Connect with us

technokrata

Közvetlen fotónyomtatásra alkalmas új Canon nyomtatók

Laptop

Közvetlen fotónyomtatásra alkalmas új Canon nyomtatók

A Canon három új, nagysebességű, közvetlen fotónyomtatásra alkalmas modellel (PIXMA iP6210D, iP6220D és iP6600D) bővíti a PIXMA termékcsaládot.

A stílusos nyomtatók mindegyikében az élenjáró FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiával készült nyomtatófej gondoskodik a gyorsan elkészülő, kitűnő minőségű fotónyomatokról.


Számtalan fejlett és beépített fotónyomtatást támogató funkcióval felvértezve mindhárom készülék számos forrásból képes nyomtatni, legyen szó az elterjedt memóriakártyákról , a PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépekről vagy a mobiltelefonokról. Utóbbiak a nyomtató beépített IrDA (infra) kapuja vagy az opcionális Bluetooth adapter révén csatlakoztathatók a nyomtatókhoz.

A három személyi fotólaboratórium jellegzetességei:
-Nagysebességű közvetlen nyomtatás: 10×15 centiméteres szegélynélküli fotó mintegy 46 másodperc (iP6600D), illetve közel 60 másodperc alatt (iP6220D és iP6210D).
-Kivételes fotóminőség hat különböző tintával: legfeljebb 9.600×2.400 dpi felbontás és 1 pikoliteres mikrofúvókák (Micro Nozzles) FINE nyomtatófejjel az iP6600D esetében; legfeljebb 4.800×1.200 dpi felbontás és 2 pikoliteres mikrofúvókák (Micro Nozzles) FINE nyomtatófejjel az iP6620D és az iP6210D esetében.
-LCD-k a számítógép nélküli nyomtatás elősegítésére: az iP6220D esetében 6,3 centiméteres, míg az iP6600D esetében 8,9 centiméter képátlójú színes képernyő felhasználóbarát kezelőfelülettel. Az iP6210D kezelését kétsoros, húsz-karakteres monokróm szöveges kijelző segíti.
-Tartós fotók az új ChromaLife100 kellékanyag rendszerrel.

Ezenfelül az iP6600D a Canon új, beépített jelző LED-ekkel rendelkező színenkénti tintarendszerét használja, valamint két papírtálcát, beépített duplex egységet és CD-R/DVD adagolót is tartalmaz.

Fejlett technológia a közvetlen nyomtatásban
Beépített képszerkesztő funkciók sora támogatja a közvetlen fotónyomtatást, így a fotókon a számítógép igénybe vétele nélkül javíthatunk. A vörös-szem korrekció (Red-eye correction) automatikusan felismeri és kijavítja a vaku visszaverődése okozta vörös szemeket, az arc derítő (Face brightener) eljárás pedig megkülönbözteti és kivilágosítja az éppen árnyékban tartózkodók arcát. A gyengébb minőségű – például kamerás mobiltelefonnal készült – képeket a fotójavító (Image Optimiser) funkció rendbe hozza, kisimítva a recézett kontúrokat és mérsékelve az erős JPEG tömörítés okozta blokkosodást.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében a nyomtatók támogatják az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, melyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak .

Fotónyomtató design
A kifinomult PIXMA design hagyományait követve az új közvetlen csatlakoztatást biztosító fotónyomtató modellek az otthoni környezetbe illeszkedő stílusban és kivitelezéssel készültek. A könnyebb használat érdekében az LCD képernyőt és a kezelőszervek a készülék középső részén kaptak helyet.

A nagyméretű (8,9 centiméteres képátló az iP6600D, és 6,3 centiméter az iP6220 esetében) színes LCD-k kiválóan használhatók:
-a képek és oldalelrendezések előnézetéhez
-CD-R/DVD nyomtatáshoz
-képek méretre-vágásához.

Az iP6600D a Canon továbbfejlesztett médiakezelő rendszerét is tartalmazza: kettős papírtálcával, CD-R/DVD adagolóval és automatikus duplex egységgel szerelték fel – a két tálca révén a nyomtatóba egyidejűleg tölthető normál papír és fotómédia is.

Simulékony és kompakt
Az új FINE kazetták (iP6210D/iP6220D) keresztmetszete jelentősen csökkent az előző generációs technológiához képest, kikövezve ezzel az új belépő szintű modellek tervezéséhez vezető utat.

Hatékony tintafelhasználás
Az iP6600D egyedi, külön cserélhető tintakazettái biztosítják, hogy csak az éppen kifogyott színeket kelljen cserélni. Olyan LED-eket tartalmaz, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.

A média kiválasztása
A Canon nyomtatási technológiában birtokolt versenyelőnye azonban kizárólag az eredeti Canon fotóminőségű média és tinta használatakor jut teljességében érvényre. A Canon hordozóanyagok egyre bővülő és változatos köre – beleértve az új, kedvező árfekvésű Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501) médiát – került kifejlesztésre kifejezetten a Canon FINE tintasugaras nyomtatótechnológiával való együttműködésre. Széles skálán állnak rendelkezésre fotópapírok és egyéb médiák: méret tekintetében a hitelkártyától az A/4-es méretig; formátum-korlátok sincsenek (a mini matricákat is beleértve), kivitelezésben pedig a fél-mattól a matton át a magasfényűig terjed a skála. A kínálatban megtalálható a kétoldalas fotópapír (PP-101D 13×18 centiméter és PP-101D A4) és a zászlóshajóként elismert Photo Paper Pro (PR-101), amely a legmagasabb fokú megjelenítést és a legtartósabb professzionális minőséget kínálja.

Minőségi szoftverek a személyes fotólaborhoz
Mindhárom nyomtató kiválóan együttműködik a digitális fényképezőgépekkel és videokamerákkal, memóriakártyákkal és kamerás mobiltelefonokkal, de természetesen képesek zökkenőmentesen a számítógépről történő nyomtatásra, legyen szó PC-ről vagy Macintosh-ról. Az átfogó fotólabor szoftverkészlet tartalmazza az Easy-PhotoPrint, Easy-WebPrint, PhotoRecord, CD-LabelPrint alkalmazásokat, amelyek a kép- és weboldalnyomtatást, az albumkészítést, a CD-R/DVD nyomtatást teszik egyszerűen elvégezhetővé. Az Easy-Print Toolbox mindezeket egyetlen eszköztárban fogja össze.

Mindhárom nyomtató a Win 98/Me/2000/XP és Macintosh OS X v10.2.1 vagy újabb rendszerekkel kompatíbilis.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle