Connect with us

technokrata

Jó a Kürtnél dolgozni

Laptop

Jó a Kürtnél dolgozni

Családbarát munkahely a KÜRT: újabb elismerés a cégfilozófiáért.

A KÜRT Rt. lett a „Családbarát Munkahely Díj 2005” pályázat győztese középvállalati kategóriájában. A díjat dr. Göncz Kinga, család és szociálpolitikai, esélyegyenlőségi miniszter valamint Csizmár Gábor, foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter adta át a nyerteseknek, az MTA Kupolatermében rendezett ünnepélyes eredményhirdetésen. A KÜRT Rt. díját dr. Kürti Sándor, a cég elnöke vehette át.

A „Családbarát Munkahely 2005” pályázat hatodik alkalommal került kiírásra. A díjért kis-, közép- és nagyvállalat, valamint költségvetési szerv kategóriákban pályáztak. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a Foglalkoztatási Hivatal, valamint az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium által meghirdetett pályázat díjazottjai azok a vállalatok és intézmények voltak, amelyek sikerességéhez jelentősen hozzájárulnak a dolgozók munkahelyi és családi kötelezettségeit egyaránt figyelembe vevő, családbarát intézkedések.

A KÜRT Rt. tavalyi, elismerésekben gazdag évét követően – amikor elnyerte az Amerikai Kereskedelmi Kamara „Egészséges Munkahely AmCham Díját” –, most a középvállalati kategóriában ért el első helyezést a dolgozók jó munkakörülményeinek és a családi szempontok szem előtt tartásáért. A díj odaítélésekor a zsűri többek között olyan szempontokat vett figyelembe, mint például azt, hogy a cég dolgozói különböző munkaidőmodellekből választhatnak, zökkenőmentessé teszik a hölgyek szülés utáni visszatérését a munkába, a munkatársak különféle juttatásokban és elismerésekben részesülnek, nagy figyelmet szentelnek az egészségmegőrzésnek, valamint rendszeresek a családdal együtt szervezett céges meg- és kimozdulások. Az egészségügyi és a családi szempontok érvényesülését mutatja az is, hogy a cég vezetése előírta: minden dolgozónak az év során 10 nap szabadságot kötelező egyben kivennie. A kollégák elismerésének egyik példája a nemrégiben – cégen belül – létrehozott két KÜRT Díj: a „Legerősebb láncszem” és a „KÜRTündér”, amelyek odaítélésében az összes dolgozó szavazata dönt és az első helyezettek egy kellemes utazást nyernek, míg a dobogósok pénzbeli elismeréssel gazdagodnak.

A cég családbarát szemléletét tovább erősítette az egyre több „KÜRT-ös baba” születése, valamint a KÜRT munkatársainak összesen 12 bölcsődés- és óvodáskorú gyermeke. Ez a KÜRT vezetését arra ösztönözte, hogy komolyan fontolóra vegye egy gyermeknapközi létrehozását. Ezzel a gyermekeket vállaló kollégák számára – a gyermek elhelyezésével illetve felügyeletével kapcsolatos nehézségeket kiiktatva – további segítséget nyújtanának, ami a munkavégzés kiegyensúlyozottságát és stressz-mentességét is elősegítené.

„Számunkra a legértékesebb erőforrás maga az ember. Munkatársaink tudásából, tapasztalataiból profitál cégünk nap mint nap. Költségeink legnagyobb részét az élőmunka képezi, így humánpolitikánkban kiemelt szerepet kap az ő jó és jól létük, szellemi és testi egészségük karbantartása. Ez a KÜRT számára az értékmegőrzés egyik legfontosabb szempontja.” – mondta Kmetty József, a KÜRT Rt. vezérigazgatója, majd hozzátette: „Egy munkahely családbarát szemlélete, ha üzleti oldalról nézzük, nem jótékonykodás, hanem jól felfogott, megértett közös érdek.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle