Connect with us

technokrata

Már kaphatók a Sun Galaxy szerverei

Laptop

Már kaphatók a Sun Galaxy szerverei

A SunShop.hu, a Sun Microsystems termékek magyarországi online boltja, megkezdte a Sun új volume termékvonalának, a Galaxy gépcsaládnak az értékesítését.

A Galaxy sorozat kezdetben három különbőző konfigurációban kerül értékesítésre. Mindhárom változat az AMD legújabb 64 bites Opteron processzoraira épül, ennek köszönhetően alkalmasak a Solaris, a Linux vagy akár a Microsoft Windows rendszerek futtatására.

A család legkisebb tagja a Sun Fire X2100 típusjelű, 1 rack unit méretű rendszere, mely 1 darab single- vagy dual-core processzorral szerelt, ideális választás lehet webkiszolgáló farmok, nagy teljesítményű gridek, adatfeldolgozó clusterek építéséhez. A rendkívül alacsony ár egyedülálló ár/teljesítmény arányt eredményez. A konfiguráció alapkiépítésének ára nettó 165.111 forint.

A sorozat következő tagja a Sun Fire X4100 elnevezésű modell. A Sun Fire X4100 a leggyorsabb, legmegbízhatóbb működés mellett a felhasznált energiával is takarékos. A kis helyigényű, 1 rack unit méretű szerverek közül kiemelik az olyan, magas rendelkezésre állást biztosító lehetőségek, mint a redundáns tápegységek vagy az üzem közben cserélhető alkatrészek, a hatékony távoli menedzselhetőség, vagy az alapkiépítésben érkező 4 darab gigabites hálózati interfész. A modell alapára nettó 487.828 forint.

A Galaxy gépcsalád legnagyobb tagja a Sun Fire X4200, mely főbb paramétereiben megegyezik a már említett X4100-as modellel, azonban 2 rack unitos méretének köszönhetően, lehetőséget teremt akár 4 darab, nagysebességű SAS rendszerű merevlemez elhelyezésére is, mindezt úgy, hogy optikai meghajtót is tartalmazhat. A termék induló nettó ára nattó 575.387 forint. Hamarosan várhatóak a sorozat következő tagjai, 4- illetve 8 processzoros kivitelben.

Az X4100-as és X4200-as modellekben debütáló, 2,5 colos méretű diszkek igazi újdonságok. A merevlemezek a SAS (Serial Attached SCSI) technológiát alkalmazzák, amelynek széles körű elterjedése várható a vállalati adattárolásban. A 10.000, illetve 15.000 RPM-es eszközök a közhiedelemmel ellentétben nem SATA felületre kapcsolt, nagyobb sebességű modellek – a Serial Attached SCSI rendszernél a merevlemezek SCSI parancsokkal kommunikálnak. A kisebb méret sem jár a teljesítmény csökkenésével, ezek ugyanis nem laptopokba, sőt nem is asztali számítógépbe szánt eszközök: a kisebb méret a miniatürizáció és a technikai fejlődés eredménye, lehetővé téve több diszk kevesebb helyre való beépítését, ezáltal új felhasználási lehetőségeket nyitva meg az 1- és 2 rack unit méretű szerverek előtt – nem is beszélve a kisebb energiafelhasználásrólSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle