Connect with us

technokrata

Canon MP450: új multifunkciós készülék – páratlan lehetőségekkel

Laptop

Canon MP450: új multifunkciós készülék – páratlan lehetőségekkel

A Canon bejelentette új, közvetlen nyomtatásra is alkalmas multifunkciós készülékét, a nagysebességű, 4.800×1.200 dpi felbontású, 2 pikoliteres cseppmérettel dolgozó PIXMA MP450-et.

Az MP450-nek egy 10×15 centiméteres, kitűnő minőségű fotó nyomtatásához is csupán 55 másodpercre van szüksége. A ˝három az egyben˝ jellegű (Scan-Copy-Print) multifunkciós készülék számos forrásból képes közvetlen fotónyomtatásra: az elterjedt memóriakártyákról , PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépekről és digitális videókamerákról, vagy mobiltelefonokról az MP450-be beépített infravörös (IrDA) kapuja vagy az opcionális Bluetooth adapter révén. Egy 4,7 centiméter képátlójú színes LCD is rendelkezésünkre áll a képek kiválasztásához, számítógép nélküli nyomtatás esetére.


A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófejek alkalmazásával az MP450 két pikoliteres cseppméretet használ a fotóminőség érdekében. Az új készülék a nyomtatáson túl az alábbiakat kínálja:
-Színes, 1.200×2.400 dpi felbontású síkágyas lapolvasó
-Gyors dokumentum-másolás: 22 monokróm vagy 17 színes lap percenként.

A hosszú élettartamú, fakulás-álló nyomatok érdekében az MP450 az új ChromaLife 100 rendszerrel dolgozik. Canon médiák alkalmazásával olyan nyomatok előállítására képes, melyek albumban tárolva akár 100 éven át megőrzik színeiket. A keretezés nélküli, fedetlen nyomatok 10 éven át képesek ellenállni a levegő fakító hatásának, ha Photo Paper Pro-ra (PR-101) készültek .

Fotólaboratóriumi sebesség és minőség
A Canon szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban használatos FINE elnevezésű eljárása rendkívüli nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé fényképek és dokumentumok esetében. A nyomtatófejen nagy sűrűséggel elhelyezett, 10 mikrométer átmérőjű mikrofúvókák páratlan sebességgel, biztonsággal, egyenletességgel és pontossággal juttatják célba a tintacseppeket. A FINE nyomtatófej így rövidebb idő alatt több tintát juttat a papírra, mint ahogy az a hagyományos tintasugaras technológiával lehetséges, s ezzel a szegélymentes, akár A/4 méretű fotók is gyorsan kinyomtathatók. A FINE végeredményben fotólaboratóriumi minőségben nyomtat, mivel, másodpercenként milliónyi mikroszkopikus méretű tintacseppet rendkívül egyenletesen és pontosan juttat célba. A nagy sebességű USB 2.0 kapu felszámolja az adatátviteli torlódásokat, így a nyomtatómű maximális kapacitással dolgozhat.

Önálló fotónyomtatás memóriakártyáról is
Az MP450 alkalmas számítógép nélküli nyomtatásra: a PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépekről és videókamerákról, a mobiltelefonról vagy memóriakártyáról közvetlenül is kinyomtathatók a fotók. Az indexoldalak – automatikusan, a memóriakártya tartalmából generált képes, kitölthető megrendelőlapok – leegyszerűsítik a felvételek és a média kiválasztását közvetlen nyomtatáskor. A nagyméretű, 4,7 centiméteres képátlójú színes LCD könnyű kezelhetőséget és képkiválasztást tesz lehetővé. A beépített képjavító funkciók révén a fotók a számítógép igénybevétele nélkül is optimalizálhatók: arc-derítő (Face brightener), vörösszem-korrekció (Red-eye correction), valamint képoptimalizáló és színkorrekciós funkciók közül választhatunk.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében az új multifunkciós eszköz támogatja az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, melyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt a hagyományos előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak .

Minőségi lapolvasás
A Canon optika-tervezői szakértelmének köszönhetően a készülék minőségi beolvasást nyújt 1.200×2.400 dpi felbontással. A optimális eredmény érdekében több területet is kijelölhetünk beolvasásra akár különböző beállításokkal is. Képjavító eljárások sora kapott helyet a készülékben, beleértve a fakó képek javítását, a por- és karceltávolítást, a szemcsézettség megszűntetését, élesítést és rácseltávolítást, ami kiküszöböli a moiré-hatást. Egy sor időkímélő szolgáltatás is elérhető: a MultiScan funkció egy menetben akár 10 fotó beolvasását és egyedi állományokba mentését is elvégzi, automatikusan egyenesre állítva az esetleg ferdén behelyezett képeket. Szintén elősegíti a munkát a közvetlenül PDF (Portable Document Format) formátumba történő beolvasás funkció, amely külön telepített konverziós szoftver nélkül elvégzi az eredetik átalakítását. Az MP Navigator segítségével könnyen rendezhetők és kész PDF állományokhoz csatolhatók oldalaink. Az OCR (optikai karakterfelismerés) bevetésével a dokumentum tartalma szövegesen is beágyazásra kerül a PDF állományba, megkönnyítve a későbbi keresést.

A média kiválasztása
A Canon nyomtatási technológiában birtokolt versenyelőnye azonban kizárólag az eredeti Canon fotóminőségű média és tinta használatakor jut teljességében érvényre. A Canon hordozóanyagok egyre bővülő és változatos köre – beleértve az új, kedvező árfekvésű Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501) médiát – került kifejlesztésre kifejezetten a Canon FINE tintasugaras nyomtatótechnológiával való együttműködésre. Széles skálán állnak rendelkezésre fotópapírok és egyéb médiák: méret tekintetében a hitelkártyától az A/4-es méretig; formátum-korlátok sincsenek (a mini matricákat is beleértve), kivitelezésben pedig a fél-mattól a matton át a magasfényűig terjed a skála. A kínálatban megtalálható a kétoldalas fotópapír (PP-101D 13×18 centiméter és PP-101D A4) és a zászlóshajóként elismert Photo Paper Pro (PR-101), amely a legmagasabb fokú megjelenítést és a legtartósabb professzionális minőséget kínálja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle