmaz.

Haladó PIXMA design
Követve a PIXMA hagyományos ízlését és kompakt kialakítását, az iP5200 és az iP5200R elegáns, kéttónusú, ezüst-fekete házban testesül meg, jól harmonizál az otthoni készülékekkel. A nyomtatókban két papírtálca található, így lehetőség van a fotómédiák és az irodai papír egyidejű betöltésére, illetve a média-kapacitás megkettőzésére. A felhasználó könnyen válthat az automata lapadagoló és a kazetta között. A két tálca, az automatikus lapfordító (duplex) egység és a CD-R/DVD nyomtatás kezelőszervei tökéletesen illeszkednek a formatervezett ház csillogó kialakításához.

Nyomtatás számítógép nélkül
Az iP5200 és az iP5200R egyaránt támogatja a gyártó-független PictBridge szabványt, mely a nyomtató és a kortárs digitális kamerák, kamkorderek fotónyomtatás céljából történő közvetlen, számítógépet kiiktató, kábeles összekötésére szolgál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés