Connect with us

technokrata

Canon PIXMA iP4200: 1 pikoliteres cseppméretű nyomtató

Laptop

Canon PIXMA iP4200: 1 pikoliteres cseppméretű nyomtató

A Canon PIXMA iP4200-as modellje árkategóriájában az első olyan személyi fotónyomtató, amely 9.600×2.400 dpi felbontással képes 1 pikoliteres cseppek elhelyezésére.

Az értékesítési adatok szerint korábban népszerű iP3000 utódjaként megjelenő az iP4200-as 51 másodperc alatt képes egy 10×15 centiméteres fotó szegélymentes kinyomtatására.


A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófej és az 5 tintás ContrastPLUS technológia kivételesen magas kontrasztú, fotólabor-minőségű eredményt biztosít. A futurisztikus megjelenésű nyomtató két papírtálcát, automatikus duplex egységet és a CD/DVD nyomtatásra szolgáló tálcát tartalmaz, és a PictBridge csatlakozásnak köszönhetően lehetővé teszi a közvetlen fotónyomtatást a legtöbb digitális fényképezőgépről és digitális videokameráról. A hosszú élettartamú, fakulás-álló nyomatok elérése érdekében az iP4200 az új ChromaLife 100 kellékanyag rendszerrel dolgozik. Canon médiák alkalmazásával olyan nyomatok előállítására képes, amelyek albumban tárolva akár 100 éven át megőrzik színüket. A keretezés nélküli, fedetlen nyomatok 10 évig képesek ellenállni a levegő fakító hatásának, ha Photo Paper Pro-ra (PR-101) készültek .

FINE: a sebesség és minőség garanciája
A Canon szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban használatos FINE elnevezésű eljárása rendkívüli nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé fényképek és dokumentumok esetében. A kivételesen hosszú nyomtatófejek sűrűn elhelyezett fúvókákat tartalmaznak, így rövidebb idő alatt is több tintát képesek a papírra juttatni, A/4-es méretű hordozók esetén is szegélymentes nyomatokat produkál. A FINE technológiának köszönhetően szemcsementes, fotólabor-minőségű nyomatok készíthetők a 9 mikrométeres fúvókákból másodpercenként milliószámra kilőtt 1 pikoliteres tintacseppek rendkívül egyenletes és pontos célba juttatásával.
A mindkét modellnél kiépített nagysebességű USB 2.0 kapu megszünteti az adatátviteli torlódásokat, így a nyomtatómű maximális teljesítménnyel dolgozhat.

Mindenki által követhető tintafelhasználás
A nyomtató egyedi, külön cserélhető PGI-5BK és CLI-8 tintakazettái lehetővé teszik, hogy csakis a kifogyott színek patronjait kelljen cserélni. Olyan LED-eket tartalmaz, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében a nyomtató támogatja az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és a speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, amelyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a nemkívánatos fakulásnak .

Kreatív szoftverek
Easy-PhotoPrint – lehetővé teszi képek kinyomtatását három egyszerű lépésben – különböző opciókkal segít, például a média kiválasztása, skálázás. Olyan funkciókat tartalmaz, mint például a Face Sharpening (arckép élesítése: ami a fókuszon kívülre került arcokat teszi élesebbé a képen, a Red-Eye Correction (vörösszem-korrekció) és a Digital Face Smoothing (digitális arcsimítás, ami a ráncokat teszi kevésbé feltűnővé).
Easy-WebPrint (csak Windowshoz) – az Explorer eszközsorába költözik be, és megszünteti a weboldalak nyomtatásával járó vesződséget. Időt, tintát és papírt takarít meg a kimenet megfelelő skálázásával, megszüntetve azt az általános problémát, hogy nyomtatáskor gyakran lemarad a weblapok jobb széle.
PhotoRecord (csak Windowshoz) – végigvezeti a felhasználót egy személyes fotóalbum kinyomtatásához szükséges lépéseken, illetve segítséget nyújt a Canon új, kétoldalas fotópapírjának használatához.
CD-LabelPrint – Leegyszerűsíti a közvetlenül CD-re és DVD-re történő nyomtatást.
Easy-Print Toolbox (csak Windowshoz) mindenkor üzemkész indítómenü a Windows Asztalon, olyan gyakran használatos alkalmazások indításához, mint a PhotoRecord és az Easy-PhotoPrint.

Az iP4200 a Win 98/Me/2000/XP és Macintosh OS X v10.2.1, vagy újabb rendszerekkel kompatíbilis.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle