Connect with us

technokrata

A Magyarság az Információs Társadalomért Testület 2. konferenciája

Laptop

A Magyarság az Információs Társadalomért Testület 2. konferenciája

BNV, 2005. szeptember 19.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) 2005. szeptember 19-én Budapesten a határon túli magyar szervezetek képviselőinek részvételével rendezi meg a Magyarság az Információs Társadalomért Testület 2. konferenciáját.

Az IHM és a határon túli magyar szervezetek 2003. novemberi nagyváradi tanácskozásukon közös programot fogadtak el annak elősegítésére, hogy a határon túli magyarság aktívan bekapcsolódhasson az információs társadalomba. A program nemzeti fejlődéshez, európai integrációhoz és az infokommunikációs szektor fejlődéséhez illeszkedő stratégiai elemeit a Magyarság az Információs Társadalomért Testület (MA-ITT) határozza meg.

A MA-ITT alakuló ülésén elfogadta a Nagyváradi Célok dokumentumot, amely – a közös munkák I. fázisaként – a program alappilléreit és a fő irányokat rögzítette, melyek mentén az IHM kiépítette és fejlesztette az IT infrastruktúrát a határon túli magyar iskolák, önkormányzatok és szervezetek számára, s ez évben létrehozta a közösségi hozzáférést lehetővé tevő eMagyar pontok tervek szerint hálózattá bővülő rendszerét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle