Connect with us

technokrata

Új HP notebookok: nagy teljesítmény, alacsony fogyasztás

Laptop

Új HP notebookok: nagy teljesítmény, alacsony fogyasztás

A Hewlett-Packard két új noteszgépet jelentett be, amely a gyártó szerint elhozza a felhasználók számára a valódi mobilitást.

A HP Pavilion dv4000 és a Compaq Presario V4000 egyaránt a kanadai Ati cég Mobility Radeon X700-as videovezérlője köré terveztetett. Powerplay 5.0 technológiájának két előnye is van: egyrészt csökkenti a memóriahasználat mennyiségét, másrészt kiterjeszti az akkumulátor üzemidejét, így tovább használható a nagyteljesítményű grafikus megjelenítésre képes eszköz, egy töltéssel. Ha már szóba került a grafika – a notebookok 15,4 colos, szélesképernyős kivitelben kerülnek forgalomba, ráadásul opcionálisan Brightview technológiával szerelten is megvehetők, aminek köszönhetően jóval kontrasztosabb, fényesebb képet láthat a leendő tulajdonos maga előtt.

A két notebook négy darab 2.0-s USB porttal és 6-az-1-ben memóriakártya-olvasóval is rendelkezik, illetve a HP xb2000 Expansion Base támogatás révén a felhasználó könnyen csatlakoztathatja a hordozható számítógépet más digitális készülékekhez. Optikai meghajtója igény szerint akár a gyártó saját DVD±R/RW, kétrétegű korongokat támogató meghajtója is lehet, amely rendelkezik az úgynevezett LightScribe technológiával. Ennek révén „gravírozni” lehet a CD-kre a feliratot.

Az Egyesült Államokban forgalomba kerülő két modell ára felszereltségtől függően változhat, de a forgalmazó közlése szerint 1000 dollár alatti árszintre kell számítani.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák