Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon MP150 és MP170: nagy teljesítmény és multifunkcionalitás

Laptop

Canon MP150 és MP170: nagy teljesítmény és multifunkcionalitás

A Canon két új otthoni, fotólabor minőségű nyomtatásra alkalmas multifunkciós készüléket indított útjára, a PIXMA MP150-et és az MP170-et.

A népszerű PIXMA MP110 és PIXMA MP130 utódjaiként stílusos megjelenést, gyorsaságot és pompás fotóminőséget nyújtanak, ráadásként pedig lapolvasást és színes másolást is kínálnak egyetlen formatervezett készülékben.


A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófejek 2 pikoliteres cseppmérete és 4.800×1.200 dpi felbontása mindkét modell esetében valódi fotóminőséget eredményez, a nyomtatás elindítható a közvetlenül csatlakoztatott PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépekről és videokamerákról is. Beépített kártyaolvasójával az MP170 minden elterjedt memóriakártya típusról lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást.
-A ˝három az egyben˝ jellegű (Scan-Copy-Print) multifunkciós készülékek további jellegzetességei:
-Gyors nyomtatás: 10×15 centiméteres, szegélymentes képek fotólaboratóriumi minőségben mintegy 55 másodperc alatt
-Hosszú élettartamú, fakulásnak ellenálló nyomatok a Canon ChromaLife100 rendszerével
-Gyors másolás: 22 monokróm vagy 17 színes oldal percenként
-Színes, 1.200×2.400 dpi felbontású lapolvasás

Önálló fotónyomtatás memóriakártyáról
Memóriakártyáról történő nyomtatáskor az indexoldalak (automatikusan, a memóriakártya tartalmából generált képes, kitölthető megrendelőlapok) leegyszerűsítik a felvételek és a média kiválasztását. A képek számítógép igénybevétele nélkül is optimalizálhatók: az arc-derítő (Face brightener) eljárás a háttérfényt kompenzálja, míg a vörösszem-korrekció (Red-eye correction) automatikusan felismeri és kijavítja a villanófény tükröződése okozta vörös szemeket.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében az új multifunkciós eszközök támogatják az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, melyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt a hagyományos előhívással. Az albumban tárolt nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak .

Gyors, szegélynélküli másolás
A mikrofúvókák számának növekedése rendkívül nagy nyomtatási sebességet biztosít, ami tovább érezteti hatását a gyors, 22 lap/perces monokróm és 17 lap/perces színes másolásban. Mindkét multifunkciós eszköz képes a lapmérethez illeszkedő másolásra, az MP170 pedig AE (automatikus expozíciós) másolást is lehetővé tesz: a dokumentum előolvasása során meghatározza az optimális beállításokat az eredeti oldal szöveges-, fotó- és háttérmintás zónáihoz. A szegélynélküli másolás A/4, 13×18, 10×15 centiméteres és hitelkártya méretekben lehetséges.

Lapolvasás
A Canon saját lapolvasó technológiáját alkalmazza mindkét modellben, minőségi beolvasást biztosítva 1.200×2.400 dpi felbontással. A továbbfejlesztett Z-fedél javítja a vastag könyvek és magazinok beolvasásának és másolásának minőségét, egyenletes nyomást gyakorolva a teljes dokumentumra. A optimális eredmény elérése érdekében akár több területet is kijelölhetünk beolvasásra különböző beállításokkal is. Képjavító eljárások sora kapott helyet mindkét eszközben, beleértve a fakó képek javítását, a por- és karceltávolítást, a szemcsézettség megszűntetését, az élesítést és a rácseltávolítást, ezzel kiküszöbölhető a moiré-hatás.

A MultiScan funkció időt takarít meg azáltal, hogy egy menetben akár 10 fotó beolvasását és egyedi állományokba mentését is elvégzi, automatikusan egyenesre állítva az esetleg ferdén behelyezett képeket. Szintén elősegíti a munkát a közvetlenül PDF (Portable Document Format) formátumba történő beolvasás funkció, mely külön telepített konverziós szoftver nélkül elvégzi az eredetik átalakítását. Az MP Navigator segítségével könnyen rendezhetők és kész PDF állományokhoz csatolhatók oldalaink. Az OCR (optikai karakterfelismerés) bevetésével a dokumentum tartalma szövegesen is beágyazásra kerül a PDF állományba, megkönnyítve a későbbi keresést.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés