Connect with us

technokrata

HP Photosmart 3210 és 3310: villámgyors fotónyomtatás

Laptop

HP Photosmart 3210 és 3310: villámgyors fotónyomtatás

A HP most bemutatott és HP Photosmart 3310 többfunkciós (all-in-one) eszközei jelentős mértékben megnövelik a fotónyomtatás sebességét.

Az áttörő jelentőségű tintasugaras nyomtatási technológiával és hat különálló HP 363 Vivera tintapatronnal dolgozó rendszerek ideális megoldást jelentenek a minőségi fotókat illetve dokumentumokat nagy tömegben készítő felhasználóknak.


Mindkét modell új tervezésű nyomtatási rendszerre épül, és 14 másodperc alatt készül el egy fotóval. Maximális színes és fekete-fehér nyomtatási sebességük 31 illetve 32 oldal/perc. Gyorsaságuk titka az újonnan tervezett, szélesebb nyomtatófej, amelynek 3900 fúvókája minden eddiginél több, másodpercenként maximum 140 millió tintacseppet képes felhordani a papírra.

A HP Photosmart 3210 és 3310 különleges tintarecirkulációs technológiája minimumra szorítja a bejáratás (priming) igényét, és az e folyamatra jellemző pazarlást. A HP saját fejlesztésű, nyomtatóba épített tintaszivattyúját, légtelenítő megoldását, tintagyűjtőjét és tintaérzékelőjét alkalmazó eszköz – más, különálló patronokkal dolgozó tintarendszerekkel ellentétben – karbantartás helyett produktív nyomtatásra illetve másolásra használja fel a teljes rendelkezésre álló tintamennyiséget.

A sebesség és a hatékonyság mellett ezek a többfunkciós rendszerek a minőség terén is jeleskednek. Hat darab különálló HP 363 patronjuk kiváló nyomatminőséget nyújtó, festékalapú HP Vivera tintákat tartalmaz. Az új tintaplatformnak köszönhetően a felhasználók a patronok cserélgetése nélkül, gyorsan nyomtathatnak illetve másolhatnak sokféle dokumentumot: a szöveges fekete-fehér anyagoktól kezdve a hattintás fotókig. Ha nagy tömegben szeretnének szöveges dokumentumokat nyomtatni, a nagyobb kapacitású festékalapú fekete tintapatront érdemes választaniuk.

A többfunkciós eszközök lapolvasási minősége is lenyűgöző. Beolvasóüvegükön több fotó is elfér, és 4.800×4.800 dpi maximális felbontással végzik a képek beolvasását. Ha valaki régi képeit szeretné elmenteni, kinyomtatni, vagy másokkal megosztani, négy diát vagy hat negatívot helyezhet el a beépített fóliaadapterben (TMA). A felhasználók közvetlenül vagy memóriakártyáról is kinyomtathatják PictBridge csatlakozást támogató fényképezőgépük fotóit. Az opcionális HP Bluetooth vezeték nélküli nyomtatóadapterrel pedig mobiltelefonról, PDA-ról és más Bluetooth technológiájú eszközről is dolgozhatnak – PC közbeiktatása nélkül. Ha az USB-memóriát az eszköz elülső paneljén található dedikált porthoz csatlakoztatják, akár erre az egységre is áttölthetik memóriakártyájuk képeit.

A HP Real Life technológiák megkönnyítik a fotók minőségének javítását. A fotózás rajongói szemmel láthatóan jobb eredményt érhetnek el az automatikus vörösszem-eltávolítási funkcióval, amely megszünteti a képek természetellenes színárnyalatait. A rossz fényviszonyok között készült képek fényességét a HP alkalmazkodó megvilágítási technológiájával (HP Adaptive Lighting) korrigálva még a legunalmasabb fotókba is életet lehelhetnek.

A felhasználók mindkét termék esetében PC közbeiktatása nélkül is megtekinthetik, szerkeszthetik és kinyomtathatják a fotókat a nagyméretű színes kijelző és a rendszerbe épített vezérlőgombok segítségével. A HP Photosmart 3210 All-in-One 6,4 centiméteres képátlójú színes kijelzője digitális videófelvételek lejátszására is képes. A még tökéletesebb használati élmény érdekében a HP Photosmart 3310 All-in-One hangos videók lejátszására is alkalmas, nagyobb méretű (9,1 centiméteres képátlójú) kijelzővel rendelkezik.

A beépített hálózati képességekkel ellátott HP Photosmart 3210 és 3310 rendszerek jól illeszkednek az otthoni irodai környezetbe. Felhasználóik több feladatot is végrehajthatnak párhuzamosan, például beolvasás közben a gépre küldhetik a nyomtatni kívánt anyagot – így nem kell a sorban állás kényelmetlenségeitől tartaniuk.

A még olajozottabb működés érdekében a HP kimondottan ezekhez a rendszerekhez fejlesztette ki új fotópapírját (HP Photo Paper). A beépített technológia (HP Auto Sense Technology) leolvassa a papír hátoldalán elhelyezett vonalkódot, és felhasználói beavatkozás nélkül, automatikusan kiválasztja a kívánt papírbeállítást. Ez a papírtípus többféle méretben (például 10×15 centiméteres és A4) is kapható. A még kreatívabb és testre szabottabb működés érdekében a felhasználó bármilyen egyedi méretre nyomtathat szegéllyel vagy anélkül, egészen a nagyméretű panorámakép formátumig (215×610 milliméter).

Az intelligens nyomtatási technológia (HP Smart Printing Technology) tovább egyszerűsíti a nyomtatást. Mivel a rendszer képernyőn megjelenített riasztást küld a tintamennyiség csökkenéséről, a tinta biztosan nem fog a nyomtatási feladat kellős közepén kifogyni. A HP 363 patronokat az üzletekben és az interneten is könnyű azonosítani, mivel egységes termékszám alatt, érthető szimbólumokkal, színkódokkal, átlátszó műanyagborításban kerülnek forgalomba.

A HP Photosmart 3310 All-in-One teljes körű vezeték nélküli csatlakozási képességekkel örvendezteti meg a szabadság szerelmeseit. Az alig 10 perc alatt beállítható vezeték nélküli konfiguráció nyomtalanul eltünteti az irodából a kábelrengeteget.

A színes és fekete-fehér faxfunkciót is tartalmazó HP Photosmart 3310 All-in-One 75 memóriába programozható gyorstárcsázó gombbal, faxszemét-blokkoló megoldással és hívóazonosító funkcióval is rendelkezik. Így a felhasználóknak nem szükséges megjegyezniük a fontos, gyakran tárcsázott számokat, és a kéretlen faxüzenetek miatt sem kell többé bosszankodniuk.

A még kényelmesebb működés érdekében a HP Photosmart 3310 All-in-One több egygombos funkcióval is rendelkezik (például fax command). Ezeket a gombokat a 9,1 centiméteres képátlójú színes kijelzővel együtt lehet használni.

A HP Photosmart 3210 és 3310 All-in-One október 3-án kerül piacra, 299 illetve 399 eurós ajánlott végfelhasználói áron.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák