Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon PIXMA iP4200: 1 pikoliteres cseppméretű nyomtató

Laptop

Canon PIXMA iP4200: 1 pikoliteres cseppméretű nyomtató

A Canon PIXMA iP4200-as modellje árkategóriájában az első olyan személyi fotónyomtató, amely 9.600×2.400 dpi felbontással képes 1 pikoliteres cseppek elhelyezésére.

Az értékesítési adatok szerint korábban népszerű iP3000 utódjaként megjelenő az iP4200-as 51 másodperc alatt képes egy 10×15 centiméteres fotó szegélymentes kinyomtatására.


A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófej és az 5 tintás ContrastPLUS technológia kivételesen magas kontrasztú, fotólabor-minőségű eredményt biztosít. A futurisztikus megjelenésű nyomtató két papírtálcát, automatikus duplex egységet és a CD/DVD nyomtatásra szolgáló tálcát tartalmaz, és a PictBridge csatlakozásnak köszönhetően lehetővé teszi a közvetlen fotónyomtatást a legtöbb digitális fényképezőgépről és digitális videokameráról. A hosszú élettartamú, fakulás-álló nyomatok elérése érdekében az iP4200 az új ChromaLife 100 kellékanyag rendszerrel dolgozik. Canon médiák alkalmazásával olyan nyomatok előállítására képes, amelyek albumban tárolva akár 100 éven át megőrzik színüket. A keretezés nélküli, fedetlen nyomatok 10 évig képesek ellenállni a levegő fakító hatásának, ha Photo Paper Pro-ra (PR-101) készültek .

FINE: a sebesség és minőség garanciája
A Canon szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban használatos FINE elnevezésű eljárása rendkívüli nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé fényképek és dokumentumok esetében. A kivételesen hosszú nyomtatófejek sűrűn elhelyezett fúvókákat tartalmaznak, így rövidebb idő alatt is több tintát képesek a papírra juttatni, A/4-es méretű hordozók esetén is szegélymentes nyomatokat produkál. A FINE technológiának köszönhetően szemcsementes, fotólabor-minőségű nyomatok készíthetők a 9 mikrométeres fúvókákból másodpercenként milliószámra kilőtt 1 pikoliteres tintacseppek rendkívül egyenletes és pontos célba juttatásával.
A mindkét modellnél kiépített nagysebességű USB 2.0 kapu megszünteti az adatátviteli torlódásokat, így a nyomtatómű maximális teljesítménnyel dolgozhat.

Mindenki által követhető tintafelhasználás
A nyomtató egyedi, külön cserélhető PGI-5BK és CLI-8 tintakazettái lehetővé teszik, hogy csakis a kifogyott színek patronjait kelljen cserélni. Olyan LED-eket tartalmaz, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében a nyomtató támogatja az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és a speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, amelyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a nemkívánatos fakulásnak .

Kreatív szoftverek
Easy-PhotoPrint – lehetővé teszi képek kinyomtatását három egyszerű lépésben – különböző opciókkal segít, például a média kiválasztása, skálázás. Olyan funkciókat tartalmaz, mint például a Face Sharpening (arckép élesítése: ami a fókuszon kívülre került arcokat teszi élesebbé a képen, a Red-Eye Correction (vörösszem-korrekció) és a Digital Face Smoothing (digitális arcsimítás, ami a ráncokat teszi kevésbé feltűnővé).
Easy-WebPrint (csak Windowshoz) – az Explorer eszközsorába költözik be, és megszünteti a weboldalak nyomtatásával járó vesződséget. Időt, tintát és papírt takarít meg a kimenet megfelelő skálázásával, megszüntetve azt az általános problémát, hogy nyomtatáskor gyakran lemarad a weblapok jobb széle.
PhotoRecord (csak Windowshoz) – végigvezeti a felhasználót egy személyes fotóalbum kinyomtatásához szükséges lépéseken, illetve segítséget nyújt a Canon új, kétoldalas fotópapírjának használatához.
CD-LabelPrint – Leegyszerűsíti a közvetlenül CD-re és DVD-re történő nyomtatást.
Easy-Print Toolbox (csak Windowshoz) mindenkor üzemkész indítómenü a Windows Asztalon, olyan gyakran használatos alkalmazások indításához, mint a PhotoRecord és az Easy-PhotoPrint.

Az iP4200 a Win 98/Me/2000/XP és Macintosh OS X v10.2.1, vagy újabb rendszerekkel kompatíbilis.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés